Оръжие за самоотбрана? Шансът да те блъсне кола е по-голям!

"Голяма част от убийствата, които се случват с оръжия са самоубийства"
Обновена: 31 мар 2018 07:16 | 30 мар 2018 22:55,
39
Оръжие за самоотбрана? Шансът да те блъсне кола е по-голям!
Снимка: Bulgaria ON AIR

Хората и у нас, а и в останалите европейски държави са свръхчувствителни по отношение на темата за притежание на огнестрелно оръжие за самоотбрана. Медиите от своя страна допълнително обострят тяхната сензитивност и масовото мнение, което започва да доминира - че трябва да се ограничи контролът върху тях.

Още по темата
Това коментира в студиото на "Денят ON AIR" журналистът Даниел Василев във връзка с последните разстрели в САЩ, както и със случая с пловдивския лекар Иван Димитров, който преди около месец простреля влезлия в дома му рецидивист Георги Джевизов.

"Много често фактите не са добре изпипани. Политическото говорене се базира по-скоро на емоции, отколкото на запознаване с детайлите. Шансът да те блъсне кола, на практика, е доста по-голям от това да станем жертва на масов разстрел", коментира още Даниел Василев пред Bulgaria ON AIR.

Бизнес редакторът в списание Forbes посочи, че по-голямата част от убийствата, които се случват с огнестрелни оръжия са самоубийства.

"В САЩ оръжията са дори повече от населението. През последните дни в страната хиляди демонстранти излязоха по улиците с призиви за прекратяване на нападенията с огнестрелно оръжие. Това, което трябва да отбележим обаче е, че обезоръжаването на населението е първата стъпка към диктатура", подчерта журналистът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Примерно в русия дори нормален нож не можеш си закупи законо Имат си диктатурата на путин и двойно повече убиства с огнестрелно оръжие дори от сащ на 10 000 души срямо нас в бг 5 пъти повече
16
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Общо взето тоя който може да искара категория С за мпс и нее осъждан за криминални действия би трябвало и да може да си купи пистолет То и сега е горе долу така просто има няколко месеца мотаене от КОС дорде не му цъфнеш с адвокат да ти обясни на какво основание ти огряничава гражданските права и нещата стават
15
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дори и най успешния снайперист за цялата световна история Симо Хайка е думнал само 600 *** като за целта са му грябвали поне 1000 патрона. И имено тук бг закона всъщност е доста добър имаш 50 патрона реално 45 понеже 5 са за балистичния паспорт на оръжието За самозащита стигат да направиш масово клане НЕ .Пък ако си изпепкал до торкова да трепиш някого то и с брадвата ще го направиш
14
1
 
36
 
! Отговори
гост преди 6 години
До РеднекАз законно притежавам късо оръжие и смятам, че всеки, който има нужда от такова и е доказано нормален, трябва да може да си закупи оръжие за самозащита. Смятам, че не е нормално престъпния контингент да е въоръжен до зъби, а останалата част от населението съзнателно да се държи беззащитна.
13
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До реднекА и ще е хубаво да пооредеят малко селчовците ...
12
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Реднек На този етап го считам за естествен подбор ...
11
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За оръжие за самоотбрана да им раздадат по един щит, да го носят навсякъде. Носят си щита и са защитени.
10
4
 
23
 
! Отговори
(-_-) преди 6 години
Всеки човек, който няма психични проблеми би трябвало свободно да притежава оръжие. Трябва малко да поправят закона за самоотбраната и всичко ще си дойде на мястото.
9
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 2Не проблем че си глупав. Не е и срамно защото 80% от българите са на твоя хал.Проблема е че сте си избрали такъв избий-кол за премиер.П.П. Предполагам че свързваш думата "шанс' с името на филма "Бон шанс, инспекторе"само че ефилма е едно а релният живот съвсем друго нещо.
8
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това какъв е шанса да те блъсне кола НЯМА НИЩО ОБЩО с притежаването на оръжие и евенетуалната му употреба за масови разстрели.Но само като видях в коя "медия' се е ИЗЦЕПИЛ и всичко си идва на мястото.Блоомберг заложи на много КУЦ кон с тази медия.
7
3
 
18
 
! Отговори
Верно бе преди 6 години
То вече и докторите са с незаконни пистолети ,кво остава за контингента!
6
6
 
15
 
! Отговори
Реднек преди 6 години
В гаража или в дома е влизал последно пловдивския крадец?Оръжие да се дава лесно на здрави и неосъждани лица,но само гладкоцевни чифтета и ловни карабини.Пистолети както до сега.Иначе ще има яко пуцане в кръцми,дискотеки и по началника...
5
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Злополуките от оръжия при 100 притежателя на огнестрелни оръжия са по малко отколкото злополуките с коли при 100 притежателя на коли. Интересно статистика но не посочва източника ,което я прави малко съмнителна.Най вероятно е някоя американска статистика , но може и да има манипулация на резултатите защото си обичат конституцията, Но в същото време Америка е най доброто място за реална статистика от такъв тип по много причини.
4
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен - значи ние сме диктатура...Май изобщо не сме излизали от нея! След 1989 бе-ка-***-то направи метаморфоза и наложи неявно идеята за колективна диктатура чрез парламента (тяхно продължение на понятието диктатура на пролетариата, евфемизъм на ръководната роля на партията и пр. бла-бла). Нещата сега са малко размити, но реакциите на другарката Нинова и сие, показват, че тя и колегите и, не са се отръскали от диктаторски мераци.
3
11
 
15
 
! Отговори
Burzum преди 6 години
Е ,че ние и така се избиваме всекидневно....само по една картечница ни трябва....а и тогава ПРЕМИЕРА ще трябва да му купуват танк за да ходи на работа човека....
2
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Шанс" означава късмет или нещо хубаво,което може да ти се случи.Как може да те блъсне кола и това да е шанс за теб.По-скоро е вероятно да те блъсне кола,отколкото шанс.Мерси за такъв шанс.
1
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
обезоръжаването на населението е първата стъпка към диктатура"- значи ние сме диктатура