Трети сме по смъртност в света, Афганистан и Украйна след нас!

Това са данни от годишното изследване на ЦРУ
22 мар 2018 20:05,
221
Трети сме по смъртност в света, Афганистан и Украйна след нас!
Снимка: pixabay.com

ЦРУ прави годишно изследване на смъртността по държави и в него България е на трето място. Страни, в които е имало или има военни действия, се намират след нас в тази класация - Афганистан е на десето място, а Украйна на пето място.

През последния четвърт век се промениха всички условия, от които зависи здравето и възпроизводството на населението в България, коментира проф. Трендафил Митев пред БНР.

"С какво се храни българският народ? Катастрофата на българското земеделие доведе до това, че изчезна онзи хубав розов домат, изчезнаха хубавите краставици, изчезнаха хубавите плодове, изчезна всичко онова, което беше здрава българска народна храна. През последния четвърт век ние консумираме преди всичко зеленчуци и плодове от Турция, от Гърция. Нашето население се храни с плодове и зеленчуци, без да познаваме с каква химия се обработват те. Освен това България се превърна в гробницата на старите автомобили в Европа. Въздухът се отрови".

Очевидно демографската политика на България не е това, което трябва да бъде, добави още проф. Трендафил Митев.

"Не се стимулира раждаемостта достатъчно. Не се осигуряват онези финансови разходи, които са необходими на едно младо семейство, за да отглежда деца, за да може съотношението да бъде в полза на живите, на активните, на младите, които дават прираст във всяко едно отношение", добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


221
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
8
 
16
 
! Отговори
до трак от славянин преди 6 години
Ха-ха-ха, ха-ха-ха, нито един от моите роднини, приятели и познати, които са родили деца в чужбина нямат абсолютно никакво намерение да се връщат в България! Колкото и да не ви се иска на родните русофоби, но България без Русия е ОБРЕЧЕНА на преминаване в ''по-добрия свят!'' Фактите от последните 27-28 години са толкова показателни в каква трагедия ВЪВ ВСЯКО ОТНОШЕНИЕ се е превърнала България, че трябва да си в екстремен наркотичен екстаз, за да виждаш България в розова мъгла!
113
6
 
4
 
! Отговори
Да де преди 6 години
Добре де , но миналата година бяхме едни от малцината с положителен търговски баланс спрямо Германия и произведохме стоки за 40 млр. евро.Това са все рекорди за България.
112
18
 
5
 
! Отговори
Трак до славянин преди 6 години
България никога не е била 9 млн. и никога не е била по малко от 7 млн.Вземи се образовай малко или по соца ви учеха с лъжи.
111
14
 
5
 
! Отговори
Трак преди 6 години
Не им омръзна да ни плашат , че изчезваме.От почти трийсет години все ни казват , че до пет или най много десет години , ромите ще станат повече от нас.А те сега са 600000 и милион турци , а българите сме почти 6000000.И това е почти без промяна за последните 15 години.Да ромите раждат , но знаете ли какъв процент е детската смъртност при тях- над 50.Това се премълчава нали.
110
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тъжна констатация, но не мислите ли че за това вина имат и самите българи? Да не би холандците или датчаните да избират мутри и крацди които грабят и унищожават държавата ни десетилетия? Кой си избира гангстер за премиер? Каквито хората такава и държавата и още по зле ще става гаранция
109
4
 
12
 
! Отговори
славянин преди 6 години
България от 1944-та до 1989-та (при ''упадъчният и лош'' соц) - от 6 милиона на 9 милиона; България от 1989-та до 2018-та (при ''просперитетната'' демокрация) - от 9 милиона на 6 милиона! Причините конкретно за нежеланието на българката да ражда (за което аз въобще не я виня) са от елементарни по-елементарни - когато българката се чувства осигурена и обгрижвана от държавата - тя ражда, когато се чувства изоставена да се спасява сама - не ражда - това е вродено във психологията на всяка жена!
108
3
 
7
 
! Отговори
чао преди 6 години
Кой ли народ ще претендира за историческото ни наследство?Дано има такъв ,а не да се стамуеат от нас.Дани запомнят с нещо добро.
107
3
 
5
 
! Отговори
Трак до 110 преди 6 години
Ще има справедливо разпределяне на ресурсите в държавата и още много , но ти май и средното си образование едвам си изкарал , така че едва ли ще ме разбереш.А за Хитлер замълчи , аз съм половин германец и то от старите родове и ще ти кажа да спреш с фантазиите за този ***.
106
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Суджука ще ни довърши.Споко.
105
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А аз мислех че сме първи .
104
2
 
6
 
! Отговори
стронций преди 6 години
Ще еволюираме. Оцелелите ще станем безсмъртни пенсионери. Другите ще минем в етера.Ще бродим из централата на цру
103
2
 
9
 
! Отговори
ЕС = еврейски съюз преди 6 години
Какво друго очаквате ?!
102
14
 
2
 
! Отговори
Трак до славянин преди 6 години
Колкото и да ви се иска на вас русофилите България да изчезне , това няма да стане.Българските жени раждат в нормални правови държави и не след дълго време тези деца , вече пораснали и образовани хора ще се върнат у дома.Тогава ще злобеете и ревете , но пак те ще ви издържат.То и сега те са най големия инвеститор в България.
101
2
 
4
 
! Отговори
Че преди 6 години
...освен това, сме и трети в разрабодката на технологии и производството на космически храни! Честно! Проверете!
100
2
 
11
 
! Отговори
Минчето преди 6 години
След 20 години ПЕевски ще има всичко, но ще има само роми за работници и той ще продаде бизнеса и ще напусне,няма да се оправим това го знам, всичко е бошлаф. Няма как да се оправим. Сея дръвчета на село да имам череши, ябълки смокини, но вътрешно знам,че няма да мога да ям от тях, защото няма кой да живее в това село, след 20 години ше има череши,но не и хора и аз няма да съм там ще съм в чужбина, но поне знам, че и да роми ще има деца, които ще им се зарадват макар и да няма да кажат благодая
99
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Трак: Какво общо има работещата съдебна система с раждаемостта? По времето на Хитлер в Германия е имало някакво такова движение за облагородяване на расата чрез високи русокоси арийци. Ти какво смяташ че ще стане ако има работеща съдебна система?
98
4
 
3
 
! Отговори
маргарин преди 6 години
Сега и киселото зеле е китайско.
97
1
 
7
 
! Отговори
Handel преди 6 години
Погледнах класацията. На едно от челните страни с най-ниска смъртност е примерно Етиопия. Което означава, че високата смъртност у нас се дължи най-вече на застаряването на населението - което означава че раждаемостта е ниска и прирастът на населението е отрицателен.
96
3
 
8
 
! Отговори
Трак преди 6 години
Когато българите разберат , че без работеща съдебна власт не може да има нормална държава , тогава нещата ще се оправят.До тогава и трилиони евра да ни дават , пак ще сме бедни.
95
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до трак от славянинМаксимчо, стига шмъpкa, вредно е, мама.