Пост във Facebook срещу †Кирил – оперативно интересен за МВР-то ни

Олена Коцева привикана за разпит, заплашвала националната ни сигурност
Обновена: 28 мар 2018 16:19 | 28 мар 2018 11:00,
142

След коментар в социалните мрежи, свързан с руския патриарх Кирил, председателят на Сдружението на украинските организации у нас Олена Коцева е привикана на разпит в полицията.

"Това се случи преди 1 ден. Получих телефонно обаждане с покана да дам обяснение. На въпроса ми: "По какъв повод?", отговорът беше: "За вашето поведение", разказа тя пред Bulgaria ON AIR.

Тя подробно описа сблъсъка й с органите на реда, които й представили писмо от ГДБОП, в което се описва причината за разпита.

"На 2 март написах коментар във Facebook по повод новината "Посолството на Украйна избухна срещу изказване на руския патриарх Кирил". Под публикацията аз написах: Като български гражданин и като украинка, съм възмутена до дъното на душата си от руската пропаганда, която се лееше вчера в ефира на БНТ. Интервюто с патриарх Кирил е 100% провокация срещу Украйна, тя е и срещу България...", цитира тя.

Зарада тези й думи ГДБОП пише в писмото, с което е привикана Коцева, че тя е лице, което застрашава сигурността на страната.

"Проблемът е, че не бях разпитвана само аз. Преди посещението на патриарх Кирил в България, повече от 25 души бяха привикани, на 2 март домовете им бяха обиколени - има клипове във Facebook след това. Всички те подписаха протоколи, с които бяха задължени да не застрашават сигурността на страната", подчерта председателят.

Коцева не е видяла законово основание да продължава разговора с полицията и е заявила, че ще си тръгне. Но в момента, в който става, "полицаят скача от своето място и я сграбчва за ръката, като започва да я дърпа".

"На висок тон ми каза: "Вие никъде няма да ходите, ще ви задържа за 24 часа", обясни още тя за премеждията си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари