Терез, Масуд, а сега и Асен от Разград в Холандия

3-годишният лъв намери спасение в център за големи котки
13
Терез, Масуд, а сега и Асен от Разград в Холандия
Снимка: Булфото, архив

И лъвът Асен, който беше спасен от зоопарка в Разград, замина за центъра за големи котки "Фелида“ в Холандия. Там вече са други две лъвчета от зоопарка – Терез и Масуд.

Още по темата

В края на ноември миналата година 3-годишният Асен пристигна в тежко състояние в София, след като месеци наред бе живял в лоши условия. Тогава специализираният екип, събран от международната фондация "Четири лапи“, установи, че той е обезводнен, отпаднал и с дистрофия на мускулите заради липсата на движение, предаде bTV.

"Той беше на прага на смъртта", коментира Явор Гечев от "Четири лапи“.

"Ние го открихме в много тежко състояние, затворен в едно тясно вътрешно помещение без добро почистване, без достатъчно храна. Де факто го бяха оставили да умре в това помещение. Успяхме да го измъкнем в последния момент“, каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези лъвове са родени в плен. Пуснат ли ги на свобода е свършено с тях. Така, че си спестете "умните" коментари. По-добре е да живеят в подобни условия от колкото убити от бракониери или да станат храна за хиените... ама нали вие много разбирате.
8
1
 
3
 
! Отговори
зрител преди 6 години
До Анонимен 7Никой не иска да осигурява на разградските лъвове свобода, а едно що годе нормално съществуване, за разлика от Разградския зоопарк, където изтезават животните. Според мен това заведение, набедено за зоопарк, трябва да се затвори. А другата крайност-да осигуриш нормален хабитат на разградския лъв е все едно да го хвърлиш за храна на хиените. В този смисъл "лекия режим" е за предпочитане.
7
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 4И колко е това "огромно" място? Един нормален хабитат на див лъв може да достигне десетки квадратни километра. Германците и холнадците колко място предлагат? 2 декара? 4 декара? Ако те преместят от изолатора на затвора в отделение от лек режим, в крайна сметка си оставаш пак в затвора - не си свободен.
6
3
 
8
 
! Отговори
?!?! преди 6 години
Как така някакви хора вземат лъвове и ги затварят в тесни клетки и тъмни стаи?! Няма ли институции в тая разлагаща се държава, които да контролират това? Как така някакви си хора си правят частни зоопаркове без да имат понятие от тази дейност? И какъв е тоя зоопарк в Разград, в който са взели лъвове без да могат да се грижат за тях?
5
4
 
6
 
! Отговори
с.с. преди 6 години
И резервата е временно решение.Четири-пет годишните мъжки лъвове с добре оформени гриви се пущат за отстрел срещу 20 000 долара.Затова измислените фондации се борят за мъжки лъвчета.В ЮАР се отглеждат над 7 000 лъва в резерватите.Женски лъвчета никой не ще защото не са атрактивен ловен трофей.Така,че съдбата на Терес,Масуд и Асен е ясна.
4
4
 
11
 
! Отговори
до 3 преди 6 години
Не съм съгласна. Зоологическите градини в белите държави, не са като в България. Живея в Германия и лъвовете е зоопарка имат огромно място за придвижване и не са затворени в клетка! Точно за това са взети от България, защото тогава наистина щяха да са в клетка. Повярвай ми!
3
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"3-годишният лъв намери спасение в център за големи котки" преместен от една клетка в друга - е гаси спасението! Да са ги пуснали в някой резерват в Африка тогава ми говорете за спасение - това което са направили е просто да сменят единия затвор с друг
2
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
да вземат и лъва на Драгалевци - Заврян Костов.
1
4
 
16
 
! Отговори
Бау преди 6 години
Браво! Жалко е, че не можем да се грижим за животното, което УЖ ни определя като нация. Но това е съвременния българин, как да откраднем парите пък животното си е животно. Ама мнооого обича децата ... ама разбира се ...