БДЖ вече продава билетите за влаковете по Великден

Железницата пуска и допълнителни вагони за празниците
5
БДЖ вече продава билетите за влаковете по Великден
Снимка: Булфото, архив

За удобство на всички клиенти, които предвиждат да пътуват с влак през периода на Великденските празници, от утре, 26 март, "БДЖ-Пътнически превози" ЕООД въвежда предварителна продажба на билети за всички бързи влакове, съобщиха от превозвача.

Обичайният срок за предварителната продажба на билети и седящи места за бързите влакове е 5 дни. С удължаване на този срок се дава възможност на клиентите да планират предварително своите пътувания, както и да закупят билет и резервация за седящо място за предпочитания от тях влак в срок от 15 дни преди самото пътуване.

Предварителната продажба на билети, която железопътният превозвач стартира, ще се извършва във всички гари и железопътни бюра в страната през периода от 26 март до 9 април.

Клиентите на "БДЖ-Пътнически превози" ЕООД могат да получат подробна информация за свободните места във влаковете от служителите на билетните каси и гишетата "Информация" в железопътните гари, както и на националния информационен телефон 0700 10 200.

За празничните дни по повод Великден, "БДЖ-Пътнически превози" ЕООД предвижда да осигури и допълнителни вагони за влаковете, които пътуват по основните направления в страната.

От националния железопътен превозвач напомнят на своите клиенти, че за определени влакове могат да закупят онлайн билет за своето пътуване. Разплащането се осъществява по електронен път с най-масово разпространените кредитни и дебитни карти. Билетът се получава на електронната поща на регистрирания клиент, след което се разпечатва на хартиен носител. Особено удобна за клиентите е възможността да се закупуват билети от таблети и смартфони. По този начин не е задължително билетът да се разпечатва на принтер, тъй като той се валидира от кондуктора във влака директно от мобилното устройство.


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
4
 
! Отговори
Кондуктора преди 1 година
Това само в България го има,да си купиш билет само по празниците,но без гаранция че ще седиш на местото си.От времето на Преславския влак до сега нищо не се е променило.Локомотив с 2 вагона в Бдж му викат влак.
4
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хахаха
Преди 25 години ще са ги ремонтирали за последно, хахаха
3
0
 
0
 
! Отговори
House M.D. преди 1 година
А има ли възможност да се закупуват през WP?
2
3
 
1
 
! Отговори
Боб Марли Фарук преди 1 година
До Анонимен 1

Вагончетата не са на 40 годинки,може би са на около 25 годинки.
1
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Билети за ков..чезите ли? Знаете ли на колко години е този локомотив на снимката? Ами само на 40 годинки е. Как ви се струва да се качите и на 40 годишните вогончета дето тегли този старец и да се надявате да стигнете до там където искате? На такова нещо не се качвайте обречени сте на премръзване някъде в междугарията! Това в най добрият случай. В лошият ще бъдете затрупани от свлачища.