Надежда и мечта за нов живот: 7000 ин витро деца за 9 години

През изминалата година са постъпили 4000 заявления
23 мар 2018 14:45,
29
Надежда и мечта за нов живот: 7000 ин витро деца за 9 години
Снимка: visualhunt.com

За 9 години са се родили над 7000 деца, благодарение на държавното финансиране за ин витро процедури. Това стана ясно на церемонията по връчване на годишните награди на фондация "Искам бебе" – "Ангели на благодарността" в кулоарите на парламента.

През изминалата година пък са постъпили 4000 заявления за ин витро процедури, а се се родили над 900 деца.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева обърна внимание колко е важна темата за децата и настоя, че е задължение да се помогне на хората с репродуктивни проблеми.

"Правителството изпълни обещанието си да финансира програмата за ин витро. Тежко е, когато в семейството няма кой да ти каже "мамо" и "татко". Това е задача на всички нас", каза Караянчева.

Финансовият министър Владислав Горанов беше сред отличените, но настоя, че това е награда за усилието на цялото общество.

Кметът на София Йорданка Фандъкова пък повдигна въпроса с проблема с даряването на яйцеклетки. Тя обясни, че Столичната община също подкрепя ин витро процедурите, но за да не дублира националната програмата на правителството, са се ориентирали към процедурите с донорска яйцеклетка. По тази програма от 2015 г. са кандидатствали 70 семейства, като 64 са одобрени.

"Имаме вече 9 родени живи и здрави бебета, от които последните са близначки. Първото бебе - Самуил, е вече на 2 години, може би", поясни Фандъкова.

По време на събитието много родители споделиха своите лични истории и разказаха за трудния път, който са извървели, докато чуят радостната вест. Някои от тях вече са и многодетни родители и вдъхнаха надежда на хората с репродуктивни проблеми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
2
 
! Отговори
До 10 преди 6 години
Можеби причината е ,че белият човек е обездвижен, храни се нездравословно, пие и пуши. Тоест на белия човек му е виновна само лакомията и мързела. Стига с тези конспирации.
27
2
 
3
 
! Отговори
Щерев преди 6 години
Нищо лошо! Живи и здрави да са и дечицата и родителите им!Ама кога ще помогнат и на онези които могат да имат деца, ама се страхуват да раждат в скапаната ни държава?
26
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В болниците за родители с репродукционни проблеми се правят не само ин-витро процедури. Понякога е достатъчно да се пият хормони, да се отстрани киста от яйчника, дори да ти кажат, че всичко е наред за да се успокоиш. И не ги слушайте тези със сатанинските обвинения. Щом бог го е разрешил на лекарите, значи може.Преди няколко века са обвинявали Хендел, че пишел сатанинска музика. А той им отговорил, благодарен съм на Бог, че ме вдъхнови да напиша тази музика.
25
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
7000 bg deca....v kolko bg semeistva sa se sluchili tesi invitro operacii i v koi bolnici, kolko broiki v tablica, diagrama po godini ot tosi vek?! Ami to tova si e za dokumentalen bg film po bnt...za dostoinite geroi na Rbg prez 21 vek...
24
3
 
5
 
! Отговори
жжжж преди 6 години
Инвитрото, лгбт правата, веганството, феминизма... какво е общото ли? Все дейности, спонсорирани с милиарди от еврейството, припознало малцинствата за новия пролетариат. Работниците се оказаха лош матриял, оказаха се не толкова поддатливи затова ги замениха с малцинствата. Евреите ще финансират всичко, което е против традиционните ценности, за да унищожат и подчинят останалия свят.
23
2
 
4
 
! Отговори
123 преди 6 години
Истината е, че ни тровят със всичко възможно. Още по вярно е обаче, че всичките ще ги надживеем.
22
2
 
16
 
! Отговори
До 18 преди 6 години
Бъркаш и то много. Свидетел съм как раждаемостта сред българите разко спадна след 1989-та година и причината не са дискотеките и другите подобни дивотии, а мизерията. Няма как хора, които са живяли на някакво прилично ниво, да създават деца обричайки ги на живот в мизерия. Това е основното - грижата за децата доведе до отказ от създаване на деца. Същата тази мизерия на фона на предишния начин на живот, доведе и до масово бягство от България и в крайна сметка до демографската катастрофа.
21
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ин витро или наканила се баба да гледа деца.
20
19
 
