Предприемач зарадва ветераните на културата и изкуствата

Радослав Костадинов направи дарение за дома
27 мар 2018 14:25, Александър Попов
1
Предприемач зарадва ветераните на културата и изкуствата
Снимка: PR

С нови анатомични матраци, ортопедични възглавници, общ масажен фотьойл и магнитни аксесоари, които се ползват при болежки по тялото, могат вече да се похвалят обитателите на Дома за ветерани на културата и изкуствата в квартал "Захарна фабрика" в София.

Семейство Радослав и Цветелина Костадинови зарадваха възрастните хора по повод Международния ден на театъра. Родният предприемач заедно със своята съпруга и двете си деца гостуваха на културтрегерите от дома. Заедно с тях те свиреха на пиано, изпяха любимите си песни и споделиха интересните си житейски истории. Специалните гости накараха талантливите актьори, балетисти, певци, художници, режисьори, писатели и циркови артисти наистина да почувстват, че не са забравени.

Домът за ветерани на културата и изкуствата е с впечатляваща история. Повече от 60 години там са живели много от културните дейци, посветили живота си за развитието и прославата на българската култура и изкуство не само в България, но и по света.

Дарителите бяха посрещнати от директора на социалното заведение Ангел Александров, който след като сподели тържествения момент с всички, с горчивина призна, че носи оставката си в джоба. Според него живеещите в дома са оставени на милостта на държавата, а негативите от липсата на средства падат изцяло върху него.

В днешно време много от големите личности в българската култура приключват земния си път тихо, скромно и незабележимо. Забравени, болни и самотни. Неотдавна така си отидоха и големите български актьори Мариана Аламанчева и Николай Николаев – бате Николай, а именно тяхната трагична съдба е докоснала Радослав Костадинов, който решава да направи този жест в навечерието на театралния празник.
 


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари