Добрата новина: Мъж спаси сърна, нападната от кучета в "Бояна"

Благодарение и на институциите, в момента на животното се оказва помощ
27 мар 2018 18:15,
28

Снимка: Facebook

Потребител в социалната мрежа Facebook съобщи за спасено животно в столичния кв. "Бояна". Цветелин Иванов се притекъл на помощ на сърна, нападната от 3 бездомни кучета. След като прогонил псетата, извадил нападнатото животно от локвата и го завил с одеало. Веднага след това започнал да търси съдействие и подкрепа от институциите и хората в социалната мрежа.

Първото нещо, което предприел като действие, е да се обади на тел. 112. Наложило се да почака около 50  минути, след което с него са се свързали от полиция, зоо полиция, Дирекция по горите, както и Фондация "Дивите животни".

След като се е наложило да почака около час, на мястото пристигнали 4 патрулки и една кола от зоо полиция, както и горски служители.

Междувременно, съпричастни хора в социалната мрежа се опитват да съдействат с различни съвети, като призовават господина да се свърже с организацията, която се занимава с грижи за дивите животни.

С него се свързва и Любомила Кривошиева, която е основател и управител на Фондация "Дивите животни", за да го информира, че екип на РДГ-София пътува към мястото, а горските ще докарат животното в организацията, където ще се опитат да му помогнат.

"Животното е в клиниката. Има множество рани и състоянието му е критично. Сега е моментът да стискате палци. Сърните дори само от стрес умират, а това младо сръндаче е с тежки наранявания", пише Кривошиева, а малко по-късно допълва: "За момента е овладяна ситуацията. Раните са по двете страни на врата и са дълбоки. Вливат се медикаменти. Нататък ще видим".

Цветелин Иванов от своя страна изказва благодарността си към институциите и организациите, които са се отзовали, както и на "всички за добрите думи и подкрепата, която ми оказахте, на всички, които ми писаха - познати и непознати, за помощ".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво на г-н Иванов! Браво и на всички, които са се притекли на помощ и са съпричастни! Това е толкова нормално и човешко!
3
19
 
6
 
! Отговори
ongyla преди 6 години
Путин е виновен.
2
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това се псeта дошли от Сибир притиснати от глада и са дошли в богатата евро-столица да си потърсят храна Путин е виновен.
1
36
 
3
 
! Отговори
Обичам Бойко преди 6 години
АЗ ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА БОЙКО БОРИСОВ ТОЙ Е МЪЖАГА