Пост във Facebook срещу †Кирил – оперативно интересен за МВР-то ни

Олена Коцева привикана за разпит, заплашвала националната ни сигурност
Обновена: 28 мар 2018 16:19 | 28 мар 2018 11:00,
142

След коментар в социалните мрежи, свързан с руския патриарх Кирил, председателят на Сдружението на украинските организации у нас Олена Коцева е привикана на разпит в полицията.

"Това се случи преди 1 ден. Получих телефонно обаждане с покана да дам обяснение. На въпроса ми: "По какъв повод?", отговорът беше: "За вашето поведение", разказа тя пред Bulgaria ON AIR.

Тя подробно описа сблъсъка й с органите на реда, които й представили писмо от ГДБОП, в което се описва причината за разпита.

"На 2 март написах коментар във Facebook по повод новината "Посолството на Украйна избухна срещу изказване на руския патриарх Кирил". Под публикацията аз написах: Като български гражданин и като украинка, съм възмутена до дъното на душата си от руската пропаганда, която се лееше вчера в ефира на БНТ. Интервюто с патриарх Кирил е 100% провокация срещу Украйна, тя е и срещу България...", цитира тя.

Зарада тези й думи ГДБОП пише в писмото, с което е привикана Коцева, че тя е лице, което застрашава сигурността на страната.

"Проблемът е, че не бях разпитвана само аз. Преди посещението на патриарх Кирил в България, повече от 25 души бяха привикани, на 2 март домовете им бяха обиколени - има клипове във Facebook след това. Всички те подписаха протоколи, с които бяха задължени да не застрашават сигурността на страната", подчерта председателят.

Коцева не е видяла законово основание да продължава разговора с полицията и е заявила, че ще си тръгне. Но в момента, в който става, "полицаят скача от своето място и я сграбчва за ръката, като започва да я дърпа".

"На висок тон ми каза: "Вие никъде няма да ходите, ще ви задържа за 24 часа", обясни още тя за премеждията си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Свобода на словото???
39
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
СОФИЙСКАТА ПРОКУРАТУРА Е ПОЧТИ ТОЛКОВА ОПОЗОРЕНА КОЛКОТО ПЕРНИШКАТА ПРОКУРАТУРА НАПЪЛНО ОПОЗОРЕНА ТАМ В ПЕРНИК ПРЕСТЪПНОСТТА Е В САМАТА ПОЛИЦИЯ И ПРОКУРАТУРА!!!ПЛОВДИВСКАТА ПРОКУРАТУРА ПОКАЗВА ДОБРО ВЪРШЕНЕ НА РАБОТАТА УЧУДВАЩО ЗА СТРАНАТА НИ!ТРЪНСКАТА ПРОКУРАТУРА Е НАПРАВО ОТВРАТИТЕЛНА!!!ЗА ВАРНА НЕ ЗНАМ КАКВА СТОКА СА ТАМ!--------ПО НИКАКЪВ НАЧИН НЕ СЕ ДОВЕРЯВАЙТЕ НА СОФИЙСКАТА ПРОКУРАТУРА ТАМ СА ОТЯВЛЕНИ ПРЕСТЪПНИЦИ ПОВЕЧЕТО!
38
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Необходима е лустрация на правосъдната система.
37
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А кому служат тези полицаи?Защо им плащаме?
36
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аа..после тиквата идкал в шенген...Че ние сме троянския кон на путин в нато и ес.Да не си мислите, че това не се знае?Баси и жалката държава..с жалките и продажни кремълски ггг..ззоо...лизци.
35
6
 
19
 
! Отговори
избирател преди 6 години
Лелееее майкооооо..........?????А ние уж зарязахме комунизма и търпим 27 години мизерен преход?А то,какво?!Милиционерите същите!!!
34
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НЕВИНИТЕ ПРОКУРОРИ В БЪЛГАРИ СА МНОГО МАЛКО!!!ВСЕКИ ОТ ТЯХ ВСЕ НЯКОГА Е ИЗВЪРШИЛ СЕРИОЗНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!!!АКО ВИ ЗАПЛАШАТ ВКАРАТ В АРЕСТА БЕЗ ПРИЧИНА ИЛИ СЪС ИЗМИСЛЕНА ТАКАВА КАТО В СЛУЧАЯ МОМЕНТАЛНО ГИ СЪДЕТЕ ЗА ЗЛОУПОТРЕБА СЪС СЛУЖЕБНО ПОЛОЖЕНИЕ И ТОРМОЗ ДВЕ ОБВИНЕНИЯ А ЮРИСТИТЕ ДА КАЖАТ ДАЛИ ИМА ОЩЕ ВЪЗМОЖНИ ОБВИНЕНИЯ КОИТО МОГАТ ДА СЕ ПОВДИГНАТ НА ПРЕСТЪПНИТЕ ПРОКУРОРИ!!!НЕ СЕ ПЛАШЕТЕ НАСЕЛЕНИЕТО Е С ВАС!! ВСЕКИ УВОЛНЕН ПРОКУРОР ИЛИ ОТСТРАНЕН МОЖЕ И ОТ ВАС :D ВИ ПРАВИ АВТОМАТИЧНО ГЕРОЙ!
33
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо нямаше знамето на ЕС на уж националния ни празник на Шипка?
32
8
 
20
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
Абсолютна заплаха за националната сигурност е само и единствено, Бойко Методиев Борисов на власт.
31
1
 
12
 
! Отговори
щщд преди 6 години
Какво си говориш? Нали си спомняш че нова година я посрещнахме с избито българско семейство и стачка на полицаите за повишаване на заплатите.По-тежко от това може ли да бъде?
30
5
 
10
 
! Отговори
az преди 6 години
и другата истина е, че силовите структури са зависими и трябва да преживеят катарзис ... срамота е за това да привикват хора...
29
3
 
17
 
! Отговори
шш преди 6 години
Някой още да се пита защо нормалните държави не ни искат в Шенген???
28
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А аз очаквам скоро да започнат да арестуват непишещите във фейса и негледащите телевизия.А на бас!
27
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С интересни неща се занимава полицията.Убеден съм, че на самите полицаи им е било кофти в какъв фарс участват.Ако не е имало натиск "отгоре", надали биха се занимавали с такива глупости.
26
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И кой ви е виновен като робувате на FB(R) :D
25
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ВМЕСТО ДА РАЗКРИВАТ ПРЕСТЪПНОСТТА ТЕ СЕ ЗАНИМАВАТ КАКВО БИЛ НАПИСАЛ ТОЯ И ОНЯ ВЪВ ФЕЙСБООК!!!!ДОРИ ПРЕЗИДЕНТА ОСТАНА НЕДОВОЛЕН ОТ КИРИЛ А ТОЙ Е ВЪРЛ РУСОФИЛ!----------ТРЯБВАТ МНОГО ПО-СТРОГИ МЕРКИ СРЕЩУ ПРЕСТЪПНОСТТА В ПРОКУРАТУРАТА!!!И НИКОГА НЕ ХОДЕТЕ НА РАЗПИТ БЕЗ АДВОКАТ ЩЕ КАЖАТ, ЧЕ СТЕ ГИ ЗАПЛАШИЛИ И КАКВО ЛИ НЕ ОЩЕ ТЕ СА ПРЕСТЪПНИЦИ В ПРОКУРАТУРАТА ПОВЕЧЕТО!!!
24
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен"Цацаран е пряко подчинен на московската Чайка!"Основната храна на Чайките е Цацата.
23
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интерсното е, че продължавате да твърдите,че и да празнувате, освобождаването от некакво робство...D Само на мен ли ми е смешно и този коментар застрашава ли сигурността?
22
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато един русофил заплашва виден български журналист че ще му види сметката по повод на материал за Русия това от прокуратурата се таксува като изказване на мнение от господин русофила. Когато обаче наистина се изказва мнение по отношение на крайно неприятната личност Гундяев и БНТ това се таксува като заплаха за националната сигурност. Само дето не е уточнено че става въпрос за руската национална сигурност. Какво ли има да коментираме, та вижте кой ни ремонтира самолетите, враговете ни.
21
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цацаран е пряко подчинен на московската Чайка!