Фермерски базар в столицата в "Деня на земята"

Много хора дойдоха и опитаха продуктите на родните фермери
24 мар 2018 16:49,
11

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Днес в столицата се провежда фермерски пазар. Той е част от поредица събития, с които градът ще отбележи "Деня на Земята".

Интересът е голям, много хора дойдоха, за да опитат и разгледат продуктите на родните фермери.

За тези пък, които искат да изхвърлят старата си техника, но не знаят как и къде, има специално обособен мобилен пункт, където може да бъдат оставени всякакви ненужни електроуреди, но и да сме сигурни, че те ще бъдат рециклирани по най-добрия начин.

Пред Bulgaria ON AIR Владимир Иванов от WWF-България разказа повече за инициативата, като подчерта, че "Часът на Земята" е действие за опазване на природата.

"Има един странен дебат - доколко природата и икономическото развитие вървят заедно или не - всъщност те са неразривно свързани. Идеята на инициативата е да помислим какво можем да направим за околната среда", обясни Иванов.

Като съвети, които той даде на зрителите, бяха пестенето на ресурси, както и ограничаването на пластмасата в ежедневието ни.

"Светът премина границата, в която можеше да овладее този проблем", каза той.

Освен това тази вечер ще спим по-малко, защото влизаме в лятното часово време. Точно в 3 трябва да преместим стрелките на часовника с час напред. Освен в България, промяната се прави и в други над 100 държави в света.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
2
 
! Отговори
Opa преди 6 години
Както повечето новини по българските сайтове са неточни и преекспонирани и тази статия е така. Като пишете за нещо може да кажете къде се случва събитието "в столицата" е доста широко понятие!
7
2
 
3
 
! Отговори
По-възрастен преди 6 години
Деца вие не помните а и няма как да знаете.Едно време Централният пазар си беше фермерски т.е. селски.Пристигаха пълните Москвичи с ремаркета от цяла България и си продаваха стоката произведена от тях.С АПКтата и борсите полека лека почна ,,индустриалното"снабдяване,а и хората по селата остаряха а младите отидоха в градовете.И така в средата на 80те фермерите/селяните/намаляха драстично,а в наше време собственното производство е рядкост.
6
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
шменти капели-фалшив мед, сирена менте с китайско сухо мляко и разни долнопробни мазнини - то крави няма , а се навъдиха хиляди ферми , лъжа и измама !
5
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Днес в столицата се провежда фермерски пазар --- Кое е вярно: Пазар или Базар?Иначе, фермерите не са ли вчерашните селяни?Вече няма да се обиждаме на "***". Вече само на "фермендур". :)Де*би и чуждиците му, какво ли не измисляме, само да не ни личи, че сме "лузъри". :)
4
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Еко фанатизма прави хората бедни и ги кара да живеят като първобитни, за наука и развитие пък дума не може да става! Така че не няма дебат, това е факт.
3
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
105 за кило ягоди? Айде стига, сериозно?
2
7
 
8
 
! Отговори
Discovery преди 6 години
До 1:Софиянци имате пари, че плащате!!! Ние на село си ги ядем безплатно, ама за ваз са на специална цена...
1
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
............и ягодите по 105 лв. за килограм !!!