Нинова: НС с декларация за "Скрипал"! Цветанов: Антиевропейци сте!

Дипломатическият скандал разгоря страстите в родния парламент
30 мар 2018 11:10,
100
Нинова: НС с декларация за "Скрипал"! Цветанов: Антиевропейци сте!
Снимка: архив, БТА

Страстите се разгоряха и в парламента заради разрастващия се дипломатически скандал по случая "Скрипал" .

От БСП предложиха Народното събрание да излезе с обща декларация по случая и настояха, че по този начин ще подкрепят правителството във взимането на решението. От своя страна лидерът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов пък обвини социалистите в антиевропейски настроения и в подкрепа на държави, които не зачитат международното право.

Още по темата

Червената шефка Корнелия Нинова призова да се приеме декларация, в която да се запише, че няма да гоним руски дипломати, преди да се дадат неоспорими доказателства за участието на Русия в отравянето на шпионина Сергей Скрипал.

"Предлагаме обща позиция на Народното събрание, основана на 4 тези - искаме мир, а не война, искаме истината, без доказателства няма да експулсираме руски дипломати. А като председател на Съвета на Европа сме готови да поемем лидерството и посредничеството между Русия и ЕС в този момент", обясни Нинова.

"Моментът изисква решение с мъдрост, лидерство, държавническо отношение. Да бъдем тези държавници, които гарантират мир, спокойствие и проспоритет", призова тя.

Предложението на червените обаче накара Цветан Цветанов да обвини Корнелия Нинова, че е насочила партията си към антиевропейска политика и толериране на нарушаването на международното право.

"Не чухме да споменете за нещо, че Русия наруши международното право спрямо Крим. Какви бяха позициите на вашите народни представители след изборите в Русия? Имаше непристойно поведение от ваш народен представител, с обидни квалификации към държави от ЕС и САЩ", скочи Цветанов, визирайки публикация на червения Таско Ерменсков в Facebook.

Той настоя, че позицията на ГЕРБ е да бъде част от силна и обединена Европа.

"Днес не трябва да правим грешки, за които децата ни няма да ни простят. Това е единственият шанс и възможност да запазим териториалната си цялост. Съгласни сме на позиция, която отговаря на евроатлантическата ни ориентация", настоя Цветанов.

Той се върна и на предизборната кампания на БСП и издигането на кандидатурата на Румен Радев.

"Знаем много добре през 2016 година как си издигнахте кандидата за президент. Да ви говори нещо срещата с Решетников, припомняте ли си я? Не взехте ли тогава решението си да издигнете Румен Радев, който защитава чужди интереси, а не националните?", попита Цветанов.

"Ние знаем, че Европа е по-важна от всичко останало. България е част от ЕС. Ако някой може да каже, че има сигурност без НАТО и ЕС, ще излъже", заключи вторият в ГЕРБ.

На свой ред Корнелия Нинова го контрира, че не става дума за деление на европейци и антиевропейци и изрази съжаление, че управляващите не са приели подадената ръка за държавническо поведение.

В крайна сметка по искане на левицата парламентарният контрол бе прекъснат и бе свикан Председателски съвет, на който да бъде обсъдена предложената декларация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен"Не знам защо ми се струва,че Цветанов е двоен агент.А вие как мислите?"---Абе, Цвъки си плаче за "скрипалчок". Там, на Острова (UK).
84
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А Вие , които не сте антиевропейци ... Принудихте и пенсионираните професори да ровят из контейнерите . Това не се забравя и трудно се прощава .
83
1
 
