Шампанско да се лее и Шушана да се пее! Каква е диагнозата?

Празник за ?40 хил. си спретна в Алпите сина на български бизнесмен
23 мар 2018 10:40,
231

Видео на празнуващи българи се превърна в интернет сензация. Твърди се, че то е направено във Френските Алпи, където са изразходени няколко кашона шампанско на стойност 40 хил. евро.

Има ли диагноза такова поведение в обществото ни? Според психиатъра д-р Цветеслава Гълъбова: Да!

"Войнстваща простотия и примитивизъм, които се издигат в култ и се превръщат в норма на поведение", диагностицира тя пред Bulgaria ON AIR и остави отворен въпроса: На какво учим децата си?

Шампанско се лее, "Шушана" се пее, а журналистът Патриция Кирилова не е сигурна дали става въпрос за същия "богаташки син", за когото се твърди, че е на видеото - този на бизнесмена д-р. инж. Цоло Вутов.

"Тази практика не е тенденция само сред българите. Виждала съм в Кан и в Сен Тропе чужденци да празнуват по този начин", обясни тя.

PR експертът Соня Колтуклиева потвърди, че става дума за същия син и отсече: "Нека цяла България гледа видеото, за да се отврати, така че на никого повече да не му идва наум да го прави!"

"Проблемът в това демонстриране на възможности е ниското самочувствие. Такова е поведението на "кухите хора", които са интелектуално примитивни и за тях да демонстрират нещо, което нямат, е въпрос на чест", посочи д-р Гълъбова.

По думите ѝ това поведение не се среща само при "богаташките деца". Тревожното, отбеляза тя, е че много от подрастващите са на мнението, че родителите им са дали стандарт, от който те не могат да паднат.

"Странното е защо този стандарт не е свързан с четене на книги, със самоусъвършенстване, с интереси към света...", риторична бе психиатърът.

Д-р Гълъбова е категорична, че не е въпрос за "омраза към богатите", а за по-голям проблем: "След като една държава не може да си събере 16-те милиарда ДДС, защо пък един наследник на фамилия да не даде 40 хил. евро за шампанско?"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


231
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
0
 
21
 
! Отговори
Не е сефте преди 6 години
Преди десетина години, не много популярен сайт ни разказа как са празнували нашенци, учещи във Франция - наели корабче по Сена и Париж бил разтърсен от чалга ритми. На палубата се откроявали нашенска министерска щерка (коли на министерството бяха боядисани в цвета на абитуриетската й рокля) и внук на вече покоен академик, успешно променял политическата си окраска преди и след 9-и септември - от водач на легионерите в Семинарията до комунист-русофил, отчаяно драпащ да го признаят за АБПФК.
132
0
 
13
 
! Отговори
Пич преди 6 години
Капитализъм в пост-комунистически прочит от московски тип.
131
3
 
35
 
! Отговори
Гошу преди 6 години
*** мамиту! Изгледах видеото и онемях. То това не знам как да го нарека даже?!? Не мега, не турбо, ами не знам каква селяния. Абе може ли да има толкова прости хора в БГ-то бе? За толкова пари тия селски бекове можеха да *** най-красивите ескорти в курорта. Ама ги гледам, че са си гей-дружинка и си се кефят на Шушоните
130
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На мен лично ми е наистина забавно да гледам подобна простащина.Просто се учудвам колко *** трябва да си или пиян или надрусан.Не търсете под вола теле.Далеч по фрапантни случаи има в световен мащаб,включващи оргии разливанв на далеч по-скъп алкохол и какво ли не.А видимо,че са простаци е ясно .Не завиждайтв на такива хора.
129
5
 
1
 
! Отговори
ТИ МОЖЕШ преди 6 години
От платената реклама по ТВ на американското посолство
128
0
 
15
 
! Отговори
ДЪРЖАВНИТЕ ОРГАНИ преди 6 години
навярно са позлатили таткото - ЧЕСТЕН БИЗНЕСМЕН. Сега наследниците мигат да се радват на ЧЕСТНО СПЕЧЕЛЕНИТЕ пари на иновативите ни бизнесмени
127
0
 
19
 
! Отговори
ДУПКА ДО ДУПКА преди 6 години
по пътищата, вкл. и строените от БАЩА МУ, но за него КАШОН до КАШОН с шампанско по 400$ бутилката. Да се порадва на тати момчето....
126
2
 
5
 
! Отговори
Тълковен речник преди 6 години
Съд на ЛинчПублична извънсъдебна саморазправа
125
4
 
17
 
! Отговори
Dr. Watson преди 6 години
То пък едно шампанско - МОЕТ, това е френската Искра, евтинджос от супермаркета. За музикалните вкусове на компанията и ориенталския манталитет, няма какво да се коментира.
124
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе много си е лесно даже...
123
11
 
7
 
! Отговори
Активист на БКП преди 6 години
,, КОЙ НЕ СКАЧА Е ЧЕРВЕН,, ...Наскачахте ли се ,мушмуроци,наскачахте ли се ?!
122
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мисля, че нетрябва да се пишат новини за такива партитa на родните бизнесмени. Трябва да се пишат новини за българи бизнесмени, които са направили нещо добро за другите хора. Всеки може да изхарчи 40000 за шампанско, ако ги има, но е безмислено.
121
0
 
30
 
! Отговори
гуню преди 6 години
и едно допълнение - не е лесно да си ***
120
1
 
14
 
! Отговори
гуню преди 6 години
после що идвали ленин, сталин, френската гилотина и т.н. Като няма хляб да ядат пасти, като няма за мляко, да пият шампанско
119
0
 
17
 
! Отговори
аз-ът преди 6 години
Българин.Това е диагнозата. За някои "изпълнението" на малкото Цоле е върха на българщината. Да ни видят, да ни чуят и у Чужбината. Да подчиним Европата на нивото на простотията си, да им покабем кои сме.
118
0
 
19
 
! Отговори
ДРУГИ ОТ СДС преди 6 години
като Любо Пъпката например освен, че опита да открадне Общинска банка заедно уж много питащата телевизионерка - жена му се оказаха собственици на 40% от рекламните табла в София. ГОЛЕМИ ПАРИ. Тоя изчезна, После се чу за него когато стана собственик на 2 имота на 1 линия на Ривиерата. СИНИ БАЛОНИ - само за скачащите по площадите против КОМУНИЗМА. За Нашите хора - по- сериозни неща. С времето НАШИТЕ хора станаха други хора, но далаверата е същата
117
32
 
4
 
! Отговори
Шопо преди 6 години
Човеко е работил ,има пари ,ще се весели както си иска ! На никого лошо не прави ! А бедните да работят ,за да се веселят и те !!!
116
34
 
8
 
! Отговори
Соня преди 6 години
Браво на пича, бих се омъжила за него.
115
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Който все още е млад да се замисли хубаво и да си събира багажа! В България бъдеще за нормални хора няма и няма да има. Който е противен, арогантен глиган, мръcниk и в душата, раболепен и подъл пpocтак, да се приготви да добрува в нашата мила Родина. Това е.
114
5
 
14
 
! Отговори
ВРЕМЕТО преди 6 години
има нужда от нов КАРАДЖА и той ще се появи. Четниците на БОТЕВ, заверите на ДЯКОНА, хъшовете в Румънско. Всички са продукт на своето време. Условия за нова КОМУНИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ има, а къде ще се роди дали от конформистката БСП или извън нея не е важно. На хората им писна от лъже патриоти и олигархични проекти за малки партийки като ВОЛЯ, Симеонов и разни смешни воеводи. Щом даже Илиана Раева опита да прави партийка...