Бежанец да ми стане шеф? Българинът отсича: Абсурд!

45,4% от българите обаче смятат, че мигрантите могат да се интегрират успешно у нас
26 мар 2018 20:00, Красимир Ангелов
81

Снимка:ВКБООН

Бежанците не могат да се интегрират в българското общество заради културните и религиозни
различия между тях и местните общности в страната. Това смятат 54.6% от участвалите в проучване за обществените нагласи към бежанците и хората, търсещи закрила в България, направено за Върховния комисариат на ООН за бежанците (ВКБООН) в България.

45,4% от българите обаче смятат, че бежанците могат да се интегрират успешно у нас.

Резултатите от проучването сочат още, че 55,2% от респондентите биха помогнали на бежанец -  да научи език (30,6%) или да си намери работа (24,6%), в случай че е заселен в мястото, където живеят.

"Много българи имат страхове към бежанците и към това как интеграцията им ще повлияе на обществото. Голяма част от тези страхове се основава на неразбиране или погрешна информация. В същото време съм окуражен от заключението, че относително голяма част от населението подкрепя интеграцията и има желание да помогне на бежанците да станат пълноценна част от българското общество", заявява Матайс Льо Рут, представител на Върховния комисариат на ООН за бежанците в България.

Проучването, проведено през декември 2017 сред 1010 души показва също, че голяма част от българите (93%) никога не са срещали бежанец или човек, търсещ закрила през последните няколко години.

На фона на това обаче, едва 15% от българите биха се съгласили, ако бежанец, от друга раса и религия, но живеещ в техния град, да им бъде шеф на работното място. Още по-малък (10%) e процентът на тези, които са съгласни такъв чужденец да сключи брак с някой член от семейството им.

През 2013, в началото на големия поток от бежанци, най-силните страхове на българите са били свързани със сигурността (72%), опасността от разпространение на болести (68%) и загуби на работни места. През 2017 доминиращите страхове са свързани със сигурността (60%) и културните и религиозни различия (48%).

50% от запитаните заявяват, че само бежанци от страни с военни конфликти, като Сирия, трябва да бъдат приемани в  България и само 15% смятат, че хората, които са преследвани или нарушени техните човешки права в техните държави по произход, трябва да им бъде предоставена международна закрила, сочи още проучването на ВКБООН.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
4
 
! Отговори
РОС преди 6 години
пази боже при една воина с турция българите ще ибягат от бг ще имигрират в запад поне 80 процента сега са 30 роцента никои няма да въюва за тези продажни корупционери първият съм аз макар че българия много я обичам и такива като мен са много.тогава ще разберете смисалта бежанец
56
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Навремето баща ми е имал шеф иранец участвал във Виетнамската война.Дори не е можел да говори български.Тогава обаче никой не е имал нищо против понеже нали, той е заслужил борец с капитализъма и империализъма.Щом партитята е рекла значи може.Сега от къде на къде?Дори да има съответната квалификация кой е той та да измести *** с килийното образование?
55
2
 
4
 
! Отговори
дидо преди 6 години
тук има нещо грешно със процентите "45,5% от българите смятат , че ще могат да се интегрират бежанци ??????????? Луди ли сте бе или сте дрогирани , то тея гета от роми не можете да интегрирате от 200 години вие бежанците ще оправите , май не сте видели какво правят в Германия ???
54
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До избирателВ западна Европа какво ли си мислят за нас ... млади, прави ....?Работна ръка им трябва... шефове, таксиметрови, всякакви .... на по-ниска цена и още и още... Те който за нищо не стават... по затворите, екстрадират ги .. и т.н.
53
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ахмед не ще да продава сладолед! Али ще ни продава коли! Абдул не обича фасул! Айде сега се смейте на запада!:))))))
52
0
 
16
 
! Отговори
Azbeaz преди 6 години
Това ли са новите господари на Европа? Защо ни насаждат тези хора? И се опитват да ни ги натресат? Защо не ги вземат в Азия, Русия, Африка, Сащ????? Точно на нас ги оставят без да питат никой.....Къде е Сирия, къде е Франция да речем....доста далече.....Да ги вземе Русия, нали са партньор със сирийския президент! Защо предендират за Европа?
51
0
 
13
 
! Отговори
избирател преди 6 години
Аз никак не го разбирам това с бежанците.Млади прави мъже зарязват и бягат,оставяйки държавата си с проблеми.а ние чак началници да ги правим?!
50
6
 
11
 
! Отговори
българка преди 6 години
Работя в чужда фирма и цялото ръководство е само еврей памакини и помаци и *** Това е напълно осъзнато от чужденците Най добре да се отделим от тия *** наречени западно европейци и да си направим Балкански съюз с участието на Русия
49
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз работя за бившо ченге и ми е много гот - дължи ми само 6 заплати! Разправят ,че и в хотелите на мутрите и прокурорите на морето се изкарвали добри пари и понякога дават и осигуровки!
48
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 32Ако е умен и способен, той ще иде в държава, в която ще получава подобаващо заплащане.Тук остават само тези, които искат да живеят на помощи, но са толкова задръстени, че не умеят да се уредят в страните, в които тези помощи са по-солидни.
47
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Арабин да работи някакъв физически труд досега не съм видял. Корана им ги учи, че онези "куфари/кафури/гяyри", които биват оставяни живи и неприели Исляма, се оставят живи, за да работят и да плащат на "правоверните"! Освен това, те, като мохамедани, се смятат за много по-висшестоящи от "неверниците", та камо ли да работят под тяхно ръководство! Интегрирал се "сирийски бежанец" може да съществува само в утопичните сънища на някой обезумял толеразин-евроатлантик, който е пил от чешмата на Меркел!
46
0
 
8
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Бежанци няма, има инфилтратори... така ги наричат колегите по съдба у Тел Афиф.
45
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Сунай БеримоглуМного си прав и един от тези народи които са по неспособни от българите се намира на югоизток от България.
44
27
 
7
 
! Отговори
Сунай Беримоглу преди 6 години
Малко са народите които са по-неспособни от българите, дори в Сомалия IQ-то е по-високо.
43
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами, защо тогава ние българите като ходим навън не ни правят началници, а винаги западняците ни дават най-тежката и най-*** работа ? --------------------------------------------------------------------------------------------------------------Всеки според уменията си. Никой няма нищо лично против българите. Ако ставахте за началници щяха да ви слагат за такива, всеки си гледа бизнес интереса. Истината е че за нищо друго не ставате освен за почиcтване, миене на чинии и гледане на стари хора.
42
0
 
22
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 6 години
Аз си мислех, че ще внасяме чужденци, за да ни слугуват, а то излезе, че ни ги пращат за началници.Ами, защо тогава ние българите като ходим навън не ни правят началници, а винаги западняците ни дават най-тежката и най-*** работа ?
41
20
 
6
 
! Отговори
българин=неспособен преди 6 години
ами ние не сме някаква нормална нация като например Сърбия, Гърция или Румъния, какво остава пък за Германия или Англия, ние сме нecпособна нация
40
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 24Работя съвсем близо до ул. Симеон в София от 2008 г., нагледала съм се на "бежанци" от Африка и Близкия изток.Това няма интеграция, тия са по-близо по манталитет и култура до шимпанзетата, това никога няма да се интегрира. Виж, ако са от Украйна, Молдова, Македония /но не шиптъри / - става, няма проблем.Така че между бежнци и бежанци има разлика.Най -вече зависи каква им е религията.Ако са *** - не става, да си ходят в Дубай, СА, Катар и пр., там да се интегрират.Ама те идват
39
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 17ААА, не. При мен втората салата върви с четвъртата ракия.
38
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Олигоофрените на всяка втора дума- *** , вярно е че простотията е необятна но все пак малко се осъзнайте