Гимнастички миришат лотарийни билети... Вицето Симеонов: Безобразие!

"Това е пагубно и съсипва ценностната система на българина"
126
Гимнастички миришат лотарийни билети... Вицето Симеонов: Безобразие!
Кадър: YouTube

За законодателни промени заради агресивната реклама на хазартни игри се обяви вицепремиерът Валери Симеонов.

"Трябва да се променят законите и да се прилагат в цялата им строгост, защото с тези непрекъснати реклами с търкане на разни там билетчета, не знам си какво, всъщност си извършва реклама на хазарт", каза той в отговор на въпрос на червената депутатка Теодора Халачева за използване на деца в реклами, по-точно за участието на момичета от националния отбор по художествена гимнастика.

"В момента в България се излъчват реклами на хазарт по най-безобразен начин, които въздействат не само върху децата, но и върху зрелите хора, като им внушават, че може за се забогатее и да се постигне нещо в живота без труд. Това е пагубно и съсипва ценностната система на българина от вече десетина години", каза още Симеонов.

Той допълни, че по случая е предприета проверка от Агенцията за закрила на детето, а фирмата, заснела клипа, е предоставила 7 броя договори с изпълнители в рекламата, според които всички участвали са пълнолетни.

В края на февруари и Националната мрежа за децата сезира 8 институции заради рекламата на Национална лотария с участието на гимнастичките от националния отбор по художествена гимнастика.

Във видеото момичетата водят следния диалог:

Може ли някой да изтича за един шоколад?

О, да, и аз искам един.

Аз вчера пропуснах – може ли да ми вземеш два?

В този момент се намесва Илиана Раева, шеф на Българската федерация по художествена гимнастика, която ги пита:

Шоколад ли чух? Нали сме се разбрали нещо? Шоколадът...
Изречението ѝ довършват момичетата, които декламират: Само го миришем!

Сигналът от НМД е за "създаване на риск от насърчаване на деца и млади хора към хазартни игри". Изпратен е до Комисията за медии и култура към Народното събрание, Държавната агенция за закрила на детето, Държавната комисия по хазарта, Министерството на финансите, Министерството на младежта и спорта, Съвета за електронни медии, Националния съвет за саморегулация и Българската федерация по художествена гимнастика.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
3
 
12
 
! Отговори
икономист преди 6 години
До ЕнгелсВъпросът е, че се внушава на хората цял живот, че трябва да се трудят за да прокопсат, а накрая капиталиста обира цялата печалба от труда на хората? Почти същото е, както при робите, които получават късче хляб за труда си, за да могат да са в кондиция на следващия ден. Само че при капитализа, робите имат право да избират робовладелеца, това е разликата! Също и да напуснат, когато "заплащането" не ги устройва. Само че ако напуснат, се обричат на гладна смърт, ако не си намерят нов...
60
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
рибата мирише от главата
59
1
 
29
 
! Отговори
Енгелс преди 6 години
До НРБТочно така. И за каква ценностна система въобще говорим в условията на капитализъм, където всичко се измерва в пари и важното е накрая да има печалба, а всичко друго е без значение!
58
1
 
4
 
! Отговори
икономист преди 6 години
До Ангел до ИкономистКакъв е средният наем на една машинка за година(горе долу)?
57
2
 
12
 
! Отговори
политкоректен преди 6 години
това дами и господа е идеален пример как се хвърля пясък в очите на хората/ масите. Дай им тема и гледай колко коментара се събират, а през това време се правят всякакви далавери. Вие си пишете за тези реклами, които не че не са проблем, но те ви отвличат вниманието от истинските проблеми. Този е сложен за да се прави а *** именно за да отвлича вниманието на проЗтия народ! Па вие си пишете...
56
3
 
13
 
! Отговори
ефекта е в дефекта преди 6 години
Така се получава в случая или, както се казва, няма лоша реклама. Сега, покрай тоя сигнал, който не е разбрал за тая реклама и лотария, вече ще я знае и той. Ако ги глобят, с кеф сигурно ще си платят глобата, защото със сигурност, ако трябваше да вдигнат такъв шум с реклама, щеше да им излезе доста по-скъпо от санкцията. Дали пък всичко не е добре режисиран сценарии за вдигане на допълнителен шум около тази хазартна игра? Случайност?!
55
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Mnogo prosta reklana mirischina korupzia no mutrite si stvenzi samilioneri i miliarderi ve4e 29 g saschto v garzia nama kasina i v eu darjavi v sofia i dr g na vseki agal saribavat bedni *** palnat na mutrite guschite i gubat bednazite
54
13
 
9
 
! Отговори
НРБ преди 6 години
Не разбрах пияницата Винкела какво положително е свършил някъде, че тръгна да бие и съди гимнастичките,a защо не спират чалгата тя много ли е полезна ? Зaщо се лансират рапъри като Дриско а за Joker Flow някой да е чувал има супер песни и текстове обаче никой не го комерсиализира.
53
6
 
4
 
! Отговори
111 преди 6 години
Предлагам младото поколение още от сега да се включи като симпатизант, а сетне да стане член на партията НФСБ, за да идейно и нравствено израстне като Валери Симеонов. Така ще си подобри благосъстоянието и ще може да прави безнаказано всякакви безобразия и престъпления.
52
1
 
25
 
! Отговори
П.Петров преди 6 години
Я най-добре забранете всякакви такива телевизионни лотарии, да остане само държавното тото! Васил Божков- Черепе милиардер стана с отмъкване и на последния пенсионерски петак! И Всякаква реклама на хазарт да е забранена !
51
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Синът ми веднъж каза, че си е купили билет и даже е спечелил 20 лв. моментално беше наказан без пари, без телефон и компютър за един месец.Ако искате вярвайте 20-та лева ги скъсах пред него.Седеше като, че ли е видях призрак и му отне няколко дни , за да схване защо сме реагирали така. Един съученик го накарал да си купибилет Пратих го при същия съученик за пари, когато искаше да ходи на кино...Та така...
50
1
 
3
 
! Отговори
икономист преди 6 години
До Ангел 51На каква база е отчетена тази печалба? Месец, тримесечие, година?
49
4
 
9
 
! Отговори
Жокер преди 6 години
Валерката се прави на забогатял по трудния начин. Търкал ябълки и ги продавал хахааааа... Много "морален" си станал бе Главоч Меденруднишки...
48
2
 
4
 
! Отговори
ksarax преди 6 години
До Ангел до ksarax"Отчитал съм" казва всичко. Очевидно не си ставал и затова не го работиш това вече. В последното, което си написал има поне 5 грешни неща.
47
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До НесъгласенДа де само че печалбите от хазартни игри са необлагаеми в България.
46
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами хората се надяват, че и на тяхната улица ще изгрее слънце. Няма как всички да имат хотели и да използват положението /не разбрах какво стана с хотела на границата където карат граничарите с километри за да подсигурят доходи на Валери/ Така че точно тоя да ми говори за честно изкарани пари нещо не ми се връзва....... а и всичко е PR.
45
1
 
31
 
! Отговори
икономист преди 6 години
От тотото, има шанс едно към 14 милиона да удариш шестица, а при лотарията е още по- зле. Както казваше, преподавателят ни по математика в университета, "да играеш лотария, означава, все едно да гониш черна котка из тъмна стая, а котката да я няма".
44
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Частникът е добър стопанин. Той ще рекламира хазарт и на деца от детската градина. Ако фирмата му започне да фалира и дължи милиони ДДС на държавата, веднага ще я подари щедро на някой клошар. Защото е добър стопанин.Само с изрични забрани трябва да се спре черепско-пеевската бинго държава. "Ако хората не влизат в бинго залата ти, закарай бинго затата при хората"
43
2
 
6
 
! Отговори
ksarax преди 6 години
До Ангел до 42 ksaraxТотално смеси нещата. Първо говореше за билетчета и слот машини, сега намесваш рулетката (очевидно си ползвал гугъл да го сметнеш). Това, което искаш да ти кажа, е че при билетчета имаш връщане около 50-55%, а слот машините са между 88-95%.
42
2
 
21
 
! Отговори
Несъгласен преди 6 години
Относно тази лотария си мисля,защо никой от всеизвестните разследващи журналисти,не се заеме на провери печалбите.Да направи една справка в НАП,дали "щастливите победители " са платили данък печалба в размер на 10%.Това е елементарно и е задължително дори и при хазартните игри,няма доход без данък.Или само ни пробутват никому непознати селяни,наети за някои и друг лев,да подлъгват останалите 80% ***.