Ангелкова на "Оскари"-те: Сама избрала роклята, платила си разноските

Министърът обяви, че ще има удължаване на зимния сезон
101
Ангелкова на "Оскари"-те: Сама избрала роклята, платила си разноските
Министърът на церемонията. Снимка: Fаcebook

Министърът на туризма Николина Ангелкова обяви, че е била поканена на церемонията по връчване на филмовите награди "Оскар" от свои приятели - известни актьори и продуценти.

"Всичко свързано с киното харесвам и смятам, че с киното можем да популяризираме страната", коментира тя.

Ангелкова присъства на церемонията за втора година. Тя уточни, че е била на нея в лично качество, взела си е отпуск и сама е платила за самолетните билети и хотела. Роклята си за бляскавото филмово събитие също избрала сама.

"Голяма чест е да те поканят на "Оскар"-ите. Силвестър Сталоун и Салма Хайек са големи приятели на България", коментира още министърът прeo bTV.

Ангелкова обяви, че ще има удължаване на зимния сезон, което е добре и за нас, и за любителите на зимните спортове. По думите й към момента сезонът е много успешен, с около 16% ръст на приходите в сравнение с миналата година.

Туристите са основно от съседните държави – Гърция, Турция и Македония, следвани от посетители от Великобритания и Германия. От Русия също идват туристи, очакват се много руснаци и през летния сезон, обяви Ангелкова.

На въпроса защо българите предпочитат гръцкото море, министърът отговори, че колкото българи посещават Гърция с цел туризъм, толкова гърци идват на почивка у нас – около 1,2 млн. годишно.

Системата за регистрация на хотелите ще заработи в края на тази година или началото на следващата, обяви Ангелкова. Забавянето е заради обжалване на процедурата по избор на изпълнител.

Още по темата

Министърът призна, че ще има проблем в системата да бъдат включени хората, които отдават апартаментите си под наем, тъй като те отказват доброволно да се регистрират и да плащат данъци по Закона за туризма. 

Кога ще заработи системата ЕСТИ пита и премиерът Бойко Борисов на правителственото заседание в сряда.

Фактът, че има пореден проект, забавен по тази причина, го ядоса и той нареди законови промени, с които да се попречи на злоумишлени обжалвания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
51
 
40
 
! Отговори
Гошу преди 6 години
Аз много я харесвам като министър. Готина жена, а и си разбира от работата. И някак си, по друг наичн и седи дантелената рокля от на Деса, знаете коя Деса, нали? Е, в лицето е малко куца, ама карай да върви :)))
3
7
 
87
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Общо разходите за присъствие на Оскарите са 25 000- 30 000 лева или как всеки може да е там с крадени и кървави пари !
2
4
 
76
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ангелкова е отишла на процедури по разкрасяване.Нищо,че ви баламосва с Оскарите.
1
5
 
92
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Платила си ги е сама,ама друг път.