Заливане с киселина: Докога подобни зверства?!

Столичната полицията все още издирва извършителя
28 мар 2018 09:15, Петя Славова
36

Зверските случаи на заливане с киселина на хора станаха отново актуални в публичното пространство, тъй като жена на 36 години беше залята преди дни на столичния бул. "Стамболийски".

Още по темата

Ажда Ибрахимова е в тежко състояние и се бори за живота си в "Пирогов". Тя е с 24% изгаряния. Към момента полицията още издирва извършителя. Властите проверяват 2 версии за случилото се – личен мотив или бизнес.

Вътрешният министър Валентин Радев заяви, че бизнесът на Ибрахимова не е такъв, че да може да бъде причина за заливането.

"Това показва жестокост, която е извън нормите. Но по-фрапиращо е показността, а това оказва ефект върху по-несигурните от обществото. Това е стигма, която няма как да бъде забравена. Определено това престъпление се води срещу жените", категорична бе пред Bulgaria ON AIR психологът доц. Маргарита Бакрачева.

Според криминалния журналист Стефан Ташев при подобни престъпления разкриваемостта е много ниска, а често поръчителят и извършителят не са едни и същи лица.

"Това поръчване коства 1000 лева в повечето случаи. Трябва да има по-сериозни наказания за заливане с киселина. Не може да залееш някого и да прекараш само 3 години в затвора, а и повечето такива случаи не се доказват. Това престъпление е наистина нагло", подчерта Ташев в "България сутрин".

"На първо място се надяваме пострадалата Ажда бързо да се възстанови. Първи от възстановяването е етапът на отричането, после агресията, после вината и след това приемането. Подпомагащата роля на семейството и специалистите е ключова", прибави доц. Бакрачева.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Подтрадалата жена със сигурност знае кой е извършителят или ще направи връзка кой би могъл да е, стига да се възстанови, за да може да сподели информацията. Въпрос на време е да се идентифицира инициатора на престъплението.
25
0
 
7
 
! Отговори
Не преди 6 години
И аз смятам, че хора които подкрепят това изврашение са за приспиване.
24
0
 
9
 
! Отговори
1 преди 6 години
Стига с това че е туркиня! На първо четене ми идва името на журналистката Ана Заркова. Каквото и да е направила, не е повод да осакатиш човек по този начин!
23
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама какво означава това ? Че с нещо съм ти длъжна ли? Къде живееш ти ? Щото аз на място където всеки е свободен да си прави каквото му дойде на ум ... А парите си ги е изкарала по честен път ...тъй че ако иска ще си ги къса като вестници ...комплексар
22
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
да би мирно минжа седяла ,не би киселина видяла Като се намери човек с пари става фриволен и изневерява, СЛУЧАЯТ Е НАПЪЛНО ЯСЕН!
21
0
 
3
 
! Отговори
Неа преди 6 години
Мисля че вече знаят кой е . За да си сигурен Кога да хвърлиш киселината е била следена , така че .... Скоро ще обявят виновника .
20
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това семейство да го намери и да му види сметката и тва е решението.
19
0
 
6
 
! Отговори
Неа преди 6 години
Не мисля че мотива е изневеряра от страна на жената , защото в такива случаи практиката е киселината да се хвърли по тялото не по лицето . Тук е държано да е по лицето ,все едно извършителя казва " Не искам другите да те харесват " ....
18
0
 
6
 
! Отговори
Неа преди 6 години
Аха ...бие ми на бивш или настоящ ..."любим " ,отхвърлен обожател или любовница на настоящия . Мотива е личен,не бизнес това е ясно като бял ден .
17
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Заливане с киселина: Докога подобни зверства?!===Вижте кво, понеже нито един от великите ви анализатори не е достигнал до истинската причина, ще си позволя да го напиша. Тези зверства тепърва ще се случват, защото турците, арабите и римляните продължават да стават все повече. Искате да няма заливане с киселина? Върнете се във времената, когато житаните бяха една десета от днешния си брой, друг начин просто няма.
16
0
 
12
 
! Отговори
1 преди 6 години
Такова нещо и животно, което не мисли няма да направи! Като има проблем, разделят се и това е!
15
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Заливането с киселина говори за отмъщение на личностна основа, особено когато става въпрос за жена, вероятността извършителя/поръчителя да е отхвърлен мъже огромна. Общо взето такива случаи има по цял свят, например в Лондон това е голям проблем, може би защото е много достъпено, лесно за направа и с много тежък ефект за жертва.
14
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
12, /Да бъде наказан по същия начин/Пишеш в мъжки род, а къде се твърди, че извършителят е мъж?Или ти съшо наливаш масло в прокарването на ИК?
13
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Определено това престъпление се води срещу жените"=============Проследява се поредна плочка от пъзела.
12
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сравнително отскоро се появи този метод за отмъщение, 15 на години. Не знам какъв *** трябва да си за да измислиш, подготвиш и извършиш това злодейство!! Невероятен и недостижим примитивизъм, безкраен комплекс за малоценност, огромно его, ниЗка култура или изобщо липса на такава. Болен мозък е този но ще го хванат, много е лично всичко това. Да бъде наказан по същия начин, а не да дреме в затвора и след 5-6 години да излезе и се хвали на приятелите, видяхте ли как я наказах.
11
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 9 продължениеДаже и във форумите има такива. "Малко киселина", "начин за отмъщение на похотлива жена"... и си го приемат за нормално! Ще реши човек, че са родени в някое село до Карачи.
10
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Киселината е изключително долен метод за решаване на проблеми.
9
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е, как до кога? Докато не спрем да живеем като в Пакистан! Хем сме европейци, уж, хем има такива индивиди, които се изживяват като пакита.
8
0
 
35
 
! Отговори
Willow Creek преди 6 години
Хората,които продкрепят и.....зрода залял жената с киселина,заслужават да бъдат приспани за цял живот.Няма такава злоба просто.
7
1
 
37
 
! Отговори
Възмутена преди 6 години
Хората са станали ужасно злобни и гадни същества.Това да искаш да причиниш такава болка на друг човек и да го обезобразиш за цял живот,говори що за *** си и как си лишен от човешка обич.Такива хора заслужават смъртоносна инжекция...