Шампанско да се лее и Шушана да се пее! Каква е диагнозата?

Празник за ?40 хил. си спретна в Алпите сина на български бизнесмен
23 мар 2018 10:40,
231

Видео на празнуващи българи се превърна в интернет сензация. Твърди се, че то е направено във Френските Алпи, където са изразходени няколко кашона шампанско на стойност 40 хил. евро.

Има ли диагноза такова поведение в обществото ни? Според психиатъра д-р Цветеслава Гълъбова: Да!

"Войнстваща простотия и примитивизъм, които се издигат в култ и се превръщат в норма на поведение", диагностицира тя пред Bulgaria ON AIR и остави отворен въпроса: На какво учим децата си?

Шампанско се лее, "Шушана" се пее, а журналистът Патриция Кирилова не е сигурна дали става въпрос за същия "богаташки син", за когото се твърди, че е на видеото - този на бизнесмена д-р. инж. Цоло Вутов.

"Тази практика не е тенденция само сред българите. Виждала съм в Кан и в Сен Тропе чужденци да празнуват по този начин", обясни тя.

PR експертът Соня Колтуклиева потвърди, че става дума за същия син и отсече: "Нека цяла България гледа видеото, за да се отврати, така че на никого повече да не му идва наум да го прави!"

"Проблемът в това демонстриране на възможности е ниското самочувствие. Такова е поведението на "кухите хора", които са интелектуално примитивни и за тях да демонстрират нещо, което нямат, е въпрос на чест", посочи д-р Гълъбова.

По думите ѝ това поведение не се среща само при "богаташките деца". Тревожното, отбеляза тя, е че много от подрастващите са на мнението, че родителите им са дали стандарт, от който те не могат да паднат.

"Странното е защо този стандарт не е свързан с четене на книги, със самоусъвършенстване, с интереси към света...", риторична бе психиатърът.

Д-р Гълъбова е категорична, че не е въпрос за "омраза към богатите", а за по-голям проблем: "След като една държава не може да си събере 16-те милиарда ДДС, защо пък един наследник на фамилия да не даде 40 хил. евро за шампанско?"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


231
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
153
39
 
8
 
! Отговори
милена преди 6 години
Къде е проблема?Има ги тези пари, ще си ги харчи за каквото иска.Разбирам ако купуваше шампанското с парите на народа, както правят политиците.
152
0
 
7
 
! Отговори
дам преди 6 години
а някой има ли инфо този *** чий го е дирил в този зимен курорт? явно не е карал ски...
151
4
 
28
 
! Отговори
Аз преди 6 години
"Прасе ринещо в *** си" това виждам аз - типичен пример за комплексарчета с паричките на Тате!!! ........
150
6
 
21
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 6 години
ДИАГНОЗАТА Е ЯСНА: - БОКОВО-ТИКВЕНА БЪЛГАРИЯ !!!
149
2
 
30
 
! Отговори
Горан преди 6 години
Ей, го те тва е "матриала" Тъжното е, че 80% се забавляват точно по същия начин, просто им липсват толкова пари, за такова скъпо шампанско...
148
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
това е българската " интелегентна-боржуазия" създабена от БСП и ГЕРБ ...какъвто народа такава му и буржуазията
147
0
 
31
 
! Отговори
българин данъкоплате преди 6 години
БРАТЯ МИЛИ, ЕТО КЪДЕ СА 16 000 000 000 000 лева НЕСЪБРАН Д Д С .. ЧЕСТИТО НА ПЕЧЕЛИВШИТЕ. УРА !!
146
0
 
22
 
! Отговори
haha преди 6 години
Да де, Акад. Проф. д.т.н. д.ик.н инж. ЦОЛО, за това иде реч, архонт Слави Бинев,........No Comment
145
0
 
4
 
! Отговори
23 преди 6 години
затваряй
144
1
 
53
 
! Отговори
Ех,нещастна България преди 6 години
Вижте му стойката, татуировките, движенията, шкембето, физиономията. Този би се държал по същия начин в някой селски хоремаг, друсайки шишета с лимонада и пръскайки с тях. Бай Цоло случайно е попаднал в правилното време на правилното място. Тези "правилни" параметри са били зададени от среди, намиращи се далеч от България и имащи интерес тук да командват и вилнеят Цоловци, Пековци, Маковци и Вутевци.
143
0
 
