Позицията ни по случая "Скрипал" - балансирана, категорична!

Зам.-министър: Ще реагираме адекватно при нови факти
88

България е достатъчно категорична в позицията си по случая "Скрипал". Не е имало момент, в който сме били небалансирани и несолидарни към ЕС. Това каза заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев в предаването "Опорни хора" на Bulgaria ON AIR.

"Още в първите моменти в случая "Скрипал" бяхме ясни и категорични. Балансът приляга на държава като България", посочи още гостът.

Още по темата
По думите му, ако този конфликт се развие по друг начин, страната ни ще реагира съобразно фактите и обстоятелствата. Георг Георгиев посочи и че сме съпричастни и стоим зад Великобритания.

"На този етап ситуацията не предполага да експулсираме руски дипломати", каза зам.-министърът и допълни, че е най-добре решение да се намери на масата на преговорите.

По думите му всяко едно обтягане на отношения, особено между големи геополитически играчи, води до съответните загуби.

Решението посланик Бойко Коцев да бъде привикан за консултации е взето от българското правителство. Спазена е до буква Конституцията, изтъкна още той.

Вижте още във видеото!


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До СВЕТА бе,човек,Днес е ЧАСТНА медия,пишат за каквото им плащат!Ти от луната ли падаш,или от някъде по-далеч!?
60
1
 
4
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
Британците солидарност за вероятности от нас не трябва да очакват. Какво ни казват: "Много вероятно е Русия да е отговорна ...". Щом е вероятно, значи има и други вероятности. Когато сме влизали в ЕС и НАТО не сме обещавали, че ще участваме във всяка провокация срещу Русия.
59
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Балансирано застанахме на страната на Русия. Както ви препоръчаха и Доган, и патриотите, и другите русофили. Видяхме истинското лице на това правителство. Усетихте, че няма повече пари от ЕС и решихте да смените посоката. Така е, защото искате пари а не правила и ценности.
58
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще реагираме адекватно при нови факти- разбирай до ново нарежданеегати и плужеците гербави
57
10
 
8
 
! Отговори
Балансьор преди 6 години
Балансирана? България показа среден пръст на партньорите си от ЕС и НАТО. И доказа че вярва на всяка лъжа на Путин.
56
7
 
10
 
! Отговори
Аз преди 6 години
До Констатиращ" Ново развитие по " Скрипал ":Цветан Цветанов ще бъде назначен като посланик в Русия. Уточнява се само дали само като български или и на ЕС."П.П.И още: Цветан Цветанов ще издава книга: В ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ и ползата ми от физкултурата.
55
7
 
12
 
! Отговори
:):) преди 6 години
вчера ви го написах но явно и днес трябва, .....до всичката анти руска сбирщина из нета, не схванахте ли че интернет подвизите ви срещу Русия са капка в морето на българската симпатия към руския народ. Така както София не е България така и Интернет пространството не е показателя определящ нагласите на българите към Русия. Айде плюнчете се барем некой лев заработите....
54
4
 
18
 
! Отговори
Категоричен преди 6 години
Цветан Цветанов е завършил училището за бавноразвиващи се във Вършец. Това съобщи зрителка на телевизия СКАТ от Варна.Според нея, дипломата на зам.-шефа на ГЕРБ е от помощното училище Никола Йонков Вацпаров в градчето.През 1987 година Цветанов постъпва на работа в тогавашната Народна милиция, като щатен служител на Седмо главно управление на Държавна сигурност. Завършва Национална спортна академия през 1992 година със специалност учител по физическо възпитание и треньор по лека атлетика.
53
4
 
8
 
! Отговори
Констатиращ преди 6 години
Ново развитие по " Скрипал ":Цветан Цветанов ще бъде назначен като посланик в Русия. Уточнява се само дали само като български или и на ЕС.
52
13
 
8
 
! Отговори
помнещ преди 6 години
Разбрахте ли разликата между "русофилството" на Орбан и "балансираното отношение към Русия" на нашите управляващи и "опозиция". При Орбан е въпрос на икономически изгоди за Унгария но с геополитическата ориентация прошка няма. При "нашите" всичко е свързано с пълнене на ненаситния руски търбух а белким руснаците подхвърлят някой друг "сребърник" на слугите си в България. Но народът си ги заслужава след като позволява вече 74 години да го лъжат *** и господарите им от североизток.
51
7
 
3
 
! Отговори
След дъжд качулка преди 6 години
"Ще реагираме адекватно при нови факти" Ще е късно. Това са доказателства, които ще бъдат изнесени на показ, когато всичко е ясно, но тогава ще е пркалено късно
50
9
 
5
 
! Отговори
Забравил си Бойко преди 6 години
До рубладжийски партииА Бойко къде го забрави - пожарникар, агент, СИК, ИПОН, Булгартабак, Банско, ЧЕЗ, Мишо Бирата, опрасканите каки, Белене, ... И сега виждаме, че и ГЕРБ са публаджийски
49
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Зам.-министър: Ще реагираме адекватно при нови факти"ХАХАХАХАХАХАХХАХААХХАХХАХАХХАХААААААААААААААА........................
48
6
 
5
 
! Отговори
хохолите капут! преди 6 години
До Анонимен 64марш на украйна
47
3
 
15
 
! Отговори
СВЕТ преди 6 години
Днес.бг като комюнике на ГЕРБ. "Днес.бг" - поредната купена (продадена) медия в България. Вече няма обективна журналистика.
46
4
 
5
 
! Отговори
До 65 преди 6 години
Евала, едно сериозно мнение да прочета в тая тема.
45
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Невинна е русия да КАК ТАВАРИШ СТАЛИН е невинен за гладомора в Украйна например и съветските концалагери!Девица русия винаги е "невинна"!!!
44
8
 
19
 
! Отговори
Гуру преди 6 години
Аз се чудя в крайна сметка тоя Скрипал наистина ли е отровен или цялата работа е ала бала, щото снимки не дават, видео също, а Русия като иска да ликвидира някой, после не го намират. От друга страна, англичаните едно време се прочуха като "наеха" котка да бъде шпионин и я блъсна кола в първия и работен ден - на 30-та секунда. Всичко ми се вижда постановка. Отровили разбираш ли скрипал чрез дъщеря му. Гинка е бизнесдама; Корупция няма; Мишо бирата не съществува; Тиквата не лaпa *** на Пеевски.
43
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Повтаряйте си повтаряйте за собствено успокоение ама ще видим какви ще ги къдрите догодина на изборите за европейски парламент!Пак ще лицемерничите и БКП и вие,само Болен си е праволинеен и честен прокремълски см..ач и знае че държи Борисов в шепите си за което си е виновен самият Борисов!Гербери,гербери ум царува,ум робува,ум пат,,ки пасе.
42
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това не е новина вече и не е интересно !