Заливане с киселина: Докога подобни зверства?!

Столичната полицията все още издирва извършителя
28 мар 2018 09:15, Петя Славова
36

4231 гледания   |  Още видео

Зверските случаи на заливане с киселина на хора станаха отново актуални в публичното пространство, тъй като жена на 36 години беше залята преди дни на столичния бул. "Стамболийски".

Още по темата

Ажда Ибрахимова е в тежко състояние и се бори за живота си в "Пирогов". Тя е с 24% изгаряния. Към момента полицията още издирва извършителя. Властите проверяват 2 версии за случилото се – личен мотив или бизнес.

Вътрешният министър Валентин Радев заяви, че бизнесът на Ибрахимова не е такъв, че да може да бъде причина за заливането.

"Това показва жестокост, която е извън нормите. Но по-фрапиращо е показността, а това оказва ефект върху по-несигурните от обществото. Това е стигма, която няма как да бъде забравена. Определено това престъпление се води срещу жените", категорична бе пред Bulgaria ON AIR психологът доц. Маргарита Бакрачева.

Според криминалния журналист Стефан Ташев при подобни престъпления разкриваемостта е много ниска, а често поръчителят и извършителят не са едни и същи лица.

"Това поръчване коства 1000 лева в повечето случаи. Трябва да има по-сериозни наказания за заливане с киселина. Не може да залееш някого и да прекараш само 3 години в затвора, а и повечето такива случаи не се доказват. Това престъпление е наистина нагло", подчерта Ташев в "България сутрин".

"На първо място се надяваме пострадалата Ажда бързо да се възстанови. Първи от възстановяването е етапът на отричането, после агресията, после вината и след това приемането. Подпомагащата роля на семейството и специалистите е ключова", прибави доц. Бакрачева.

 


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Подтрадалата жена със сигурност знае кой е извършителят или ще направи връзка кой би могъл да е, стига да се възстанови, за да може да сподели информацията. Въпрос на време е да се идентифицира инициатора на престъплението.
30
0
 
6
 
! Отговори
Не преди 9 месеца
И аз смятам, че хора които подкрепят това изврашение са за приспиване.
29
0
 
8
 
! Отговори
1 преди 9 месеца
Стига с това че е туркиня! На първо четене ми идва името на журналистката Ана Заркова. Каквото и да е направила, не е повод да осакатиш човек по този начин!
28
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ама какво означава това ? Че с нещо съм ти длъжна ли? Къде живееш ти ? Щото аз на място където всеки е свободен да си прави каквото му дойде на ум ... А парите си ги е изкарала по честен път ...тъй че ако иска ще си ги къса като вестници ...комплексар
27
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
да би мирно минжа седяла ,не би киселина видяла

Като се намери човек с пари става фриволен и изневерява, СЛУЧАЯТ Е НАПЪЛНО ЯСЕН!
26
0
 
2
 
! Отговори
Неа преди 9 месеца
Мисля че вече знаят кой е . За да си сигурен Кога да хвърлиш киселината е била следена , така че .... Скоро ще обявят виновника .
25
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Това семейство да го намери и да му види сметката и тва е решението.
24
0
 
5
 
! Отговори
Неа преди 9 месеца
Не мисля че мотива е изневеряра от страна на жената , защото в такива случаи практиката е киселината да се хвърли по тялото не по лицето . Тук е държано да е по лицето ,все едно извършителя казва " Не искам другите да те харесват " ....
23
0
 
5
 
! Отговори
Неа преди 9 месеца
Аха ...бие ми на бивш или настоящ ..."любим " ,отхвърлен обожател или любовница на настоящия . Мотива е личен,не бизнес това е ясно като бял ден .
22
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Заливане с киселина: Докога подобни зверства?!
===
Вижте кво, понеже нито един от великите ви анализатори не е достигнал до истинската причина, ще си позволя да го напиша. Тези зверства тепърва ще се случват, защото турците, арабите и римляните продължават да стават все повече. Искате да няма заливане с киселина? Върнете се във времената, когато житаните бяха една десета от днешния си брой, друг начин просто няма.
21
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
на престъпника какъвто и епитет да се сложи е все едно тва са празни приказки решението е да си ги почнеме да ги чистиме
20
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
екзекуция на публично място-следващите да си помислят
19
0
 
11
 
! Отговори
1 преди 9 месеца
Такова нещо и животно, което не мисли няма да направи! Като има проблем, разделят се и това е!
18
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Трудно е да се предвиди докога в тази обществено - икономическа формация а тя е феодално-капиталистическа .
17
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ако чакате на корумпираната, мафиотизирана и прогнила правосъдна система, нищо няма да стане!
Народа трябва да вземе нещата в свои ръце, и да се саморазправя с такива индивиди, ако съдебната система ги пожали (както винаги)!
Защото утре може да се случи на всеки
16
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Заливането с киселина говори за отмъщение на личностна основа, особено когато става въпрос за жена, вероятността извършителя/поръчителя да е отхвърлен мъже огромна. Общо взето такива случаи има по цял свят, например в Лондон това е голям проблем, може би защото е много достъпено, лесно за направа и с много тежък ефект за жертва.
15
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Съгласен съм че за такова престъпление трябва да се върне смъртното наказание!
Това е по-чудовищно отколкото да я застреля, защото причиниява непоносима болка, и освен това дори жената да оцелее, най-вероятно ще ослепее с поне едното око, и то само заради някакъв си комплексиран из-род!
14
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
12, /Да бъде наказан по същия начин/


Пишеш в мъжки род, а къде се твърди, че извършителят е мъж?
Или ти съшо наливаш масло в прокарването на ИК?
13
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
"Определено това престъпление се води срещу жените"
=============

Проследява се поредна плочка от пъзела.
12
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Сравнително отскоро се появи този метод за отмъщение, 15 на години. Не знам какъв *** трябва да си за да измислиш, подготвиш и извършиш това злодейство!! Невероятен и недостижим примитивизъм, безкраен комплекс за малоценност, огромно его, ниЗка култура или изобщо липса на такава. Болен мозък е този но ще го хванат, много е лично всичко това. Да бъде наказан по същия начин, а не да дреме в затвора и след 5-6 години да излезе и се хвали на приятелите, видяхте ли как я наказах.

Спонсорирани публикации