Баща на бебе алармира: Живее в риск, в лоши условия

Социалните обаче отричат и настояват, че детето е добре
27 мар 2018 21:40,
9
Баща на бебе алармира: Живее в риск, в лоши условия
Снимка: pixabay.com

Шестмесечно бебе живее в риск в сливенския квартал "Надежда". Това заяви адвокат Стоян Стоянов, който представлява бащата на детето - 20-годишния Иво Симеонов от град Гълъбово.

По думите му малката Жасмина живее заедно с 16-годишната си майка в лоши битови условия, като в една стая съжителстват десет възрастни, без баня и тоалетна, без питейна вода, в съседство с животни.

Непълнолетната майка решила да напусне бащата на бебето, след като разбрала, че той е диабетно болен и се прибрала при родителите си.

Семейството на бащата е сезирало социалните служби, както и районната прокуратура в Сливен. Според тях детето е заложник на своите роднини, които са безработни и живеят със социалните му помощи.

По думите на адвокат Стоянов, налице е престъпно бездействие от страна на институциите, които са направили проверка, но не са предприели действия за извеждане на бебето. От семейството на бащата настояват майката и кърмачето да се приберат в дома им в Гълъбово, където има подходящи условия за живот.

Детето не е в риск, заяви по-късно Марлена Данева, директор на дирекцията "Социално подпомагане" в Сливен, цитирана от БТА.

При проверка на социални работници е констатирано, че то е в добро общо състояние, не е констатиран риск от изоставяне, в жилището има скромно обзавеждане с вещи от първа необходимост, битовата хигиена е задоволителна.

Непълнолетната майка е била информирана, че може да ползва звено "Майка и бебе", ако се предприемат ремонтни дейности у тях.

Основните доходи в семейството се осигурявали от родителите на момичето, а тя получавала помощи във вид на ваучери за 140 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Борбата е кой да получава детските и социалните помощи, ако не сте разбрали.
6
2
 
9
 
! Отговори
мдаа преди 6 години
Бащата да не рИве , а да е мислил като прави бебе на малолетната шведка .Щом сега е на 16 ,значи е била малолетна в момента на благата вест и най-вероятно не е останала девствена.
5
0
 
41
 
! Отговори
Когато ние правим преди 6 години
ремонт, никой не идва да посъветва жените ни да се възползват от звено "Майка и бебе"! Такива звена се поддържат с парите от нашите данъци, а ние дори не знаем за съществуването им!Знаем обаче колко много са интелигентните млади българи, които работят за смешни заплати и не могат да си позволят да създадат семейство, защото са отговорни хора. Или пък,женейки се, се завират в по една стая в жилището на родителите си.Но никой не идва да ги съветва в случай на нужда да ползват звено "Майка и бебе"
4
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Досега не знаех, че диабетът може да бъде причина да изоставиш мъжа си!
3
1
 
36
 
! Отговори
Не само майката, преди 6 години
трябва да работи, но и 20-годишният баща също!Той си иска детето, а издръжка плаща ли му или, както всички от етноса, счита, че "държавата е длъжна, защото сме малцинство"?Или са го уредили с диагноза диабет, за да може да претендира и той за държавно подпомагане?Може и наистина да има заболяване, но българите с диабет работят и след време имат трудови пенсии, а за децата им държавата дори и надбавки не е давала!Но диабетикът-българин плаща данъци, за да има помощи за тази,здравата 16-годишна
2
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ваучери за 140 лв ...Хора с пълен трудов стаж са с пенсии под 200 лв, а цял живот са плащали данъци и върху заплатите им са правени удръжки ...Какво да каже човек?Най-правилно ще бъде, щом детето навърши 1 годинка, майката да започне да работи. Щом на 15 г. се е сетила да прави секс и да забременее, значи на 17 може да работи и да си храни детето. Никакви помощи! Иначе, докато навърши 20 г., ще роди още три от различни бащи и ще даваме повече от хилядарка месечно, за да й ги храним!
1
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще си чакаш реда дрогарю, като намерят приемно семейство на което да го продадат срещу 1 000 лв от бъдещата евро програма ще го вземат даже сами ще те намерят.