"Браво" от Нинова за Борисов! От Цветанов: Нищо не е последно!

Парламентът все пак без декларация по случая"Скрипал"
30 мар 2018 12:30,
257
"Браво" от Нинова за Борисов! От Цветанов: Нищо не е последно!
Снимка: архив, БулФото

Лидерката на социалистите Корнелия Нинова поздрави премиера Бойко Борисов за решението България да не експулсира руски дипломати и да не отзовава посланика си в Москва. 

Шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов пък обясни, че позицията може да бъде променена и при повече доказателства срещу Русия да се стигне до експулсиране. 

Още по темата
Двамата направиха коментара си малко след края на заседанието на Съвета за сигурност към министър-председателя, който обсъди позицията на страната ни по случая "Скрипал".

Докато течеше изявлението на Борисов, лидерите на групи в парламента се събраха на Председателски съвет, за да обсъдят вариант на декларация на Народното събрание по темата. 

"Не постигнахме съгласие за обща декларация, за което съжалявам", каза Нинова след разговорите. Според Цветанов пък след изявлението на премиера няма нужда от декларация на парламента.  

"Поздравявам премиера Борисов за решението и особено за решението да се изчакат доказателствата и фактите и да не се експулсират дотогава руски дипломати и да не се отзовават наши", каза лидерката на социалистите. 

Тя подкрепи Борисов и за това, че България има нужда да запази канала за диалог не само с Русия, но и с Европа. 

"Надяваме се и като председател на Съвета на ЕС България да поеме това посредничество в името на мира и спокойствието на всички народи в Европа", каза още шефката на БСП. 

Цветанов пък я упрекна, че е харесала само онази част от изявлението на премиера, в която се казва, че няма да се гонят руски дипломати. Тя обаче не поискала в евентуална декларация на парламента да се отчете казаното от Борисов, че всички лидери в ЕС са се обединили в подкрепа на Великобритания. 

"Ние в момента разчитаме на допълнителните доказателства", каза Цветанов и обясни, че позицията на България тогава може да бъде надградена. 

"С днешната позиция премиерът оставя възможността при достатъчно добри доказателства да имаме и промяна на позицията си относно отзоваването или експулсирането", каза още зам.-шефът на ГЕРБ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


257
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
176
2
 
9
 
! Отговори
Констатиращ преди 6 години
Анонимен 175До КонстатиращТова в централата на БСП ли ти го написаха да го пускаш по форумите?П.П.ПЪРВО: Категорично заявявам, че НЕ ЧЛЕНУВАМ в нито една партия.ВТОРО: Категорично заявявам, че изнасям ФАКТИ, които са от БИОГРАФИИТЕ на лицата.ТРЕТО: Категорично заявявам, че не съм паднал толкова ниско, че да лижа гъ**овете на управляващите / от която и партия да са /.ПРОСТО ПОСОЧВАМ ФАКТИ!
175
7
 
5
 
! Отговори
ддд преди 6 години
***! Точно сега е моментът да настъпва и иска още! Да му напомни, че още много има да свърши, докато получи ръкопляскания!! Конвенцията, бежанците, Турция, демографският проблем, икономиката, ...чет нямат проблемите! Глупава гъска...ми..."комунисти"...
174
18
 
8
 
! Отговори
Марин преди 6 години
След като допуснахме Сидеров да управлява България демокрацията е в опасност. Той не е патриот, защото не защитава българските интереси, а защитава руските интереси, за което му се плаща, за да излезе страната ни от ЕС и НАТО.
173
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тая наша *** трябва веднага да бъде изхвърлен от ЕС и НАТО и да бъде натикана в сибирската където и е мястото. За да се радвате че сте си на мястото То и без това май друго освен русофили путинофили и комунисти не е останало. И ще могат да построите на Бойчето паметник както правят неговите братя в КИргистан Казахстан и Узбекистан.*** народ слаба държава!
172
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво сте се заяли с Цецо, бе! По интелект, той е на СВЕТЛИННИ години ЗАД другите управляващи. :)
171
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До КонстатиращТова в централата на БСП ли ти го написаха да го пускаш по форумите?
170
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Една империя започне ли да разчита на наемници да и воюват и роби да и работят ...
169
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
CVETANOV I PREDATEL MRYSEN
168
7
 
32
 
! Отговори
Спиро Киров преди 6 години
Цветанов Е ТУРСКИЯТ представител в България
167
4
 
