Когато разводът е спасение: Как децата да не са разменна монета?

Всеки втори брак приключва с развод
22

4111 гледания   |  Още видео

Всеки втори брак приключва с развод. Защо има бум? Какви са основните причини семействата да се разпадат и знаем ли как да се предпазим, когато разривът в отношенията ни е необратим?

"Бумът в разводите се дължи най-вече на икономическата обстановка в страната", коментира в студиото на "Околосветско" адвокат Райна Аврамова.

По нейни думи предизвикателствата, пред които се изправя едно младо семейство, са твърде големи.

Какво следва обаче, когато краят на любовта е неизбежен и как да не превръщаме децата си в разменна монета?

"Когато има бракоразводни дела, в много случаи единият родител решава, че детето е негова собственост", каза експертът пред Bulgaria ON AIR.

"За щастие се слага край на порочната практика, в която бащата е дискриминиран. Има воля у съдиите да се дава равен старт за борба между двамата родители", допълни още Аврамова.

Младите семейства да сключват предбрачен договор, а държавата да осигури спокойна среда за семействата, съветват адвокатите.

Какво се случва обаче, когато детето расте в среда на насилие и къде е държавата? Каква е практиката? Кога разводът е спасение? Вижте във видеото на Bulgaria ON AIR.


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Знам, че мъжа ако те обича има решение! Но да насилват нещата е пагубно, както за двамата, така и за децата. Всеки трябва да намери своето щастие в един момент. И да търси най-добрто за себе си и децата си. Когато двама души не се обичат, желаят децата са обречени в не здравословна среда живеят. Защо сте такива егоисти!?
16
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако трябва да спасиш мъжа който не те понася и е нещастен в брака си нормално е да се разведеш,ако той се почувства По-добре и жив. Нещата са деликатни.
15
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нали предпочитате някой да е жив здрав и влюбен. Отколкото да е нещастен, болен и да желае да умре!
14
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нещастието в един момент става перманентно състояние и човек изпада в тежка депресия. Която, след това почти не се лекува. Само любовта и обичта са цяр за подобно състояние, човек да се възстанови и напълно да оздравее. Здрав и влюбен е По-добре от болен и нещастен!
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как се умира в безлюбовие, нещастие и безкраен студ. Всеки има нужда от глътка въздух и топлина. Обич и любов. Никога не знаете душата на човек и колко празна може да бъде тя когато не изпитва любов към дадена жена и трябва да живее насила с нея! Живей те вие с вашите не здрави съвети, защо ги преписвате на друг!
12
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 10
Лежи на тази кълка и бъди цял живот нещастен. Ти наясно ли си какво е да живееш с жена, която не обичаш не ти е хубаво с нея да правиш любов и да те дразни, дори и с присъствието си!? Лесно да говориш, но да живееш в безкраен ужас е много трудно не здраво и злощастно. Човек понякога има нужда и от щастие, любов и обич. И не само има нужда да дава любов, обич и щастие. Иначе се обрича на безлюбовие и ад. Как се живее, така!? Защо не живеете вие, така ако можете. Никой не ви иска съветите.
11
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До дядомраз

Кое е българското ? Все чувам, че се говори едно, но виждам и усещам друго.
10
4
 
6
 
! Отговори
До 5 преди 1 година
Малко трудно е да ражда жената повече от едно дете,когато и се налага да ходи на работа бремена до последно,а после рано да се върне на работа.След това гледа детето,работи,чисти,готви ,пере...а бащата си бърка в пъпа и псува държавата,че няма работа,докато жена му и този месец издържа семейството.Какви деца бе човече,когато нито има кой да ги гледа,нито има кой да ги направи..
9
8
 
7
 
! Отговори
дядомраз преди 1 година
Недейте се развежда! Това е несериозно,нелогично и небългарско .Не търсете идеален човек,такъв няма! Бъдете търпеливи и уважителни към другия и той ще ви върне същото. Не наранявайте децата ,те са всичко !
8
3
 
13
 
! Отговори
ЦОЛЕ преди 1 година
ЖЕНА ТА ВЕЧЕ НЕ Е ПО ПРЕЗУМЦИЯ РОДИТЕЛ ДОБЪР ЗА ОТГЛЕЖДАНЕ НА ДЕЦАТА
7
10
 
3
 
! Отговори
банкомат с вибратор. преди 1 година
Всеки е свободен да си прави с децата каквото поиска. Те са си негови биологични продукти и никой родител не би им причинил лошо ако не иска те да му върнат услугата на старини, затова ако има акъл ще бъде максимално добър с тях. Тези данъчни роби са създадени да се включват в стадото за стригане под дулото на държавата, тъй като очевидно те сами не биха се погрижили за родителите си, държавата дере чрез данъците за пенсия. Предбрачен договор доказано вече не работи, жената пак получава всичко.
6
7
 
9
 
! Отговори
До 5 мъж преди 1 година
И кой ще я издържа жената в подчинено положение ? Нито жена, нито деца искате да издържате ! Свръхраждаемост ??? Мъртва жена дали ще може да ражда ? Умряла от глад естествено - не от друго ! Ако не е феминизма досега да сте се изтрили от лицето на земята, защото нямаше да има кой да ви роди на този свят !!!
5
1
 
0
 
! Отговори
Vieli преди 1 година
I tova pak li invitro?!
4
15
 
17
 
! Отговори
мъж преди 1 година
След не много време,вкупов христ.свят жестоко ще съжалява,че е сътворил невероятни глупости-женскобразование,женска кариера,равенство на мъжа и жената и пр.Резултат-жената- християнка се превърна във враг на мъжа.Не иска да е майка и съпруга.Иска единствено само да к-рвее-непрекъснато да сменя мъжете,и никой да не и търси слетка.От тази женска безконтролност ще изчезне христ.свят.Там където жената е в подчинено положение-свръхраждаемост.Сами преценете кое е правилното.К-рвеското повед.е модел.
3
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
бг съдебна система е толкова корумпирана че действа в полза на свързани с нея лица чрез конфликт на интереси или корупция,а служителите и толкова неморални че лъжат и фалшифицират документи заедно с престъпниците от които имат изгода,. Така че не търсете правосъдие от комумпирана с-ма,тк там ще станете жертва и на повече престъпления срещу правосъдието и на човешките права,злоупотреби с връзки, доверие, служено положение и др.престъпления от адвокати съдии,укривани от правни институции с измама
2
7
 
22
 
! Отговори
мигчао преди 1 година
Ако скачате с парашут и ви кажат че шанса да не се отвори е 50% бихте ли скочили. Жената ако иска да бъде с вас пак ще бъде и без брак. Няма нужда да се жените и развеждате по 5 пъти и всеки път да ви намалява имуществото с 1/2.
1
0
 
14
 
! Отговори
Развод в БГ преди 1 година
Панаири, панаири....