0
 
! Отговори
руски терористи преди 6 години
Не се и съмнявам че БСП няма да подкрепи руските терористи. Тези връзки на терористите са отколешни....Атентатът в църквата Света Неделя е най-големият терористичен акт в историята на България. Извършен е на 16 април 1925 г, Велики четвъртък, когато група крайнолеви дейци на Военната организация (ВО) на Българската комунистическа партия (БКП) взривява покрива на църквата Света Неделя
82
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 81СПОРЕД КОРНЕЛА,ГАДЕВ И ОСТАЛЬНАЯ СВ..ЛАЧ БЪЛГАРСКИ ИНТЕРЕС ОЗНАЧАВА ИНТЕРЕСЪТ НА ПРОСИЯ И БОЛШЕВИКИТЕ,НАЛИ ДРУГАРЕ!!Д..Ясно е вече на всички и на най-заспалите.
81
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Pycия унижава и се подиграва с България от 4 години.От 4 години си правят гаргара с нас и ни си мълчим...Още от едно време ни унижаваха с фразата - "курица не птица, болгария не заграница"!До кога? Лъсна и лицето на сегашното правителство - правителство на фалша, подлостта и измамата!Правителство на националното унижение!
80
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
СПОРЕД КОРНЕЛА,ГАДЕВ И ОСТАЛЬНАЯ СВ..ЛАЧ БЪЛГАРСКИ ИНТЕРЕС ОЗНАЧАВА ИНТЕРЕСЪТ НА ПРОСИЯ И БОЛШЕВИКИТЕ,НАЛИ ДРУГАРЕ!!Добре,ама сега СЕ ВИДЯ ЧЕ И БАЦЕТО Е ВАШ,как ще съумеете да разделите широките си болшевишки души между тия РУСКИ ПАТРИОТИ,А ОЩЕ И БОЛЕН,КАРАКАЧАНА,ЕНЧЕВ И разни болни патриотари хахахаха!На мен ми е лесно ама вие що че чините мъкааа,мъка.
79
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цецо - лъжецо, Цецо - крадецо, Цецо "убавецо", на Цецо у г...цо (римата).
78
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не само Гадев е руска марионетка И БОРИСОВ СЕ ПОКАЗА КАТО ТАКЪВ!Иначе не се заблуждавай Цветанов,Корнела говори така за да примамва избиратели на атака,АМА ТЯ ЗНАЕ КЪДЕ Е ХУБАВОТО И БОЛЕН СЪЩО да не са улави да идат в Русия!Те открай време си харесват запада дори още от времената на бай тодар,ПАЗАРУВАХА С ДОЛАРИ а за ПАРЛАМА се деряха "бкп-кпсс"!Обаче 25-30% от племето не само е т..по АМИ Е ВДЛЪБНАТО затова и Корнела жъне такива "успехи"А БОРИСОВ МНОГО И ПОМАГА!Как ли ще се надцакват сега?!
77
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 69Че той Скрипал европеец ли е?
76
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БАЦе ще строи БАЦ - Балканската атомна централа. Ама няма как да я построи без Атомстрой. Не може!Затова зае поза патрил пред Русия.Щото загуби Южен поток, губи газовия хъб Балкан и още много други неща.
75
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
СПОРЕД ЦВЕТАНОВ ЕВРОПЕЙСКО ПОВЕДЕНИЕ ОЗНАЧАВА СЛУГИНСКО БЕЗПРЕКОСЛОВНО ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ВСИЧКИТЕ БРЮКСЕЛСКИ ЗАПОВЕДИ.
74
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Доказателства бе, Цвърки! Дай ги! Заради криворазбрана солидарност преди 74 години София е срината с бомбардировки. Имали сме договор, да подкрепим Германия и Япония, ако бъдат нападнати. Япония напада Хаваите, ние от солидарност обявяваме война на САЩ. Япония не е била нападната, тя е била агресор, ние не сме били длъжни, да я подкрепяме!Нека Британия даде доказателства, ако иска солидарност! Ако тя поиска задействане на чл.5 поради вероятност да е нападната, ние ще се подложим на бомбите ли?
73
3
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
този беше на молитвена закуска в белия дом тои не оправда доверието напоми=ярите от отвьд океана ами сега какво видяхте ли че трябва да се мисликогато се ходи на избори
72
10
 
5
 
! Отговори
Уууу бе! преди 6 години
Госпожа Лъжа отново в действие!
71
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Господин Цветанов , ОТКАЖЕТЕ СЕ ОТ ЛУЦИФЕР - НИЕ ЗНАЕМ , ЧЕ ЛУЦИФЕР ОБИТАВА СТАРАТА ЕВРОПА .
70
6
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
крадеца с 6 апартамента който ограби българските граждани,след като бе осъден от ЕВРОПЕЙСКИ СЪД ЗА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА И НЕ ДАДЕ НИТО ЕДНА СТОТИНКА ЗА БЕЗОБРАЗИЯТА СИ И МРЪСОТИИТЕ СИ СЛЕДВА ДА БЪДЕ ИЗГОНЕН ПОЗОРНО ОТ БЪЛГАРСКИЯ ПАРЛАМЕНТ А НЕ ДА ПРОДЪЛЖАВАМЕ ДА СЛУШАМЕ СЕЛСКИТЕ МУ ПРОСТАЩИНИ.
69
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За предателя -Смърт.....,и то показно....Да се знае
68
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво ме интересува, кой кого е предал?Важното е че един от най-смъртоностните оръжия се използва срещу европейци, а нашите политици мислят само как да угодят на този или онзи
67
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България наистина е част от Европа ,но Англия не е....и затова не ни интересува....Плюс това ,този руски шпионин,който и да го е убил го е заслужавал,защото е предател....Аз по принцип ,ако имах власт бих постъпил показно,да се знае,че предателя се наказва....
66
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Управляващите нарушават конституцията на България:'(2) Република България гарантира живота, достойнството и правата на личността и създава условия за свободно развитие на човека и на гражданското общество.'Руснаците разнасят новичок наляво и надясно, а управляващите не гарантират живота и правата на гражданите.