Шампанско да се лее и Шушана да се пее! Каква е диагнозата?

Празник за ?40 хил. си спретна в Алпите сина на български бизнесмен
23 мар 2018 10:40,
231

Видео на празнуващи българи се превърна в интернет сензация. Твърди се, че то е направено във Френските Алпи, където са изразходени няколко кашона шампанско на стойност 40 хил. евро.

Има ли диагноза такова поведение в обществото ни? Според психиатъра д-р Цветеслава Гълъбова: Да!

"Войнстваща простотия и примитивизъм, които се издигат в култ и се превръщат в норма на поведение", диагностицира тя пред Bulgaria ON AIR и остави отворен въпроса: На какво учим децата си?

Шампанско се лее, "Шушана" се пее, а журналистът Патриция Кирилова не е сигурна дали става въпрос за същия "богаташки син", за когото се твърди, че е на видеото - този на бизнесмена д-р. инж. Цоло Вутов.

"Тази практика не е тенденция само сред българите. Виждала съм в Кан и в Сен Тропе чужденци да празнуват по този начин", обясни тя.

PR експертът Соня Колтуклиева потвърди, че става дума за същия син и отсече: "Нека цяла България гледа видеото, за да се отврати, така че на никого повече да не му идва наум да го прави!"

"Проблемът в това демонстриране на възможности е ниското самочувствие. Такова е поведението на "кухите хора", които са интелектуално примитивни и за тях да демонстрират нещо, което нямат, е въпрос на чест", посочи д-р Гълъбова.

По думите ѝ това поведение не се среща само при "богаташките деца". Тревожното, отбеляза тя, е че много от подрастващите са на мнението, че родителите им са дали стандарт, от който те не могат да паднат.

"Странното е защо този стандарт не е свързан с четене на книги, със самоусъвършенстване, с интереси към света...", риторична бе психиатърът.

Д-р Гълъбова е категорична, че не е въпрос за "омраза към богатите", а за по-голям проблем: "След като една държава не може да си събере 16-те милиарда ДДС, защо пък един наследник на фамилия да не даде 40 хил. евро за шампанско?"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


231
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е сина на тоя който строи магистрала Струма!!! Къде е главния прокурор той въобще действа ли?????? Днес.бг. Пак изкривява случая!!! Понеже са под контрол на бандитите! Благодарете на SHAMARA че го побликува във фейсбук!!! ( човека който е виновен за за всичко в България е. главния прокурор) Той ако не действа всички ще крадат понеже позволява на това и държавата е загубена. Коментирайте само за него!!!!!! Събудете се хора.
112
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не ни трябва 9 септември, а една хуууууубава лустрацийка. Да се види кой какъв е бил и какви пари е получил. Ама това означава, че ще трябва да си търсим на 90% нови политици и на 90% нови висши държавни служители във всички сфери. За едри бизнесмени да не говорим.
111
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе, Таско... Таско е гладен и ако види власт, само гледай... Ти виж, че на *** синчето е в САЩ и бачка за еврейска банка... Какво да говорим повече...
110
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само една бутилка от това шампанско струва колкото месечната заплата на техен служител...и после защо хората бягали от България. Преди около десетина години, когато бях студент и работех на морето, синчето на шефа потроши ей така 10 бона за една вечер, но това не им попречи на края на сезона да се направят на луди и да ни "изпържат" с една заплата, даже на една от камериерките й събирахме да се прибере в родното място. Между бедни и богати у нас пропастта е огромна.
109
0
 
22
 
! Отговори
До БРАВО ТАСКО преди 6 години
За съжаление в България вече почти не останаха качествени хора за нов 09.09.
108
0
 
19
 
! Отговори
Ел преди 6 години
Този освен магистрала Струма е опъна и две три бели магистрали, че да се изложи така!
107
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като ЧЕЗ стане държавна, ще те питам колко добър стопанин ще е държавата. Такива като тоя на видеото ще са в управителния съвет, а теб пак ще те гонят за 2 стотинки недоплащане. Проблемът не е, че не е държавно, а че частниците ни са калпави. Само мрънкат, че дават високи заплати, а в същото време люскат в канала по 40 000 евро ей-така.
106
0
 