8
 
! Отговори
333 преди 6 години
Това не са деца, а франкенщайни, направени от сатанински изчадия в бели престилки в лаборатории. Не на инвитрото !
19
5
 
13
 
! Отговори
Истината преди 6 години
Младите масово се тъпчат със отрови, водят нездравословен начин на живот и после....олелеле ми ние не можем да имаме да имаме деца.Едно време хората са ядяли само чиста природна храна и са работили физическа работа от сутрин до вечер. Навън сред природата! На полето, в гората, със животните....Тогава не е имало проблеми със зачеването. (било е голяма рядкост). Масово жените са раждали по 3-4 деца. България 1880г. е била 2 мил. до 1980 се увеличава 4 ПЪТИ!
18
4
 
12
 
! Отговори
1 преди 6 години
До ИстинатаРаждаемостта при белите хора е ниска, понеже голяма част от тях са задоволени кифли, които не могат да си представят, че ще трябва да спрат да ходят на почивки, дискотеки и ресторант, за да се грижат за деца. Докато се наживеят и се наканят да имат деца са станали на 40 години и тогава започват мъките и въпросите.
17
4
 
8
 
! Отговори
Истината преди 6 години
Мерки за противодействие на геноцида и увеличаване на шансовете за зачеване по естествен път:6. Не консумирайте вода със добен флуорид. Също и не използвайте пасти за зъби със флуорид! (това е отрова)7. Жените да не ползват противозачатъчни! Не може години наред да се тъпчете със хапчета и после да се чудите защо не можете да заченете.8. Намалете кафето, цигарите и алкохола. По възможност спрете ги напълно!Има десетки фактори които се натрупват! И всичко това води до стерилитет!
16
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
деца от епруведка- нов световен ред. Всичко се подава на малки порции и през достатъчно дълъг период от време за да не могат овцете да направят връзката. Първо ви кастрират химически, после ви дават възможност да си купите щастие и наследник. И това е само началото... на края...
15
7
 
6
 
! Отговори
Истината преди 6 години
Мерки за противодействие на геноцида и увеличаване на шансовете за зачеване по естествен път:1. Храната! Яжте само качествена био храна. По възможност домашно отгледана. Наблягайте на плодовете и зеленчуците. Яжте ядки, риба...2. Движение и активен спорт всеки ден. Силови тренировки за мъжете. (увеличава тестостерона)3. Дръжте мобилните телефони далеч от тялото си!4. Забравете за порното!5. Когато решите да зачевате правете секс ПО РЯДКО! Това увеличава концентрацията на спермата.
14
1
 
14
 
! Отговори
Пенисито Болс до № 9 преди 6 години
Не Богохулствай, ама никога- защото мъките на тия хора, които отново Господ ги е дарил с рожба са ти неясни - МАЙ...Айде със здраве...
13
0
 
13
 
! Отговори
Discovery преди 6 години
До 12:Те повечето деца без родители са знаеш от кой етнос, дето никой не ги иска... никой няма да си слага главата в торбата за да гледа цял живот шведчета. Белите деца ги запазват за определена сума и така...
12
4
 
4
 
! Отговори
Мен преди 6 години
Всичко е много хубаво, но защо не се направи нещо по въпроса и за децата без родители?Защо никой не го коментира този въпрос?И госпожа Фандъкова изглежда не е много компетентна.... Нямам думи!На какво е заприличала държавата ни!Безкрайно съм възмутена!Хайде със здраве!
11
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Бог с инструмента", май не ти е ясно, че нещата не опират до това как си работиш с инструмента.
10
4
 
14
 
! Отговори
Истината преди 6 години
Белия човек е трън във окото на новия световен ред! Защото само белите хора са способни да противодействат на новия световен ред.Затова ционистите провежат редица програми със които бялата раса да бъде заличена. облъчват със радиация, слагат химия във храните, пръскат със химикали от небето. Тровят.Задайте си въпроса ЗАЩО САМО белите хора има сериозни проблеми със зачеването? И защо белите хора имат най високите нива на ракови заболявания? Наистина ли мислите че това е случайно явление??
9
30
 
3
 
! Отговори
Бог с инструмента преди 6 години
Пари на вятъра са това.Като немогат да си боравят модерните мъже с инструмента кой им е виновен.***, мендъри гейове немогат да оплодят жените.Дет съм боднал там се е хванало.Нека една от тия жени с инвитрото дойде примене да видим дали нема да се прихване.