Заливане с киселина: Докога подобни зверства?!

Столичната полицията все още издирва извършителя
28 мар 2018 09:15, Петя Славова
36

Зверските случаи на заливане с киселина на хора станаха отново актуални в публичното пространство, тъй като жена на 36 години беше залята преди дни на столичния бул. "Стамболийски".

Още по темата

Ажда Ибрахимова е в тежко състояние и се бори за живота си в "Пирогов". Тя е с 24% изгаряния. Към момента полицията още издирва извършителя. Властите проверяват 2 версии за случилото се – личен мотив или бизнес.

Вътрешният министър Валентин Радев заяви, че бизнесът на Ибрахимова не е такъв, че да може да бъде причина за заливането.

"Това показва жестокост, която е извън нормите. Но по-фрапиращо е показността, а това оказва ефект върху по-несигурните от обществото. Това е стигма, която няма как да бъде забравена. Определено това престъпление се води срещу жените", категорична бе пред Bulgaria ON AIR психологът доц. Маргарита Бакрачева.

Според криминалния журналист Стефан Ташев при подобни престъпления разкриваемостта е много ниска, а често поръчителят и извършителят не са едни и същи лица.

"Това поръчване коства 1000 лева в повечето случаи. Трябва да има по-сериозни наказания за заливане с киселина. Не може да залееш някого и да прекараш само 3 години в затвора, а и повечето такива случаи не се доказват. Това престъпление е наистина нагло", подчерта Ташев в "България сутрин".

"На първо място се надяваме пострадалата Ажда бързо да се възстанови. Първи от възстановяването е етапът на отричането, после агресията, после вината и след това приемането. Подпомагащата роля на семейството и специалистите е ключова", прибави доц. Бакрачева.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Върнете смъртната присъда и може и да престанат!Сега и да го хванат, ще му дадат 5-6 години, и то ако не е някой паралия и да се отърве с условна.В България правосъдието е по-сбъркано от всичко останало
5
44
 
1
 
! Отговори
Др Живаго преди 6 години
Какво толкова, малко киселина, голяма работа, днешната пластична хирургия прави чудеса и даже сигурно след операцията ще е по-красива девойката!
4
39
 
8
 
! Отговори
Наливам и заливам преди 6 години
Много находчив начин за да отмастиш на похотливата си жена.От бой неразбират, трябва си нещо хард.Следващия път като реши да изневерява ....Ама то с тва лице няма кой да я иска вече.
3
1
 
29
 
! Отговори
Бай Оня преди 6 години
За ей такъв престъпник, трябва подобно наказание - смърт, чрез бавно потапяне в разтвор от "царска вода", ама много бавно и публично! Докато в България не се въведат жестоки и средновековни наказания, с широко прилагане на смъртна присъда, няма да има спад на престъпността! Но за това първо трябва да си направим държава, защото в момента нямаме такава!
2
1
 
36
 
! Отговори
Сайга 12 преди 6 години
Какво зверство? Толкова години по горите не съм видял зверове да се заливат с киселина, това само човек може да го измисли.
1
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докато на някой започне да му пука за престъпността и налаганите наказания!Докато на някой започне да му пука за държавността,държавата и нейните граждани!