Манолова с акция "Дари на баба и дядо" за Великден

Кампанията се провежда в 44 магазина в страната
14
Манолова с акция "Дари на баба и дядо" за Великден
Снимка: Омбудсман

Омбудсманът Мая Манолова приканва българите да купят и дарят хранителни продукти за възрастни хора, които няма да получат надбавка върху великденските си пенсии.

Акцията на Манолова, наречена "Купи и сподели", е част от Националната кампания "Великден за всеки – дари празник на баба и дядо", която се организира за трета поредна година под нейния патронаж. При предишните две години бяха събрани над два милиона лева в пари и хранителни продукти, с които бяха зарадвани десетки хиляди български пенсионери, припомнят от пресцентъра на институцията.

Акцията ще се състои в събота, 24 март, от 11.30 часа в столичния магазин на хранителна верига на бул. "България".

Клиентите ще могат да оставят купените и дарените продукти в специално поставените за целта на изхода колички, брандирани с логото на кампанията.

От днес акцията "Купи и сподели" се провежда в 44 магазина в 13 града на страната. По традиция се реализира в двете последователни седмици преди Великден, в дните от петък до неделя (23-25 март 2018 г. и 30 март - 1 април 2018 г.), в партньорство с най-мащабните хранителни вериги в страната, като към тях по места се присъединяват и други големи супермаркети.

Кампанията "Великден за всеки - дари празник на баба и дядо" може да бъде подкрепена с финансови средства по банкова сметка, разкрита конкретно и единствено за целите на кампанията, като титуляр е Българският червен кръст:

IBAN: BG53UNCR70001522802795

Банков код: UNCRBGSF

Или с SMS 1255 -  на стойност 1 лев, освободен от ДДС

Чрез on-line дарения от България и чужбина на сайта на БЧК – www.redcross.bg

Средствата ще бъдат обърнати във ваучери, всеки на стойност по 20 лева, с които пенсионерите, определени по списъци на НОИ, ще могат да пазаруват в 5 000 магазина в цялата страна.

Възрастните хора ще получават своите ваучери с месечната си пенсия в централните пощенски клонове по места. Със съдействието на социалния патронаж по общини в седмицата преди Великден ще се раздават събраните хранителни продукти на социално слаби и бедни хора.

Списъците на пенсионерите, които ще получат ваучери, ще бъдат публикувани на интернет страницата на омбудсмана и Българския червен кръст, на два транша – преди Великден и преди Гергьовден.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
4
 
1
 
! Отговори
... преди 6 години
Да храня електората на Корнелия, та да гласуват по-дълго. Не, мерси!
10
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
PODARI NA BABA I DEDE DARVEN KOVCEG
9
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българска Коледа , Дари на Баба и Дядо , 13,5 млрд . за армията , фонд за здравно неосигурените , 15 млн . за надзирателите , надбавки за част от пенсиите и т. н. За какъв бяс ни е този хилав капитализъм .
8
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От тук нататък май ще даряват само тези на които повишават заплатите - т.е полицаите, министрите и депутатите.
7
0
 
7
 
! Отговори
Лъха на... преди 6 години
..субективизъм. Особено като чуя НОИ. Като знам критериите на НОИ май ще я пропусна тази акция и ще ида да помогна на близки и познати,които действително имат нужда.
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дарявай Мая, от името на българския народ ти разрешавам!Дарявай повече, че да стигне за всички!
5
0
 
9
 
! Отговори
Психо преди 6 години
Я,я питайте,като,как приключи миньорската стачка в мините на ковачки през миналата пролет,която тя подкрепи!Аз,ще Ви отговоря!Уволниха всички миньори!!Нещо да сте чули от майчето?!
4
9
 
4
 
! Отговори
House M.D. преди 6 години
Защо да помагам на хора, които не си мръднаха пръста да се борят за достоен живот?
3
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да дарят ченгетата, които не могат да разберат кои ***, бие и изнасилва възрастните хора. Да дараят политиците, които ходят и веят дупета с техните пенсии.
2
3
 
4
 
! Отговори
А+ преди 6 години
Скучни и неинтересни новини -Днес залезва ли ?
1
0
 
17
 
! Отговори
Аз преди 6 години
Ше даря само заради Мая, но ваучери и купони за храна не е добре нещо куцат здраво нещата при тоз евроатлантизъм Трябва да се лекуват причините а не последствията. Както е казал нашият прародител Чингис хан. Дай на един човек риба и ще яде един път научи го да лови риба и ще има какво да яде цял живот.