"Браво" от Нинова за Борисов! От Цветанов: Нищо не е последно!

Парламентът все пак без декларация по случая"Скрипал"
30 мар 2018 12:30,
257
"Браво" от Нинова за Борисов! От Цветанов: Нищо не е последно!
Снимка: архив, БулФото

Лидерката на социалистите Корнелия Нинова поздрави премиера Бойко Борисов за решението България да не експулсира руски дипломати и да не отзовава посланика си в Москва. 

Шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов пък обясни, че позицията може да бъде променена и при повече доказателства срещу Русия да се стигне до експулсиране. 

Още по темата
Двамата направиха коментара си малко след края на заседанието на Съвета за сигурност към министър-председателя, който обсъди позицията на страната ни по случая "Скрипал".

Докато течеше изявлението на Борисов, лидерите на групи в парламента се събраха на Председателски съвет, за да обсъдят вариант на декларация на Народното събрание по темата. 

"Не постигнахме съгласие за обща декларация, за което съжалявам", каза Нинова след разговорите. Според Цветанов пък след изявлението на премиера няма нужда от декларация на парламента.  

"Поздравявам премиера Борисов за решението и особено за решението да се изчакат доказателствата и фактите и да не се експулсират дотогава руски дипломати и да не се отзовават наши", каза лидерката на социалистите. 

Тя подкрепи Борисов и за това, че България има нужда да запази канала за диалог не само с Русия, но и с Европа. 

"Надяваме се и като председател на Съвета на ЕС България да поеме това посредничество в името на мира и спокойствието на всички народи в Европа", каза още шефката на БСП. 

Цветанов пък я упрекна, че е харесала само онази част от изявлението на премиера, в която се казва, че няма да се гонят руски дипломати. Тя обаче не поискала в евентуална декларация на парламента да се отчете казаното от Борисов, че всички лидери в ЕС са се обединили в подкрепа на Великобритания. 

"Ние в момента разчитаме на допълнителните доказателства", каза Цветанов и обясни, че позицията на България тогава може да бъде надградена. 

"С днешната позиция премиерът оставя възможността при достатъчно добри доказателства да имаме и промяна на позицията си относно отзоваването или експулсирането", каза още зам.-шефът на ГЕРБ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


257
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
136
1
 
17
 
! Отговори
ГЕРБ преди 6 години
Имаме воля, ама нямаме смелост.
135
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
' По скоро Европа и Америка са хванали джужето за гушата.Лошо му се пише, ама той си го издейства сам."Е няма по-голяма смешка от това.Ти май нямаш понятие, че Русия и Китай в момента са в комбина и изхвърлят долара от употреба.
134
2
 
22
 
! Отговори
Факт преди 6 години
До ОтвратенНе просто англетата са пускали бомби със закъснител подобни на детски играчки за да изплашат и убият повече деца от тогава идва и фразата "От играчка плачка" представи си колко ни мразят англетата и грингетата!
133
20
 
5
 
! Отговори
Ропотамо преди 6 години
Запада ни е длъжник все пак. Трябва да ни подкрепят ясно срещу азиатската заплаха за нас. И да няма повече комунярски *** и България да се възроди както преди 1944та...
132
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
най-голямата руска разведка е Google-maps.По картите и с по едно таблетче милиони ислямски завоеватели прегазиха Европа. И сега се кланяме на Ердоганя, а ингилизите от пакистански произход подкокоросах старата госпожа да си ходи, че да идвали свободно четирите им жени от Пакистан. Леле, колко лошо. Бъдещите булки,дошли да раждат извънбрачни деца и източват социалните каси, които си пълнят и от източно европейците, трябвало да поназнайват някоя и друга англиска думичка.
131
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Х, Баба ми е преживяла бомбардировките над София. Въпреки бомбите и разрушенията, мразеше руснаците и въобще комунистите много повече от ония. Ония са сринали сградите, но комунистите са й взели имотите и едва е отървала лагер. Освен това, ония поне нямат наглостта да ни се пишат братя.
130
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За съжаление, че последните действия на политиците изтискаха последните капки мъжественост в мен. Ставам третополов и ще се боря срещу политиците
129
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цецо, кой ще пратиш в НАТО да защитава родината, момче? 3-те си щерки, тъщата?Или сам ще се записваш в корпуса на МИРА?Яж си грантовските парички, но не забравяй, че всяко нещо се връща!Овнешката ти глава няма да уври никога!
128
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БСП и ГЕРБ се съюзяват срещу народа
127
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За първи път България зае ясна и принципна смела позиция от по убеждение и от сърце: о-ду-пи се на Масковската сатрапия! А честито на печелившите....
126
10
 
4
 
! Отговори
Отвратен преди 6 години
До Х 116 Че кой е казал на англетата къде са малките деца , че да бомбандират точно тях. Дали не е чичко Димитров?
125
22
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След 17:00 няма жив русофил във форума, все пак това им е краят на работното време и безкористната служба
124
0
 
9
 
! Отговори
До 122 преди 6 години
Ти не си българин.Досещам се от кой етнос си,само ще спомена за сивите вълци и спирам до тук.
123
11
 
5
 
! Отговори
Дядо Соци преди 6 години
До този момент комунистите надделяват с коментарите , ама след 17.00 часа като се върнат от работа хубавите и умните, глей кво става.Ха , хааа !
122
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Освен,че са ни бомбардирали и са избили хиляди хора,да не забравяме какво е казал Чърчил за нас:"Не може да се уважават хора,които си честитят банята и на които тоалетната е на двора".Не че не е бил прав,но не е дипломатично такова изявление и това не може да бъде причина за неуважение.Никаква подкрепа за високомерните и без душа англичани.Да си пазят агентите,щом са им толкова мили и да не ни занимават с проблемите си.
121
6
 
2
 
! Отговори
ew преди 6 години
комунярски ***
120
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ето как от един криминален проблем направиха политически конфлик .България за първи път застава с ясна позиция .Нека разледват случая да са разбере какво е станало всъщност в Лондон .Не бива да осъждаме хора и държави въз основа на предположенията на една изкукуригалаанглииска *** .
119
16
 
2
 
! Отговори
Я па ти... преди 6 години
До До 88 96 Какво солидарност за покушението срещу Папата , като си бяхме виновни на 100%. Такава" солидарност" има и Путин на 100 %.
118
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега е момента да напсуваме ЕС задето ни забъркаха във тия скандали със един Българзит и да искаме обезщетение от ЕС и с братска Русия напред на гребена на вълната. НАТО има 20 танка в Ново село с тях ни пази от братска Русия с тях лесно ще се разправим и ще ги дадем за скрап.
117
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цецооооо,ние сме европейци,защото сме в Европа и защото сме най-старата европейска нация.Не е зле ти да проследиш родословното си дърво,защото хич не ми приличаш нито на българин,нито на европеец въобще.