Шампанско да се лее и Шушана да се пее! Каква е диагнозата?

Празник за ?40 хил. си спретна в Алпите сина на български бизнесмен
23 мар 2018 10:40,
231

Видео на празнуващи българи се превърна в интернет сензация. Твърди се, че то е направено във Френските Алпи, където са изразходени няколко кашона шампанско на стойност 40 хил. евро.

Има ли диагноза такова поведение в обществото ни? Според психиатъра д-р Цветеслава Гълъбова: Да!

"Войнстваща простотия и примитивизъм, които се издигат в култ и се превръщат в норма на поведение", диагностицира тя пред Bulgaria ON AIR и остави отворен въпроса: На какво учим децата си?

Шампанско се лее, "Шушана" се пее, а журналистът Патриция Кирилова не е сигурна дали става въпрос за същия "богаташки син", за когото се твърди, че е на видеото - този на бизнесмена д-р. инж. Цоло Вутов.

"Тази практика не е тенденция само сред българите. Виждала съм в Кан и в Сен Тропе чужденци да празнуват по този начин", обясни тя.

PR експертът Соня Колтуклиева потвърди, че става дума за същия син и отсече: "Нека цяла България гледа видеото, за да се отврати, така че на никого повече да не му идва наум да го прави!"

"Проблемът в това демонстриране на възможности е ниското самочувствие. Такова е поведението на "кухите хора", които са интелектуално примитивни и за тях да демонстрират нещо, което нямат, е въпрос на чест", посочи д-р Гълъбова.

По думите ѝ това поведение не се среща само при "богаташките деца". Тревожното, отбеляза тя, е че много от подрастващите са на мнението, че родителите им са дали стандарт, от който те не могат да паднат.

"Странното е защо този стандарт не е свързан с четене на книги, със самоусъвършенстване, с интереси към света...", риторична бе психиатърът.

Д-р Гълъбова е категорична, че не е въпрос за "омраза към богатите", а за по-голям проблем: "След като една държава не може да си събере 16-те милиарда ДДС, защо пък един наследник на фамилия да не даде 40 хил. евро за шампанско?"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


231
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
173
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Tova e neshto normalno i tova ne e edinstveniqt Koito se e polql s malko shampy no voe v g***vnariq osven da zavijdate bei stava!!!Zashto be drugari i drugarki komentirashti Kato ima pari da si Gi harchi nie kvo Aide Xubav wekeend
172
0
 
10
 
! Отговори
наблюдател преди 6 години
Това е то българският елит. Жалко, че много такива истории останаха незаснети.
171
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На тъпчовците, които си мислят, че коментиращите завиждат, просто е излишно и невъзможно да им се обясни какъв е проблемът...
170
28
 
0
 
! Отговори
Не на зависта преди 6 години
Завист българино, завист. Всеки може да пръска както си иска неговите пари!!
169
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
може да сложат клипчето в речника да пояснява думичката "парвеню"
168
0
 
22
 
! Отговори
диагноза преди 6 години
Натурален Бай *** и българин-юнак.
167
1
 
22
 
! Отговори
Phantom преди 6 години
Един българси голям писател беша написал нещо много вярно - "пази Боже сляпо да прогледа!"......
166
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Егати простотията
165
0
 
20
 
! Отговори
az преди 6 години
Тези обществени поръчки направиха един "елит", ум да ти зайде. Един кон ходи на Оскари, друго прасе се въргаля в Алпите. Спре ли кранчето от ВИП, ще се превърнат в обикновени джебчии ...
164
24
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как пък все хората с пари "не ги заслужавали" , а вие все ги заслужавате :)) Простолюдие.
163
13
 
17
 
! Отговори
аз-ът преди 6 години
хубаво е че има подобни мили родни картинки. Напомнят ми колко много мразя българите.
162
18
 
5
 
! Отговори
обективен преди 6 години
Това е демокрацията ,прави каквото искаш само не пречи на другите ! По добре ли щеше да бъде ако открадне или убие ?? Всеки има право да се весели нали ?
161
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Алеко Константинов ако се вдигне да види героят си в пълна сила! Българската простащина, ниското смачкано самочувствие, и бай Ганьовската жилка свързани в едно! Съберът ли се тези три неща в един *** като тоя, става това. Типичната балканска грозна изцепка, на комплексирани хора! Демонстрация, много оригинална според него, а е всъщност една пълна тъпотия. После претендираме и се самоубеждаваме че сме европейци, иска ни се да сме такива. Фактите са други за съжаление. Грозно видео. Срам
160
28
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Всеки има право да харчи парите си,както намери за добре.Традиционно българина мрази всеки,който има дори един чорап повече от него.
159
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Следващият път да си вземе шушанеца да му пее на уше в Монако например.....
158
25
 
5
 
! Отговори
nepukist преди 6 години
аз пък съм виждал по този начин да празнуват хора, за които е трудно да се каже "кухи". сериозни хора, които изкарват сериозни пари. и се веселят. понякога без стил, понякога със стил. но още по-малко стил има да ги коментираш и правиш на по-умен или възпитан от дистанция. това вече е "кухо" поведение
157
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще има конско от Цоло ,а баща му от...Боко
156
1
 
14
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
Проблемът на България е, че не са богати тия, чийто стандарт е свързан с четене на книги, самоусъвършенстване, интереси към света". Ако има такива, то те са под контрола или на ДС или на разни чуждестранни фондации и университети.
155
2
 
11
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
Диагнозата е "Борисов" 8,9 и 10:)))
154
27
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Музиката си е музика на всякъде. Всеки има право да слуша, каквото му харесва. Се плюем нашото и пляскаме на "големите" таланти като Киркоровв. Нека да изпее шушана да го видим.