4-звезден хотел, а ниска хигиена, лошо обслужване...

Министерството на туризма проверява сигнали от недоволни клиенти
27
4-звезден хотел, а ниска хигиена, лошо обслужване...
Снимка: flickr

Експерти от Министерството на туризма ще проверят условията за настаняване в четиризвезден хотел във Велинград след сигнали на туристи. Това съобщиха от ведомството.

Клиентите се оплакват от ниска хигиена в стаите, повредено оборудване и липса на адекватно обслужване.

Те смятат, че обстановката не отговаря на изискванията за 4-звезден обект за настаняване и настояват да бъдат компенсирани разходите им.

Министерството на туризма ще сигнализира и други институции, за да бъдат направени съвместни инспекции.

Администраторът на хотела обещава да върне парите, но не и да плати обезщетение за провалената почивка, съобщи bTV.

"Искат обезщетение, връщане на парите – но това става в последния ден. Значи, те са седяли 3 дни, 5 дни – и започват да имат някакви претенции да им се върнат парите. Това е някаква тенденция в туризма на българските граждани", коментира собственикът на хотела Рашо Григоров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пичове това е поръчкова статия. За 2 г за 4ти път идвам със цялото ми семейство в селект. Искам да ви кажа че това което пише в статията са пълни глупости. За цената хотела си е супер. Ходили сме в много по скъпи хотели на доста по ниско качество. Хората които пишат тук срещу хотела са ***. Повярвайте ми имам доста добри финансови възможности но предпочитам селект пред префърцунените скъпарски хотели които за двойни и тройни цени предлагат същото.
25
3
 
2
 
! Отговори
Anonimen преди 6 години
Predi 2 sedmici bqh tam i ostanah izkluchitelno dovolna. Ne mislq che za 60 lv bi trqbvalo da ochakvate koi znae kvo.
24
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Проблем 1 е, че системата за оценяне е смешна. Бил съм във викториански 5 звездни хотели и мога да кажа, че 5 звезди в Слънчака е гнуска барака, край канала, спрям палатите, в който съм спал.Проблем 2 - Звездите се дават за наличе на неща, а не за обслужване. Имаш кухня, ама се сервират само пилешки хапки и пържени картофи - звезда. Имаш телевизори от 92-а - звезда. Имаш 0.5 мб интернет за целия хотел - звезда. Даже и без легла ще ит я дадът.Проблем 3 - Давам 5000 лева и получавам 10 звезди ..
23
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Администраторът на хотела обещава да върне парите, но не и да плати обезщетение за провалената почивка, съобщи bTV."Мръчсен, с*елски ***. Това ви го казва, човек от село ! Срам и позор за него, за хотела, за града му и аз цялата ни нация.
22
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ммммммммм Селект, прекрасен хотел в първите години, после Рашо стана алечен и ........... статията казва всичко
21
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пешо, те и хората от селата ще спрат да работят по хотелите, щом не им се плаща. А вчера Велев плачеше, че няма кадри и не искали да работят, даже и Хамерикански заплати да им дават. Да си внасят арменци, азери, украинци и молдовци. Те са специалисти по туризма, сякаш има голям туризъм в техните държави.
20
0
 
7
 
! Отговори
Даниела Василева преди 6 години
До АнонименБяхме компания там преди 10 дни за 2 нощувки. Повече от отвратително е. Мухъл и ужасна мизерия.
19
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой крив, кой прав не знам, но има нещо гнило в цялата история. Не е нормално да стоиш 5 дена и чак тогава да се сетиш да се оплачеш, че било мръсно или нещо не било както трябва. Човек обикновено ги вижда тези неща веднага и се оплаква, а не да си изкараш почивката и тогава да се сетиш.А иначе, че звездите се раздават ей така и че повечето от персонала е некомпетентен, това си го знаем. Работя в тази сфера от години, нагледала съм се на колеги, които изобщо не знаят какво да правят.
18
1
 
6
 
! Отговори
Несебър преди 6 години
Бойлерът и хладилникът бяха включени на едно и увити със тиксо!!!!Хотел 3 звезди във новият град,снимах ги защото никой нямаше да ми повярва!
17
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Айде бе, стояли 5 дни и си искат парите. Вместо да си признае, че са виновни. Сигурно са инсценирали лошият вид на стаите. То пък бива наглост, ама чак толкова.
16
3
 
25
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Във Велинград има само селски тикви и мутри ! Ако искате да почивате в България отидете в Трявна , Боженци , Доспат , Триград , Белоградчик - има много места , където ще останете доволни от хотела и от хората , които ви обслужват !
15
1
 
46
 
! Отговори
Slavii преди 6 години
То само в този хотел ли е така ?! Аз като бивш работникв 5звездени хотели мога да кажа ,че ако хората видят какви хора работят в кухнята повече не биха стъпъли в ресторанта, но положението и с другите отдели е същото . Защото се дават унизително ниски заплати а звездите се купуват , хотелите ни явно в повечето случаи са перални за мръсни пари .
14
1
 
32
 
! Отговори
СУДЖУЦИ преди 6 години
К`ви контролни органи, бе. Те във Велинград герберунгелите са навързани като свински черва.
13
0
 
24
 
! Отговори
Тс преди 6 години
Спа Селект
12
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Заради този хотел от 2015 година не стъпвам във Велинград. Още тогава там ги имаше тези проблеми - мръсотия, мръсотия, лоша храна и т.н. Освен собственикът, вина имат и контролните органи - нека МВР и другите подобни да се ангажират , не е трудно да се открият конкретните инспектори от РЗИ например, които са проверявали хотела и са си "затваряли " очите.
11
1
 
46
 
! Отговори
А бре Рашо преди 6 години
Бегай да переш парите другаде. Да отговаряш за мениджмънта на хотел е проста работа, но не е за прости хора. Клиента винаги е прав. Запомни го добре или фалирай
10
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Повечето 4- и 5-звездни хотели въобще не отговарят на "звездите" си. Щом масово в сайтове са пуснати ваучери с 50 % намаление от цената на нощувката, ми става ясно че са надценили стойността на престоя и куца качеството на услугата.
9
6
 
17
 
! Отговори
Американ преди 6 години
Ами голтаците от "запада" са си това - голтаци и мошеници, точно както са си навсякъде. Ама и Рашо да им постави условие: който ще се оплаква - прави го в момента и конкретно, не като си тръгва.
8
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Рашо - всичко е ясно. П()мак....
7
1
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И ние сме ходили там. В стаите имаше щипалки.