"Браво" от Нинова за Борисов! От Цветанов: Нищо не е последно!

Парламентът все пак без декларация по случая"Скрипал"
30 мар 2018 12:30,
257
"Браво" от Нинова за Борисов! От Цветанов: Нищо не е последно!
Снимка: архив, БулФото

Лидерката на социалистите Корнелия Нинова поздрави премиера Бойко Борисов за решението България да не експулсира руски дипломати и да не отзовава посланика си в Москва. 

Шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов пък обясни, че позицията може да бъде променена и при повече доказателства срещу Русия да се стигне до експулсиране. 

Още по темата
Двамата направиха коментара си малко след края на заседанието на Съвета за сигурност към министър-председателя, който обсъди позицията на страната ни по случая "Скрипал".

Докато течеше изявлението на Борисов, лидерите на групи в парламента се събраха на Председателски съвет, за да обсъдят вариант на декларация на Народното събрание по темата. 

"Не постигнахме съгласие за обща декларация, за което съжалявам", каза Нинова след разговорите. Според Цветанов пък след изявлението на премиера няма нужда от декларация на парламента.  

"Поздравявам премиера Борисов за решението и особено за решението да се изчакат доказателствата и фактите и да не се експулсират дотогава руски дипломати и да не се отзовават наши", каза лидерката на социалистите. 

Тя подкрепи Борисов и за това, че България има нужда да запази канала за диалог не само с Русия, но и с Европа. 

"Надяваме се и като председател на Съвета на ЕС България да поеме това посредничество в името на мира и спокойствието на всички народи в Европа", каза още шефката на БСП. 

Цветанов пък я упрекна, че е харесала само онази част от изявлението на премиера, в която се казва, че няма да се гонят руски дипломати. Тя обаче не поискала в евентуална декларация на парламента да се отчете казаното от Борисов, че всички лидери в ЕС са се обединили в подкрепа на Великобритания. 

"Ние в момента разчитаме на допълнителните доказателства", каза Цветанов и обясни, че позицията на България тогава може да бъде надградена. 

"С днешната позиция премиерът оставя възможността при достатъчно добри доказателства да имаме и промяна на позицията си относно отзоваването или експулсирането", каза още зам.-шефът на ГЕРБ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


257
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
156
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 154И правилно не се учим от историята!!! ДВА ПЪТИ ДА СЕ "прилепиш" да немчурята или разните там антанти и рейхове, ДВА ПЪТИ да докараш НАЦИОНАЛНА КАТАСТРОФА и...........да се ЗАПЪТИШ ЗА ТРЕТИ ПЪТ..........................ЧИСТА ШИЗОФРЕНИЯ!!!
155
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Давид Черни онзи който изобрази България като турски клозет беше прав.
154
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 156А я да ми обясниш, случайно, ЧИИ са тия министри??? СЛУЧАЙНО ДА НЕ СА ОТ цветарчетата???
153
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 155Ами какво искате от "мижуретка", която две седмици се "подвизава" в краварските авгиеви конюшни????? Да не би да го хранят и поят за сините (или там какви са) очички???? Е, сега трябва да си "отработва"!!!! Какво неразбрано има тука?
152
43
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цветанов е мъжкар. Има съюзници и ги подкрепя. Така правят мъжете.От както не е вътрешен министър престъпността пак се шири. Няма акции , няма арести , всеки ден разбити коли и апартаменти, убийства. Фактите говорят.
151
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цв.Цв. е мижетурка ,която в нормална държава щеше да е на "*** на географията", а мазната му физиономия щеше да се показва от затвора , където му е мястото!!
150
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само заради Кирилицата от Македония, Еврейте и Минаването им през въздушното пространство. ...трябваше да им покажат жълт картон. Както винаги България е нежен съюзник :)) Както винаги накрая ...никоя страна няма да ни помага. В средата винаги си прецакан. И ние не учим история.
149
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Че нищо не е последно, не е... Ще видим колко още неща ще се случат извън случая "Скрипал".
148
23
 
7
 
! Отговори
Вовка преди 6 години
Очаквано решение на донониците от ДС, които са про-европейски само когате се усвояват фондове. За 26+ държави има достатъчно доказателства, но за тях - не... Георги Марков и него марсианци го отровиха на Ватерлоу.Както някой писа преди мен: комплекари от "задунайската" губерния
147
2
 
30
 
! Отговори
Гурбетчия преди 6 години
Браво Бойко Борисов! След като дъщерята се е възстановила, какво следва? Всичко е парлама.Беше явно, че е лъжа.Да видим реакциите на тези, които експулсаха руски дипломати.Всичко останало е пропаганда и борба за продажба на оръжия.
146
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цветанов (соросоидската ***) ми падна в очите.
145
2
 
30
 
! Отговори
Неадекватни атаки преди 6 години
Казват че Тереза Мей и Бо Джо са крайно неадекватни с лъжите си и скоро ще ги изгонят с камъни в самата Великобритания,а САЩ продължават да губят световно доверие!Света неможе да се управлява само с истерични интриги и хората го виждат!
144
3
 
14
 
! Отговори
КГБ преди 6 години
Молоддец! Задунайская губерния!
143
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ХАХАХАХАХАХАКОМУНЯГИИ ДОЛНИИИ!!!КАЗАХТЕ ЛИ СИ КОЙ ВИ СПОНСОРИРА?!?!!?!?!
142
2
 
32
 
! Отговори
ivailo преди 6 години
"Доказателствата" сега ги скалъпват някъде в Англия... Доколко ще са убедителни - ще видим :))
141
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименБСП и ГЕРБ се съюзяват срещу народа=Така излиза от вчерашното изследване на алфа рисърч, така излиза
140
16
 
5
 
! Отговори
Ропотамо преди 6 години
До тралала тралалаПърво явно нямаш представа и второ да кажем че си прав по добре с газен лампа отклкото с хазрския ботуш на врата
139
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много искам Русия да се съюзи с Китай.Това ще бъде краят й.
138
9
 
12
 
! Отговори
Ропотамо преди 6 години
Ти май нямаш понятие, че Русия и Китай в момента са в комбина и изхвърлят долара от употреба.А ти май нямаш представа, че таквиа нещас е правят ен само с лаене. Това се подкрепя то сила и армия. И в момента само американците сами имат по добра и оборудвана арамия , да не говрим за цялото НАТО.
137
2
 
14
 
! Отговори
тралала тралала преди 6 години
До РопотамоКакво викаш;БГ да се възроди от преди 1944 с газените лампи, керпичените къщи и въшките а не мерси!