Пост във Facebook срещу †Кирил – оперативно интересен за МВР-то ни

Олена Коцева привикана за разпит, заплашвала националната ни сигурност
Обновена: 28 мар 2018 16:19 | 28 мар 2018 11:00,
142

След коментар в социалните мрежи, свързан с руския патриарх Кирил, председателят на Сдружението на украинските организации у нас Олена Коцева е привикана на разпит в полицията.

"Това се случи преди 1 ден. Получих телефонно обаждане с покана да дам обяснение. На въпроса ми: "По какъв повод?", отговорът беше: "За вашето поведение", разказа тя пред Bulgaria ON AIR.

Тя подробно описа сблъсъка й с органите на реда, които й представили писмо от ГДБОП, в което се описва причината за разпита.

"На 2 март написах коментар във Facebook по повод новината "Посолството на Украйна избухна срещу изказване на руския патриарх Кирил". Под публикацията аз написах: Като български гражданин и като украинка, съм възмутена до дъното на душата си от руската пропаганда, която се лееше вчера в ефира на БНТ. Интервюто с патриарх Кирил е 100% провокация срещу Украйна, тя е и срещу България...", цитира тя.

Зарада тези й думи ГДБОП пише в писмото, с което е привикана Коцева, че тя е лице, което застрашава сигурността на страната.

"Проблемът е, че не бях разпитвана само аз. Преди посещението на патриарх Кирил в България, повече от 25 души бяха привикани, на 2 март домовете им бяха обиколени - има клипове във Facebook след това. Всички те подписаха протоколи, с които бяха задължени да не застрашават сигурността на страната", подчерта председателят.

Коцева не е видяла законово основание да продължава разговора с полицията и е заявила, че ще си тръгне. Но в момента, в който става, "полицаят скача от своето място и я сграбчва за ръката, като започва да я дърпа".

"На висок тон ми каза: "Вие никъде няма да ходите, ще ви задържа за 24 часа", обясни още тя за премеждията си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
14
 
47
 
! Отговори
Вено преди 6 години
Много е жалко ,че нашите служба защитават не българските а Руските служби.Питам МВР като дойде западен политик така ли заплашват проруските ***?При това ние сме членове на НАТО и ЕС а не на Путиновия СССР.
99
13
 
33
 
! Отговори
Аре у лево преди 6 години
Стига сте ни занимавали с поп- палковника ГадняевВидяхме го Що за стока е
98
18
 
23
 
! Отговори
Слави преди 6 години
Да това са нашите служби-пуделите на Путин.Въпроса е когато се срине руския режим,какво ще правят нашите комунистически прислужници.
97
22
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Шорощии, трябва паметник да издигнете на Патриарха Всея России! Благодарение на него заработвате жалкит си сребърници. Е, и аз знаех че сме освободени от стотина народи, с изключение на руснаците. Е преувеличил малко човека, но ни осигури поле за проява на про.статията на щатските ***
96
7
 
12
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
До ВъпросЩе го арестуват за антисемитизъм. Но и ние сме на път, това да се случи и у нас, защото си имаме вече "Координатор за борба с антисемитизма" от ГЕРБ, в лицето на Георгчо, който е доста надъхано, младо пале. Държави, които борят "антисемитизма" са си просто еврейски държави. И могат да бъдат титулувани Израел 1,2,3, и т.н. Идеята на евреите за победа над антиюдаизма е да направят така, че всички държави по света да бъдат с еврейско законодателство.
95
28
 
20
 
! Отговори
ангел преди 6 години
Заслужила си го е , и изобщо да не говори от името на България украинката , гласът на българите много ясно се чу и видя на Шипка !!!
94
10
 
17
 
! Отговори
Избягал преди 6 години
Най после Тошовото време се завръща!
93
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 92: Стига си цитирал това КГБ ченге от Кремъл бе !Какво православие с Новичок бе !Ако имаше Господ гръм щеше да го удари !
92
8
 
14
 
! Отговори
Въпрос преди 6 години
Следното питане имам: интересно ми е, какво ще стане в демократичните свободни страни като Германия или Франция, а и в България, ако някой напише във Фейсбук, че е възмутен до дъното на душата си от еврейската пропагандата на главният равин на еврейската синагога и че неговите думи са провокация срещу съответната страна?
91
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Старата вещ.ица не се е сетила да се оплаче от секс тормоз в полицията Много по-модно е, можеше и пари да гепи. А с тези *** опорни точки от Козяк само се излага пред чужденците в този тържествен момент, когато председателстваме целокупния Ойрогей парад!
90
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Ако не беше българското православие, нямаше да има православие в Русия"Патриарх Кирил при пристигането си в България.
89
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Покажете стенограмата! Незабавно санкции срещу МВР! Експулсиране на зам.министрите! Пишете до Шенген, папата, арменския поп, патриархията и до Банкя! Отечеството/тоест грантовете ни/ е/са в опасност!
88
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кире Фасо е скръцнал на демократичните и независими български милиционери.
87
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бабата добре са я подковали с опорните точки, значи лоште времена на СССР и социализма в България, сега сме НАТО и ЕС, свобода на словотао, агентите на КГБ пречат, но не са доизпипали цялостната рамка. Бабата просто фърля опроните точки, но те са само опорни точки, трябва да е покрепят с някакъв контекст. Явно не са имали време да обработят всичко както трябва, ама нищо, и народът ни е 80-процентов, и така ще се хване.
86
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 79ИНТЕРЕСЕН ИЗРАЗ "ЦАПАТ"...В какво точно се изразава цапането? Отравят въздуха с диханието си? Драскат надписи в прослава на Путин? Дай пример за "цалането", моля!
85
16
 
12
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 6 години
Напълно нормално !За да пишеш против главата на най-голямата православна църква, значи си или ислямист, или ненормалник.И от първите, и от вторите може да се очаква всичко.Така че поздравления за службите за добре свършената превантивна работа !
84
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
У нас е демокрация. Не може да си пишеш каквото си искаш.
83
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А бе. Какво става с визите за САЩ, отмениха ли ги? САЩ имат договор за безвизов режим с ЕС, а България нали вече 11 години е пълноправен член на ЕС, или? САЩ спазват ли договора който сами са подписали, или най-арогантно храчат в лицето на българите?
82
18
 
11
 
! Отговори
До Неа преди 6 години
Проблемът на тетката, че е взела доларчета и отчита дейност пред чуждите служби. Ако бе истинска патриотка, отдавна щеше да отиде в Украйна да громи комунистите. Много по-лесно е да обикаля студията и да лъже като дър.та цига.нка
81
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименКогато Радев предостави стенограмата от разговорите си с ченгето "Кирил",тогава Нинова да чака стенограма от разговорите на Борисов с Ердоган.