Манолова с призив към всеки: Добро дело за Великден!

Омбудсманът раздаде пакети с храни на възрастни хора
17
Манолова с призив към всеки: Добро дело за Великден!
Снимка: Омбудсман

Омбудсманът Мая Манолова раздаде на социално слаби и възрастни хора пакети с храна, събрани от доброволците на Националната кампания "Великден за всеки – дари празник на баба и дядо".

Кампанията се организира под нейния патронаж за трета поредна година.

Още по темата
"Мисля, че и днешният светъл християнски празник – денят на Възкресението на Лазар, на Възкресението на надеждата и доброто, е повод да подсетим за кампанията "Великден за всеки".

Както е казал Христос на Лазар "стани и излез", така бих се обърнала към българите да станат и да излязат от мрачното настроение, от липсата на перспектива и да погледнат света и нека всеки да направи едно добро дело, със сигурност ще се почувства по-добре", каза Манолова след празничната литургия, отслужена от отец Лазар в столичния храм "Свети Великомъченик Георги Победоносец" в кв. "Горубляне".

Омбудсманът обяви, че в началото на седмицата са разпределени първите средства, постъпили по сметката на инициативата, които са в размер на 260 000 лв., а обърнати във ваучери са за 13 000 пенсионери.

"Кампанията е в разгара си. Всъщност остава последната седмица, в която хората, приближавайки се до светлия християнски празник, все повече мислят за близките си и за тези, които живеят в лишения. Това е седмицата, в която очакваме да съберем най-много дарения – по банковата сметка, на SMS-номера 1255, а също и от инициативата "Купи и сподели", която се провежда в 50 магазина в 14 български града. Надявам се да постигнем резултата, който постигнахме и миналата година – 30 000 пенсионери с ваучери и поне още толкова с пакети с храна", посочи Манолова, цитирана от пресцентъра на институцията.

Тя каза още, че не може да прецени за кого е по-важна тази кампания -  за хората, които няма какво да сложат на масата, за тези, които даряват или за децата, които се опитваме да научим на добро, съпричастност и споделяне.

"Мисля, че кампанията е изключително позитивна. Тя събужда доброто в българина и тази година се надявам да има много по-добри резултати. Събрали сме много храна, защото се включиха много доброволци, на които благодаря", допълни общественият защитник и напомни, че инициативата "Купи и сподели" продължава и този уикенд.

"Много се надявам, че тези, които няма да се включат в кампанията, ще се сетят преди празника, че в блока, на улицата има възрастни хора, които живеят сами и не могат да се справят. Мисля, че всеки може да отдели, за да направи празника на другиго по-добър", категорична бе Мая Манолова.

По думите й даряват не само хора с по-големи възможности, но и такива, които отделят по пет, десет или двадесет лв., както и фирми. Тя изрази надежда, че след вчерашното й посещение в парламента ще се включат и депутатите.

Националната кампания „Великден за всеки“ набира финансови средства по банкова сметка в УниКредит Булбанк, разкрита конкретно и единствено за целите на кампанията, с титуляр Български Червен кръст:

        IBAN: BG53UNCR70001522802795

        Банков код: UNCRBGSF

        Или със SMS 1255 -  на стойност 1 лев, освободен от ДДС

        Чрез on-line дарения от България и чужбина на сайта на БЧК – www.redcross.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
3
 
! Отговори
Пожелания преди 6 години
Няма "добро" за един ден. Правете добро всеки ден. Може да е малко, може да е само за един човек, но облагородява. И не винаги доброто е пари. Искам да видя и как управляващите правят ДОБРО. Репликата "няма пари" е фалшива, трябва да мислят повече как и на кого дават пари, а не да гледат най-вече себе си.
12
0
 
0
 
! Отговори
Активист на БКП преди 6 години
До Мая КостинбродскаНедей да лъжеш ! Дядото на другарката Манолова е стругар,като една кандидатка за президент !!!
11
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Може от нея да стане истински президент,защо не, какво и е, другите да не са по подходящи.
10
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оли/го/фре/ни, ако поне не сте постили през Великия пост,то сега е времето да НЕ ядете месо и да НЕ правите СЕКС по време на Страстната Седмица. Не е редно по време на големите църковни Господни и Богородични празници и по време на Страстната Седмица и Великден да се правите секс и да се тъпчете с месо като прасета. Ако сте наистина православни християни,гледайте през идващата седмица да се въздържате от креватни упражнения и от ядене на месо,яйца,млечни продукти.
9
5
 
4
 
! Отговори
дружба ! преди 6 години
Няма такава държава!!!
8
2
 
2
 
! Отговори
продължение без... преди 6 години
край към "Плезидент", т.е. от плезир-удоволствие!коли, но не руски, от онези "омразните", които се произвеждат на Запад, в САЩ и Япония и всичко, всичко това се е впрегнало да "управлява" вече 70г. едно население с численост, колкото едно китайско село! Най-трагичното е, че тези " управляващи" са на път да изтрият това село от географската карта на Света! Заслужават най-искрени благодарности за неуморния труд за постигането на тази много важна цел! Да будетъ и пребудетъ советскорускаболгарская.
7
0
 
5
 
! Отговори
Плезидент, ... преди 6 години
вицепрезидент, президентска администрация, омбудсман/ка/, вицеомбудстман/ка/,администрация на омбудсмана/манката/,министър-председател, замминистър-председатели, министри,министерства, администрация на министър-председателя, азминистрация в министерствата, "народно" събрание, депупати/татки/, администрация на "народното"събрание, агенции, кметове/тици/, замкметове/кметици/, кметска администрация, кметски наместници, и към всичко това обслужващ персонал от висш и нисш характер,и към всичко това..
6
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преображение раба комунистичекого !Манолова започна да говори като Патриарха, Радев - като Омбутсман, а пък Бойко - като Нинова !!!
5
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нищо не прави тая коза, мутрите са я предупредили за ЧСИ, за голямите вериги магазини,"Пикадили" ей така фалират и със сто милиона бягат от България ей така лекичко си се измъкват, нищо не прави тая овца щото знае че ще я залеят с киселина и трябва горе долу да замаже очите на простия народ.
4
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добри дела трябва да се правят всеки ден, а не само по празниците. Празниците са да ги отпразнуваме, а не да ходим да даряваме храна на възрастните и да ги гледаме докъде ги докарахте. Нали сте големи евроатлантици искайте от Тръмп храни за бедните в крайна сметка демонокрацията трябва да се поддържа от краварите.
3
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За нея поне знам ,че като прави нещо е от сърце.
2
0
 
10
 
! Отговори
Пионерско поръчение преди 6 години
И да предадат 2 кг кестени.
1
3
 
12
 
! Отговори
scott преди 6 години
ленински съботник и дайте да дадем?НЕ, МАНОЛОВА, БЛАГОДАРЯ.