Скоро се очаква договор за поддръжка на "Спартан"-ите

Цените били свалени в преговорите с италианска компания
3
Скоро се очаква договор за поддръжка на "Спартан"-ите
Снимка: архив, БулФото

В близките седмици се очаква да има договор за поддръжката на самолетите "Спартан" до 2021 година.

Това обяви заместник-министърът на отбраната Анатолий Величков пред депутатите на днешното заседание на парламентарната Комисия по отбрана, в което участва министър Красимир Каракачанов.

Още по темата

Състояли са се разговори с италианската компания "Аления Леонардо" за поддръжката на самолетите "Спартан" на българските ВВС и цените, които са били по-високи в началото, са били свалени значително.

В намалената цена е била договорена и системата за безопасност, която липсваше до момента на тези машини - т.нар. ловушки. За авариралия неотдавна самолет, който е в София, е бил договорен и винтът, ремонтът вероятно ще е за сума под милион, информира заместник-министърът, цитиран от БТА.

Кога ще бъде подписан конкретният договор, не зависи само от нас, въпрос е на дни или седмици, каза пред журналисти Красимир Каракачанов. Той потвърди, че става въпрос за 17 млн. евро към момента.

Министърът на отбраната остава с амбицията да внесе в Министерския съвет заедно и трите основни проекта за модернизация на въоръжените сили, като това вероятно ще се случи през април.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: Спартан
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
17 MLN.,,A KOLKO E KOMISIONNATA.
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЗАЩО НЕ ГИ ВЪЗЛОЖИХА НА ПОЛЯЦИТЕ?