Нинова: НС с декларация за "Скрипал"! Цветанов: Антиевропейци сте!

Дипломатическият скандал разгоря страстите в родния парламент
30 мар 2018 11:10,
100
Нинова: НС с декларация за "Скрипал"! Цветанов: Антиевропейци сте!
Снимка: архив, БТА

Страстите се разгоряха и в парламента заради разрастващия се дипломатически скандал по случая "Скрипал" .

От БСП предложиха Народното събрание да излезе с обща декларация по случая и настояха, че по този начин ще подкрепят правителството във взимането на решението. От своя страна лидерът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов пък обвини социалистите в антиевропейски настроения и в подкрепа на държави, които не зачитат международното право.

Още по темата

Червената шефка Корнелия Нинова призова да се приеме декларация, в която да се запише, че няма да гоним руски дипломати, преди да се дадат неоспорими доказателства за участието на Русия в отравянето на шпионина Сергей Скрипал.

"Предлагаме обща позиция на Народното събрание, основана на 4 тези - искаме мир, а не война, искаме истината, без доказателства няма да експулсираме руски дипломати. А като председател на Съвета на Европа сме готови да поемем лидерството и посредничеството между Русия и ЕС в този момент", обясни Нинова.

"Моментът изисква решение с мъдрост, лидерство, държавническо отношение. Да бъдем тези държавници, които гарантират мир, спокойствие и проспоритет", призова тя.

Предложението на червените обаче накара Цветан Цветанов да обвини Корнелия Нинова, че е насочила партията си към антиевропейска политика и толериране на нарушаването на международното право.

"Не чухме да споменете за нещо, че Русия наруши международното право спрямо Крим. Какви бяха позициите на вашите народни представители след изборите в Русия? Имаше непристойно поведение от ваш народен представител, с обидни квалификации към държави от ЕС и САЩ", скочи Цветанов, визирайки публикация на червения Таско Ерменсков в Facebook.

Той настоя, че позицията на ГЕРБ е да бъде част от силна и обединена Европа.

"Днес не трябва да правим грешки, за които децата ни няма да ни простят. Това е единственият шанс и възможност да запазим териториалната си цялост. Съгласни сме на позиция, която отговаря на евроатлантическата ни ориентация", настоя Цветанов.

Той се върна и на предизборната кампания на БСП и издигането на кандидатурата на Румен Радев.

"Знаем много добре през 2016 година как си издигнахте кандидата за президент. Да ви говори нещо срещата с Решетников, припомняте ли си я? Не взехте ли тогава решението си да издигнете Румен Радев, който защитава чужди интереси, а не националните?", попита Цветанов.

"Ние знаем, че Европа е по-важна от всичко останало. България е част от ЕС. Ако някой може да каже, че има сигурност без НАТО и ЕС, ще излъже", заключи вторият в ГЕРБ.

На свой ред Корнелия Нинова го контрира, че не става дума за деление на европейци и антиевропейци и изрази съжаление, че управляващите не са приели подадената ръка за държавническо поведение.

В крайна сметка по искане на левицата парламентарният контрол бе прекъснат и бе свикан Председателски съвет, на който да бъде обсъдена предложената декларация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прекалил е с американските закуски.... :)
24
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цецо, нали знаеш, че в Европа съдът нямаше да те освободи и да прекрати делото срещу тебе?
23
2
 