35
 
! Отговори
До ha ha преди 6 години
Цоло, Пеко, Мако, Дако, но виж буквите пред името на Цоло - не е само инженер, но е и доктор!Опитай се да вземеш редовна докторантура в БАН. Все едно камила да мине през иглени уши, също както беше и през соца. Така е и в много катедри. Е, в наше време можеш да станеш докторант и без да си на редовно обучение, но тогава докторската степен ще ти бъде само за украшение, гювеч от бюджетни пари за теб няма да има.Така че, нищо ново под слънцето. Които бозаха преди 10-и ноември, те цоцат и сега!
142
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Dr. WatsonТака е, но в този курорт дори френската Искра струва над 300 евро шишето.За справка - най-евтините и гадни бири там са по 10 евро и нагоре
141
2
 
44
 
! Отговори
Уникална държава преди 6 години
Аааа затова ли си чупим джантите по уникалните дупки?! Щото кинтите за ремонти се издухаха по шушани и шампанско!
140
2
 
13
 
! Отговори
Просълзенков преди 6 години
Дали БГ е Чалгария,Далаверистан,Курвистан или изнася култура навън,все тая.Нима концерти на шоумени в Англия и вманиачени фенове,търсещи нещо родно и мило,са нещо по-приемливо-ами да-не се лее шампанско,а 7/8 печели.Тук,освен първите 7 години,решаващ е произхода на средствата за "отпускането"-ако са обложени,спечелени с труд,то "сърце няма да ти даде" да ги хвърлиш за шампанско(всъщност сумата не е толкова голяма).Иначе БГ е веселяк.Обича да тръшка душманите от завист.И да прекланя главица!
139
0
 
49
 
! Отговори
haha преди 6 години
Какво очаквате от отрочетата на хора чийто имена са Цоло Вутов, Пеко Таков, Цеко и Радка Миневи и т.н., за да се казваш така, нали се сещате от къде им е потеклото. Няма нищо случайно. Или иначе казано, можеш да изгониш момъка от селото, но селото от момъка не. И това в комбинация с парите на народа (БКП), дошли от кражби по мандрите, резултата може да бъде само Шушана. Наздраве.
138
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Диагнозата е простотия до шия.
137
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На мен лично ми е наистина забавно да гледам подобна простащина.Просто се учудвам колко *** трябва да си или пиян или надрусан.Не търсете под вола теле.Далеч по фрапантни случаи има в световен мащаб,включващи Не завиждайтв на такива хора.-усещаш ли кви простотии си написал? Значи хем са простаци, хем са забавни? Хем ги осъждаш, хем и по лошо имало, ама да не им завиждаме?Ние не им завиждаме Ганец - подиграваме им се.Проблем ли има?
136
0
 
17
 
! Отговори
Чалгата по Сена преди 6 години
Имаше въпроси как точно е заплатено следването на чалгаджиите по Сена, какъв е начинът името на детето ти да влезе в "оня списък" на МОН, българският данъкоплатец ли финансира следването на "дечицата" от "оня списък" или с връзки се попълват места за студенти, предоставяни на нашата държава от други държави? Таткото на внука на академика днес е професор в УНСС, където навремето, през соца, са били професори и чичо му, и баща му (бъдещият академик).Е, кой както я уреди!
135
1
 
33
 
! Отговори
Един преди 6 години
Гледайте, гледайте, така се харчат пари, които са "заработени" с обществени поръчки в България. Това са вашите пари, и парите на европейските данъкоплатци. После някой да не пита защо сме най-бедната държава в ЕС, и защо западните инвеститори се изнасят от България на бегом? Държавата в момента с почти 100% собственост на руски олигарски, банки под московски контрол, и малки пионки от България, които се използват за параван и бушони. А вие си стойте пред компютрите и цъкайте с език. Спете, спете
134
3
 
7
 
! Отговори
Вутов - младши преди 6 години
До СоняАко можеш да вдигнеш варено яйце от стъклен под, без да използваш ръцете и краката си - вземам те!