17
 
! Отговори
сада преди 6 години
Вместо да ги умувате големите ,се чудете защо България не стана с 30 милиона население ,а се стопи до 4-5 !Тука е решението!Иначе не се плашете! Ако малка и васална държавичка може да говори ,то този дето я владее вече е бита карта!
166
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
През последните няколко седмици то не бяха избори в Русия, шпионски скандали, пожари, сега пада китайският таралясник...Какво ли ни чака през следващите 2 и повече седмици.Дано поне да оставят народа да си празнува на воля Великден, че не се знае после знае ли се...На фона на тази масова истерия, новини за какво ли не, зад кулисите истинските кукловоди си перат парички и си ни местят по картата като пешки.
165
7
 
26
 
! Отговори
Констатиращ преди 6 години
Ген. Румен Радев През 1982 г. завършва със златен медал Природо-математическата гимназия Акад. Боян Петканчин, Хасково. По-късно завършва Висшето народно военновъздушно училище Георги Бенковски, Долна Митрополия през 1987 г., като първенец на випуска. Доктор на военните науки, като защитава дисертация през 2000 г.[3] През 2003 г. завършва с отличен успех Военновъздушния колеж Air War College.
164
6
 
18
 
! Отговори
Констатиращ преди 6 години
Ген. Бойко Борисов - Завършва средното си образование в Банкя. През 1977 година кандидатства във Висшата специална школа Георги Димитров на МВР в Симеоново, във факултет Държавна сигурност. Приет е обаче във факултета Противопожарна охрана. По време на следването си отбива и военната си служба в ШЗО-Плевен. През 1982 година Борисов се дипломира като инженер по специалността Противопожарна техника и безопасност .
163
5
 
25
 
! Отговори
Констатиращ преди 6 години
Цветан Цветанов е завършил училището за бавноразвиващи се във Вършец. Това съобщи зрителка на телевизия СКАТ от Варна.Според нея, дипломата на зам.-шефа на ГЕРБ е от помощното училище Никола Йонков Вацпаров в градчето.През 1987 година Цветанов постъпва на работа в тогавашната Народна милиция, като щатен служител на Седмо главно управление на Държавна сигурност. Завършва Национална спортна академия през 1992 година със специалност учител по физическо възпитание и треньор по лека атлетика.
162
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По данни на журналисти-свидетели, Волен Сидеров е крещял на Бойко, че край, няма правителство, ако се пипне някой от руското посолство.Приветствам Б.Б. за позицията, но остава едно хладно чувство, че не е взето заради защита на българските интереси.Дали ще разберем причините за това решение, не се знае.Но мисля, че е по-добре така, отколкото да бяха решили да развалят дипламотически отношения без доказателства.
161
7
 
24
 
! Отговори
Цецо вожда преди 6 години
С ястребското си поведение Цецо просто показва, че хамериканския губернатор от Южния парк го е назначил за наследник на бат Бойко и ако последния много не слуша ще го изпратят в заслужена почивка. Така стават тия работи.
160
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Болен пак изкара златния пръст от където си го държи по принцип и ги натисна, иначе Боце падаше от власт още утре!Това е истината, ако имаше свободата на действие, досега да се е продал.И жена му Меркел се е свряла в ъгъла, седи и мълчи, защото комунистите в Германия едвам се навиха да й правят правителство.Златни пръсти има навсякъде...
159
17
 
4
 
! Отговори
ОТВРАТЕН преди 6 години
ГОР ЧИ ВООООО! ЯД МЕ Е, ЧЕ НЕ ИЗБЯГАХ! ИМАМ 2 ПЪРВИ БРАТОВЧЕДА НА ЗАПАД, ЕДИНИЯ Е В ЛОНДОН. НАЙ - ГОЛЕМИЯ МИ ПРИЯТЕЛ Е В САЩ. МНОГО ДРУГИ ПРИЯТЕЛИ - СЪЩО! ТУКА САМО *** ОСТАНАХА!
158
10
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя Цветанов какво си проси?Къде се навира между шамарите?Трябва да се прегледа ...нещо си е изкривил мисленето...
157
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А няма проблеми плащайте по няколко милиарда за службите да не правят акции :) Цветанов го боли за вас. Вашето имущество се краде. А гражданите в тея служби си цоцат заплатки и преференции. То от *** народ , какво да очакваш :)