23
 
! Отговори
А+ преди 6 години
Цветанов го нямаше никде -никакъв из медиите след изборте ,а сега се появии видмо вади "гоерещите кестени" ....,само не мога да разбера по чия заповед работи ,по Бойковата ли или на тези от Козяк които видимо имат някакви аргументи към Цветанов.
22
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименАЙДЕ СТИГА ЗЛОБА - ДА НЕ ИЗРЕЖДАМ ВАШИТЕ КИРЛИВИ РИЗИ - НЯМА ДА СТИГНЕ МЯСТОТО
21
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименДа бе - чакай писмо от умрелия - тея са нагли, безочливи и оперирани от срам
20
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На апартаМентаджията Цецо, децата му няма да му простят, че им е оставил само по два апартамента.Този дето ходи на инструктаж във Вашингтон да яде огризките на молитвените закуски ли е БЪЛГАРИН?Според мен е роб на американската плантация!
19
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ЦЕЦО- ЕВРОПЕЕЦААко тоя е образец за европеец, то по-добре бързо да бягаме от НАТО и ЕС $$$$$$$$$$$$$$$$$$$ПРАВИЛНО - ХОДОМ МАРШ КЪМ НЕОБЯТНАТА РУСКА СТЕП
18
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цветанов Китай от днес иска вносния петрол да се плаща в юани! Скоро сащ ще плащат на предателите като тебе в юани, щото друга валута няма да има, следваща стъпка изгонване базите от европа!
17
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докато не ни завлекът от там където няма връщане, няма да мирясат.
16
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Корни даде ли доказателства за Техноимпекс?
15
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бсп антиевропейци, герб антибългари! Е и?
14
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 88КЪДЕ Е МАЛКОТО НИНОВЧЕ КОМУНИСТИЧЕСКОТО СИНЧЕ
13
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българските политици винаги са били на където духа вятъра. Хитлер дал пари, тръгнали с Германия, Сталин дал пари тръгнали с СССР, Клинтън даде пари тръгнаха със САЩ, сега ЕС дава пари, вървят с тях. Утре ако Ердоган даде пари на Бойко, с Доган и Местан ще ни направят турска автономия. Кога най-после ще приемем принципна позиция по примера на Швеция и Швейцария.
12
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А кой закусва на друг континент? :)Ние европейците си стоим в Европа!
11
7
 
28
 
! Отговори
нико преди 6 години
неуважаеми г-н Цветанов,като стана думаэа анексиране на територии да бяхтеспоменали и Гибралтар,Малвините,Гуантанамо,Тексас и,ви питам м/у друготоДа энаете случайно(в което се съмнявам)какво эначи Las Tejas(на англ.)TEXASна испански превод Керемидите,иличисто мксиканска територия.така чеговорете г-н Цветанов,не спирайте илина господарите ви няма да им харесалаят на помиярът им...
10
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Европейско е Цветанов да лежи в затвора за извършените от него престъпления. Антиевропейско е да се разхожда в парламента, да взима 5 бона заплата и да внася предложения за промени в държавата.
9
5
 
35
 
! Отговори
88 преди 6 години
Ох, милият ми демократ Цв.Цв.Цветан Цветанов баща му е бил шофьор на началника на ДС Григор Шопов. Работил като сержант в ДС V главно управление ЦИОУ. Комунист.Евроатлантик та дрънка.
8
27
 
9
 
! Отговори
Нинова, преди 6 години
Четете ли кашите,които обърква Русия под заповедите на Путин и ЗАКАНИТЕ му за ВОЙНА? Страхуват се,че и Балканите ще са ЕВРОПА.И са готови да премажат всички; ОСОБЕНО пък БЪЛГАРИЯ! Първо беше +КИРИЛ-ВИЕ МЪЛЧАХТЕ,НИНОВА,сега ПУТИН- заплашвате и"ЖАЖДАТЕ" Борисов да подаде оставка или да му се случи нещо лошо необратимо( да пази Господ!) и да прегърнете властта,Евразия.Защото знаете, че детето Ви е далече,на спокойствие в цивилизацията.И имате едно убежище там. Ние, които НЯМАМЕ убежище искаме ЕС и
7
4
 
36
 
! Отговори
Край преди 6 години
Цветанов бил европеец. А стига бе. Винаги съм го мислил за кроманьонец от неолита. Формата на черепа, "разсъжденията" всичко води на там.Виж Корни и европейка - кръсти си синето Рафаел. Европейска работа. Хора, братя, граждани как и защо тези ни управляват?
6
5
 
35
 
! Отговори
ЗОМБИ АГЕНТА ЦЕЦО преди 6 години
трябва да бъде съден за проамериканска, антибългарска политика, изгонен от БЪЛГАРИЯ и да си го върнат на американците като развален зомби агент. Цял месец под хипноза в САЩ да го направят като робот да повтаря нарежданията от амбасадата. Сигурно има чип в главата и е на ръчно управление