Доброто тук: Отличиха българи, които запазват традициите ни

Божана грабна приза за "Добрият готвач"
Обновена: 29 мар 2018 12:04 | 29 мар 2018 12:04, Александър Попов
0
Доброто тук: Отличиха българи, които запазват традициите ни
Снимка: Загорка

На стилно парти бяха раздадени първите награди "Доброто тук", на които бяха отличени хора, които пазят и предават българските традиции и дух, пречупвайки ги по свой начин, за да бъдат те актуални и днес, и утре. С тези награди стартира едноименната кампания на "Загорка".

"Доброто тук в смисъла, в който влагаме ние, не е постижение, а ежедневно търсене. Не е взаимопомощ, а взаимоотношения. Доброто тук не е патриотарство с биене в гърдите, а е заредено с хармония родолюбие. Затова с наградите ние отличаваме ежедневното малко добро, което трябва да бъде забелязано и поощрено", заяви пред гостите Николай Тинков, старши бранд мениджър на компанията.

Наградата "Добрият художник" беше връчена на преподавателя по графичен и рекламен дизайн в Националната художествена академия Светлин Балездров. Той беше отличен, не защото със световната си известност прославя името на България, а за това, че е посветил живота си на откриване и развитие на млади български таланти и че популяризира кирилицата като създава нови шрифтове и ги разпространява безплатно в интернет.

С наградата "Добрият готвач" беше отличена Божана Кацарова, победител в третото издание на MasterChef. Изборът попадна върху нея, заради избора й да остане в България и да придаде модерен почерк на традиционното българско меню, а не да предпочете възможностите за професионално развитие по света.

Планинският водач Начо Иванов получи наградата "Добрият алпинист" не за това, че покорява най-високи върхове, а поради факта, че е маркирал най-дългия в България планински маршрут Ком-Емине и го е преминал над 50 пъти, за това, че предава своята любов към планината на хиляди българи, увличайки ги да тръгнат с него и да предизвикат себе си по този изключително труден и красив български маршрут.

Наградата "Добрият дизайнер" беше връчена на Гергана Станкова, която върна традиционната шевица в гардероба на съвременната българка, създавайки българския бранд "Шевица".

Триото Outhentic получи приза "Добрите музиканти" затова, че вдъхва нов живот на традиционния фолклор и го предава на съвременниците по света и у нас така, че да го заобичат истински.

"В съзнанието ни тези две думи "доброто" и "тук" съществуват и функционират трудно заедно и това не е наша национална черта, а неизменна част от човешката природа. Затова и често се случва да преувеличаваме малкото лошо, а да не съзираме важността на малкото добро. С новата кампанията целим да обърнем това разбиране и да подкрепим българското", добави Елица Иванова, маркетинг мениджър на пивоварната.

На партито бе представена и новата бутилка на българската бира с нова форма и с лого на български език.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари