Юлия Кръстева отрича: Не съм била агент на ДС!

Някой иска да ми навреди, смята известният философ
29 мар 2018 08:00, Анисия Иванова
22
Юлия Кръстева отрича: Не съм била агент на ДС!

Философът Юлия Кръстева, която живее във Франция от 1966 г., отрече да е била член на българските разузнавателни служби по времето на комунизма. Тя направи това в декларация до френския седмичник "Обс", който твърди, че е намерил нейния формуляр на таен агент, предаде Франс прес.

Това твърдение "е не само смешно и невярно", но е "оклеветяващо", заявява пред седмичника филоложката, психоаналитичката и писателката от български произход, която живее във Франция от половин век. "Някой иска да ми навреди", допълва тя.

Още по темата

"Обс" посочва, че това досие е излязло от архивите, защото Юлия Кръстева искала да работи за българско списание - "Литературен вестник", което я подложило на задължителни проверки за "всеки журналист, роден преди 1976 г.".
Списанието публикува на сайта си документа, където е уточнено, че тя е била вербувана през юни 1971 г. под псевдонима "Сабина".

Юлия Кръстева имигрира във Франция през 1966 г., за да учи.

Френска гражданка след брака си с писателя Филип Солерс, тя става фигура в интелектуалния живот във Франция, създавайки изобилно творчество, което обхваща литературата, психоанализата, лигвистиката и семиотиката, отбелязва Франс прес.

(БТА)


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
2
 
1
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 1 година
До Анонимен 13
И Д И О Т
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поставили са и задача да се внедри успешно в западните интелектуални кръгове и да снася за тях. Тя е и агент за влияние. А за Китай са и поставили задача да се прави на маоистка, за да получава сведения от първа ръка за китайския "ревизионизъм".Предавала е най-съкровените мисли на най-близките си хора, които са и имали доверие....Бок--к!
18
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Засега отрича, както всеки агент с отворено досие в България. Но скоро ще каже, че е било чест и достойнство да работи за ДС и родината си и няма от какво да се срамува. Така правеха и правят всички агенти.
17
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И ний сме дали нещо на света. И на вси французи книги да четат. Книги от качествени хора от ДС. Дали сме най-добрите си интелектуалци да работят за България и Франция.
16
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Burzum
ЕЙ ПРОМИТИТЕ МОЗЪЦИ - КОГА ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ - В СОЦИАЛИЗъМА АКО НЕ СИ ЧЛЕН НА БСП /да не говорим ДС/ ЗНАЧИ СИ ПРОТИВ ТЯХ. И нямаш НИКАКВИ права. ***, не се ли свършихте вече.
15
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Че т тая е написала повече доноси, отколкото книги.И парите от ДС са повече от хонорарите и.....
14
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
не че не е била - не си спомня, ха ха или не иска да си спомни!
13
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 6:Абсолютно сте прав!Преди 10 ноември 1989 г., всички се редяха на опашка пред ДС и НМ,кой за агент,кой за информатор,кой за отрядник,за щатен,за нещатен,само и само да е с нас,които тогава бяхме на власт?!Не можех да си затворя вратите на дома или службата от такива навлеци?!След 10 ноември,всички до един се оказаха света вода ненапита?!Ни лук яли,ни лук мирисали?!Едни репресирани,други депресирани,трети стресирани,и НЕВИННИ,но АРХИВИТЕ СА ЖИВИ!!!Иначе,нищо лично,говоря по-принцип!
12
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
в ДС не са взимали отрепки като днешните мушмороци дето са готови да изближат всеки задник за една филия с мас
11
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
незнам на кого е накривила шапката тая жена
но по тая логика всички западни университети дето са и давали титлите са филиали на ДС
нещастните плювачи дето са ставали само за миячи на чини се върнаха в българия и взеха да ни дават акъл и да плюят по команда от определени западни централи дето са доказани дезинформатори
спомням си кандидата за президент строс кан- обвиниха го че нападнал камериерка дето си беше направо като булдазер и с един удар ще го нокаутира
- после оказа че бил набеден
10
2
 
8
 
! Отговори
50 преди 1 година
Страхливците,глупавите и необразованите, и некадърните не ги вземаха в ДС!
9
3
 
8
 
! Отговори
Burzum преди 1 година
Е те всички по първи хора са били агенти.....това е било задължително за да имаш кариера.....а мишлетата си църквата демокрация....ако веднага бяха отворени досиетата сега щяхме да сме като Полша,Чехия,Словакия ...четири пъти по богати и нямаше да се мразим толкова....
8
2
 
18
 
! Отговори
Жалко... преди 1 година
Била си. Жалко за хората, които са ти вярвали... От тук на татък до края ти няма да спиш спокойно.
7
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Левичарка и маоистка изпратена от ДС във Франция за да се вмъкне във френския левичарски интелектуален елит.
6
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако още 10 години същуствуваше ДС след 1989г. всичките ни лидери, министри, депутати и пр. запазени марки ,още щаха да чакат на опашка пред ДС за да и станат агенти.
5
5
 
10
 
! Отговори
Леле преди 1 година
това е един от редките "умни" ходове на Борисов, тя може да си говори колкото си иска как това не е верно но във всичките си книги една дума против СССР не е казала, та Борисов най-вероятно разкри части от тази тайна, която сигурно и ЦРУ знаят де, вероятно за да размаха малкото което има срещу Путин, че да си възвърне малко независимост и свобода на действия
4
6
 
9
 
! Отговори
Леле преди 1 година
Тя и Дерида са едни от основоположниците на пост-модернизма и един от хората заради които имаме джендър идеологии в днешно време. Забавно, че е българка но нищо чудно тъй като това е руска психологическа атомна бомба пусната срещу запада.
3
2
 
16
 
! Отговори
БОБЧО преди 1 година
МУМИЯТА СЕ ЗАВРЪЩА 3!!!
2
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Личи, че е клепарка....кой ходеше преди 10 ноември на специализация във Франция? мене що не ме пратиха...
1
16
 
10
 
! Отговори
водач на МПС преди 1 година
Това е отколешна тактика на комунистите. Пишат някого за сътрудник - било към ВКР, било към КДС... За да му забранят да пътува по чужбина чрез такъв формален повод.