Какво носят на Бойко Борисов двете му роли - у дома и навън?

Анализатор: Властта да отговори на значимите за хората теми!
Обновена: 31 мар 2018 17:07 | 31 мар 2018 16:46, Веселина Йорданова
150
Какво носят на Бойко Борисов двете му роли - у дома и навън?
Снимка: БТА, архив

Премиерът Бойко Борисов има две лица – едното е в чужбина, а другото в България, като проявите на едното му носят успех, а на другото – провал. Това коментира политическият психолог проф. Антоанета Христова пред Радио "Фокус".

Още по темата
Според анализатора министър-председателят е влязъл много успешно и убедително във външния образ и с неговия стил на олекотяване на комуникацията е успял да превърне България в мост на международната политическа сцена.

"В момента външнополитическата роля и поведение на правителството се различава от вътрешнополитическото му поведение, сякаш са две лица – премиерът определено влезе много добре в ролята си на международно ниво, но вътрешнополитическата картина е съвсем различна", каза още Христова.

Според нея е достатъчно правителството и управляващите да отговорят на значимите за хората теми.

"Напрежението от неслучващите се реформи в социалните сфери са темите, които биха могли да направят живота ни по-добър, но там няма такъв рязък мах", коментира проф. Антоанета Христова.

Анализаторът уточни, че не е важно дали ще се вложат средства в образованието, здравеопазването, съдебната система, а как ще се вложат и в каква посока ще са приоритетите на правителството.

Според нея от тази гледна точка процесите са "зациклили" и няма реформи, които да дадат усещане за промяна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари