Гимнастички миришат лотарийни билети... Вицето Симеонов: Безобразие!

"Това е пагубно и съсипва ценностната система на българина"
126
Гимнастички миришат лотарийни билети... Вицето Симеонов: Безобразие!
Кадър: YouTube

За законодателни промени заради агресивната реклама на хазартни игри се обяви вицепремиерът Валери Симеонов.

"Трябва да се променят законите и да се прилагат в цялата им строгост, защото с тези непрекъснати реклами с търкане на разни там билетчета, не знам си какво, всъщност си извършва реклама на хазарт", каза той в отговор на въпрос на червената депутатка Теодора Халачева за използване на деца в реклами, по-точно за участието на момичета от националния отбор по художествена гимнастика.

"В момента в България се излъчват реклами на хазарт по най-безобразен начин, които въздействат не само върху децата, но и върху зрелите хора, като им внушават, че може за се забогатее и да се постигне нещо в живота без труд. Това е пагубно и съсипва ценностната система на българина от вече десетина години", каза още Симеонов.

Той допълни, че по случая е предприета проверка от Агенцията за закрила на детето, а фирмата, заснела клипа, е предоставила 7 броя договори с изпълнители в рекламата, според които всички участвали са пълнолетни.

В края на февруари и Националната мрежа за децата сезира 8 институции заради рекламата на Национална лотария с участието на гимнастичките от националния отбор по художествена гимнастика.

Във видеото момичетата водят следния диалог:

Може ли някой да изтича за един шоколад?

О, да, и аз искам един.

Аз вчера пропуснах – може ли да ми вземеш два?

В този момент се намесва Илиана Раева, шеф на Българската федерация по художествена гимнастика, която ги пита:

Шоколад ли чух? Нали сме се разбрали нещо? Шоколадът...
Изречението ѝ довършват момичетата, които декламират: Само го миришем!

Сигналът от НМД е за "създаване на риск от насърчаване на деца и млади хора към хазартни игри". Изпратен е до Комисията за медии и култура към Народното събрание, Държавната агенция за закрила на детето, Държавната комисия по хазарта, Министерството на финансите, Министерството на младежта и спорта, Съвета за електронни медии, Националния съвет за саморегулация и Българската федерация по художествена гимнастика.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
3
 
20
 
! Отговори
икономист преди 6 години
До Анонимен 88А най-добре е да се смени тази човеконенавистна система, защото тя не се интересува колко ти е средната продължителност на живота и какви пари ще вземеш един ден, и дали изобщо ще вземеш някакви пари ако фонда фалира! Тази система е въведена, защото е лесна за управление, и защото при нея не се изисква почти никаква регулация от страна на държавата. Но в дигиталната ера, вече всичко може да бъде лесно и достъпно..., затова не е необходимо да търпим тази нечовешка система!
80
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да играеш хазарт означава, че тотално си се изгубил и си в мозъчна мъгла.
79
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Solar Power-Мъжага не съм съгласен с теб знаеш ли че само след 10 години ще вдигнат тавана за пенсиониране на 75 години не като сега на 65 защо да се осигуряваш след като средната продължителност на живота е 75-78 години при по-вечето хора??Аз ако мога да избирам да вземам 750 лева и да съм осигурен или да вземам 1000 лева чисто без да съм осигурен,ще избера втория случай!!!
78
3
 
44
 
! Отговори
време беше преди 6 години
Тоя *** Симеонов най-накрая да каже нещо умно!
77
2
 
12
 
! Отговори
икономист преди 6 години
Отделно, че са позволени всякакви не съвсем законни или абсолютно незаконни практики, с които конкуренцията ти, се опитва ежедневно да ти подлее вода...
76
5
 
30
 
! Отговори
Solar Power преди 6 години
А за тези които търсят бърза печалба то по вероятно е биткойна да стане 500 000 долара или да те удари метеорит от колкото да спечелиш от тези лотарийки.
75
6
 
14
 
! Отговори
Solar Power преди 6 години
За пенсията се мисли още докато си на 20 !!!Аз поне от тогава мисля. Осигурявам се доп. в 5 частни фонда и в 2 извън БГ. И да не са много пари. Вместо по 10лв. на ден цигари+билет слагаш ги там. Всеки сам може да си направи елементарна сметка какво се случва след 40 години с доходност от 5-6% на година капитализиране :)Ето я шоколадовата печалба
74
3
 
21
 
! Отговори
Solar Power преди 6 години
До Пенсионер"Шоколад ли чух? - Ние шоколада само го аакаме с тия песии." - Хайде да не се лъжем. Ама може да мятате пачки през балкона, да търкате билети, да пушите цигари и да пийвате.
73
1
 
16
 
! Отговори
икономист преди 6 години
Извинявам се, забравих нещо... Капитализмът има едно огромно предимство пред робовладелческия строй, и то е, че всеки може да стане робовладелец(капиталист)!Само, че реално няколко процента от населението успяват да станат! Като мисля бяха между 1-2% успешните дългогодишни бизнесмени. Останалите, които се захващат с бизнес начинание, обикновено фалират още в началото. А една част от тях стават още по-бедни от преди започването на бизнеса си. Ама нали системата ти дава уж "равен шанс"...
72
6
 
11
 
! Отговори
бай иван преди 6 години
Симеонов просто си турси комисионна нищо повече.
71
6
 
9
 
! Отговори
коцкар преди 6 години
Предлагам "Бинго" на сгодни женки. Разиграват топките и гарантирано хвашат линия.
70
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дали все още има балъчета които да им се хващат на рекламите че уж някои са спечели ли като са търкали билетчета? Тези дето им се хващат на рекламите ще трябва да отидат да си прегледат мозъчетата ако изобщо имат такива!
69
3
 
33
 
! Отговори
бай Спиро преди 6 години
В шиши-сайт такава новина ?!?Хазарта води то по-тежки зависимости от психоактивните вещества. Да рекламираш хазарт е по-пагубно за нацията от колкото да рекламираш наркотици. Дори легалната дрога - тютюн и алкохол има рестрикции за реклама.Наричам пунктовете за хазарт - аквариуми от турското име за риба - балък.На всеки лотариен билет трябва да има предупреждение - Хазарта съсипва живота ! по аналог с тютюна.
68
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
75 Е това е компетентен отговор .
67
2
 
17
 
! Отговори
Пенсионер преди 6 години
Шоколад ли чух? - Ние шоколада само го аакаме с тия песии.
66
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лошото, е че децата ни загубват разумният контрол и се внушават лъжливи надежди.
65
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Захари Багаров е *** н 1 на България и заслужава бесило.Що народ гладува за да купува билети.С каква съвест спи този нощем
64
3
 
21
 
! Отговори
Енгелс преди 6 години
До икономистДругата разлика е, че при робовладелството всички роби имат гарантирани работа, подслон и прехрана, а при капитализма това го няма.
63
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А има ли нещо, което се излъчва по ТЕЛЕвизията, което да НЕ Е пагубно?То да беше само лотарията, да го преживееш.
62
2
 
21
 
! Отговори
хахаха преди 6 години
А балконинг ще има ли а дърпане на ушаци и после в Дубай!Това е ужасът Раева!