Бежанец да ми стане шеф? Българинът отсича: Абсурд!

45,4% от българите обаче смятат, че мигрантите могат да се интегрират успешно у нас
26 мар 2018 20:00, Красимир Ангелов
81

Снимка:ВКБООН

Бежанците не могат да се интегрират в българското общество заради културните и религиозни
различия между тях и местните общности в страната. Това смятат 54.6% от участвалите в проучване за обществените нагласи към бежанците и хората, търсещи закрила в България, направено за Върховния комисариат на ООН за бежанците (ВКБООН) в България.

45,4% от българите обаче смятат, че бежанците могат да се интегрират успешно у нас.

Резултатите от проучването сочат още, че 55,2% от респондентите биха помогнали на бежанец -  да научи език (30,6%) или да си намери работа (24,6%), в случай че е заселен в мястото, където живеят.

"Много българи имат страхове към бежанците и към това как интеграцията им ще повлияе на обществото. Голяма част от тези страхове се основава на неразбиране или погрешна информация. В същото време съм окуражен от заключението, че относително голяма част от населението подкрепя интеграцията и има желание да помогне на бежанците да станат пълноценна част от българското общество", заявява Матайс Льо Рут, представител на Върховния комисариат на ООН за бежанците в България.

Проучването, проведено през декември 2017 сред 1010 души показва също, че голяма част от българите (93%) никога не са срещали бежанец или човек, търсещ закрила през последните няколко години.

На фона на това обаче, едва 15% от българите биха се съгласили, ако бежанец, от друга раса и религия, но живеещ в техния град, да им бъде шеф на работното място. Още по-малък (10%) e процентът на тези, които са съгласни такъв чужденец да сключи брак с някой член от семейството им.

През 2013, в началото на големия поток от бежанци, най-силните страхове на българите са били свързани със сигурността (72%), опасността от разпространение на болести (68%) и загуби на работни места. През 2017 доминиращите страхове са свързани със сигурността (60%) и културните и религиозни различия (48%).

50% от запитаните заявяват, че само бежанци от страни с военни конфликти, като Сирия, трябва да бъдат приемани в  България и само 15% смятат, че хората, които са преследвани или нарушени техните човешки права в техните държави по произход, трябва да им бъде предоставена международна закрила, сочи още проучването на ВКБООН.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
16
 
! Отговори
Бай Оня преди 6 години
До Анонимен-пенделгейзерДе да бяхме всички фашисти, щях да съм най-щастливият човек на света! За съжаление повечето българи са пу-тьо-вци, като тебе, а не фашисти. Фашист звучи гордо, аз смятам че само фашизма може да спаси България и Европа вкл.
16
3
 
7
 
! Отговори
Бай Оня преди 6 години
До Анонимен Сирийските кюрди са готини и за предпочитане от всички останали! Имам приятели кюрди! Точни са и не са мюсюлмански фанатици, те са толкова мюсюлмани, колкото ние - християни, т.е. показно!
15
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До WTF?Mислим се за много смели и силни, бием се в гърдите като бай *** в банята "булгaар, булгааааааар",повтаряме разни патриотарски мастурбации като "по пет на нож", "на три морета"... особено след втората ракия и салата.Но истината е, че сме едни страхливци, и от там - фашисти.Българите СМЕ ФАШИСТИ. Казвам го с пълна отговорност и увереност.
14
2
 
29
 
! Отговори
WTF? преди 6 години
"...45,4% от българите обаче смятат, че бежанците могат да се интегрират успешно у нас... 55,2% от респондентите биха помогнали на бежанец..." Не знам къде ги намерихте тези българи. Но българите като мен, които работим, плащаме данъци, внасяме осигуровки, доплащаме за втора пенсия, помагаме на родителите си с 200 лв. пенсия и т. н., НЕ СМЯТАМЕ ТАКА и НЕ ЖЕЛАЕМ с нашите пари държавата да изхранва и обгрижва обществени ***, които не се трудят и с нищо не допринасят за страната и народа ни.
13
1
 
1
 
! Отговори
Тоя преди мен преди 6 години
Не знае какво иска да каже
12
2
 
8
 
! Отговори
снайпера преди 6 години
Вожда на Typцитe дойде за да ни подготви за амбалажа който ще изхвъли, а нашите медии му слугуват нали
11
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прокаженият ни народ има една (от многото) лоша черта, а именно - да подтиска всякаква мисъл и креативност.От малки ни омачкват да сме покорни, с чатал на врата, а не свободни, мислещи, креативни...И коренът на това е българската страхливост, която е почва и за българският фашизъм.Когато например дете попита "Защо Луната е кръгла" или "Защо тревата е зелена",едва ли ще намерите българин, дори и изучен и интелигентен,който да не отговори "А каква искаш да е".Без да осъзнава, че дори и той
10
5
 
6
 
! Отговори
ДОБРЕ ДОШЛИ У НАС! преди 6 години
БЪЛГАРИ , ТУКА ВЕЧЕ НЯМА !!!ПОСЛЕДНИЯ , ОСТАВИ ЗА ВАС КЛЮЧОВЕТЕ ЗА ДА НЕ РАЗБИВАТЕ ВРАТИТЕ!
9
4
 
21
 
! Отговори
Слава на Русия преди 6 години
Никакви бежанци не са желани тук! Малко са тези киото ги смятат за хора, обикновени некви маргинали и ретарди! Само явно мепълноценен индивид би направил връзка с бежанец, на запад е същото. Бели жени се хващат с черни или ако никой друг не ги поиска (неприемлив външен вид) или за пари! Може би някоя от ромалите или наркосредите...
8
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** и бежанци това ни чака.
7
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябва да ги интегрираме, че те щи ни хранят.
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А навън се не знае дали е бежанец
5
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези на снимката не са сирийци. Сирийците са араби и свирят на Уд. Този е със Саз. На саз свирят само турците и кюрдите. Това са сирийски кюрди.
4
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
...45,4% от българите обаче смятат, че мигрантите могат да се интегрират успешно у нас...__АБСОЛЮТНО ПОРЪЧКОВА СТЪКМИСТИКА И ЛЪЖА.Българите не желаем никакви ислямски,африкански"мигранти" и "бежанци".
3
4
 
28
 
! Отговори
Това проучване преди 6 години
или е манипулирано по някакъв начин,или е осъществено в район с мюсюлманско население. Някои мюсюлмани може би вярват, че ще е по-добре ако станат повечеПочти 100% от българите са убедени, че новодошлите няма да се интегрират. Българите години наред са имали примери пред очите си - знаят какво се прави от половин век за едно наше малцинство и то пак не се интегрира.Знаят каква е ситуацията в 95% от семействата на българки, омъжили се за студенти или дошли тук търговци от Африка и Близкия Изток.
2
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като гледате тези амуджи на снимката си мисля, кой от тези маймюни ще се интегрира? Нито един!! И да стане шеф на българите???? Вие майтапите ли се?
1
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бе той българинът едно време и за жените така приказваше, ама се примири накрая...