20
 
! Отговори
trafalgar преди 6 години
До Анонименв заблуда си . нардоен съд е имало, но такива простаци не. старият елит се е образовал в европа! това са били хора с много познания и модерния виждания, хора говорещи чужди езици, завършили най- престижни европейски университети. а тези тука са *** които името си не могат да напишат!
105
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Диагнозата е, че с ченгета зад кулисите и бившите им шофьори, както и разни бивши спортисти, на които натикаха куфарчета с народни пари в ръцете, държава и икономика не се прави. Те могат само едно - крадене, преразпределяне и паразитиране. А техните деца, както виждате от видеото, ще са още по-зле.С такъв "елит", до 20 години тук нищо чудно да са останали 2 милиона души.
104
1
 
18
 
! Отговори
стефчо преди 6 години
бачкай робе в завода че идва сметката за телефон и ток,не го мислете тоя ...на него му е през бащиния му за вас...
103
1
 
19
 
! Отговори
Задачи по математика преди 6 години
Задача по математика: ако за една минута се изпръска шампанско за 40 000 EUR, то колко годишни винетки са необходими за да се обезпечи кефа на пръскащия докато слуша Шушана? Втора задача - на колко лекарски заплати се равнява стойноста на изпръсканото шампанско ?
102
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Той може да е бизнесмен, но няма вкус откъм музика за празнуване.
101
8
 
22
 
! Отговори
БРАВО ТАСКО преди 6 години
ЕРМЕНКОВ им го каза в ОЧИТЕ - тия на власт са ИД.ИОТИ. Те се засегнаха. По-лошо е. Нас ни правят на и.диоти. ДОКОГА ЛИ. Май работата отива към нов 09.09. и нова КОНФИСКАЦИЯ на заграбеното от "ЧЕСТНИТЕ БИЗНЕСМЕНИ" и строители на НОВИЯ РЕД
100
2
 
27
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
До до ...Я поразкажи, щом познаваш баща му как само с инициативнтност и предприемчивост успя? Без да има чадър над себе си и без да е "смазал" веритата нагоре? Защото аз, напоследък особенно, вижда как фалират кадърни и предприемчиви хора, с бизнес от 15 години, а други едва кретат. В тази държава, за инициативен и предприемчив минаваш, ако си близо до "слънцето", и отчиташ пари където трябва, иначе идва следващия.Така че-знаем ги, успелите.
99
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво пък? Вие какво искате от синчето на някакъв си Цоло и внук на Вуте?Както казвал прочутият проф. Брадистилов - Вижте им фамилиите! Овчаров, Говедаров, Свинаров... Е как да не им пиша двойки?
98
5
 
17
 
! Отговори
Веселин преди 6 години
нали знаете ,че този от олигарсите на БСП......така ,че се замислете
97
11
 
13
 
! Отговори
9988 преди 6 години
Нормално! *** народ ГЕРБ на власт. Това е, колкото и да ви боли.
96
15
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега РАЗБРАХТЕ ли ЗАЩО 1945-6 е имало Народен Съд???????????Същите мамути е имало и тогава.Комунистите били лоши............ДА ама НЕ!!!
95
3
 
25
 
! Отговори
Данъкоплатец преди 6 години
Браво!!! Те са нашата гордост - Герои на Социалистическия Труд. Пръскайте яко МОЕТ момчета, така се прави. Браво най-вече на Бойко - ти им даваш от нашите парички да си имат за шампанско.
94
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ей, тази мантра за дявола много ви прилегна на сърцата ви. Крадци недни. Прогонихте качествените хора и се вихрите като не видели. Предавате толкова грозен облик на Родината ни с вашата простотия и лакомия, че и ербап го раздавате. Хората били завистливи. Да ви приседнат ограбените пари.