Прогноза за лятото: Ще има отлив на руснаци от туризма ни!

За първи път обаче Бургас ще посреща групи от няколко нови пазара
Обновена: 31 мар 2018 19:06 | 31 мар 2018 19:00, Екип на Bloomberg
96

За пръв път Бургас ще посреща групи от няколко нови пазара и само за месец април се очертава ръст на туристическия поток над 10%. Това каза Иван Иванов, председател на Бургаската туристическа камара в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria.

От съществено значение е и, че туристическият бранш разработи туристически индивидуални пакети, а общините Приморско, Бургас, Поморие и Несебър изготвиха своите културни програми още от месец март - за периода март-октомври включително.

Открояват се обаче пазари, където имаме съществени спадове, алармира гостът.

"Франция - 36,2%, Беларус - 9%, Ирландия и Исландия - 10%. Губим пазари като Казахстан, Узбекистан, Словения, Италия, Испания и др.", заяви той.

На въпроса как ще се отрази на българския туризъм завръщането на Турция на туристическите пазари, събеседникът каза, че "за сезон 2018 при всякакви случаи и обстоятелства руският пазар ще бележи спад около 20%".

По думите на Иванов културно-историческият туризъм в Бургас има голям потенциал за развитие, както и балнеоложкия. Той подчерта, че е наложително да бъдат извършени ремонтни и рехабилитационни дейности в "Слънчев бряг", за да може курортът да бъде използван и през зимата.

"По отношение на групите туристи на възраст след 55 години - не са подписани споразумения в областта на здравното осигуряване със страните от бившия СССР, а те имат големи социални фондове. Не се работи по отношение на Германия и Холандия, където ежегодно се провеждат туристически изложения за граждани на тези страни над 55 години, които можем да посрещаме в резултат на създадената организация от нискобюджетните авиолинии", заяви той.

Вижте повече във видеото и на
Bloomberg TV Bulgaria!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
8
 
12
 
! Отговори
Даша фром Раша преди 6 години
Нас многа харесва в Балгарии. Там балгари с балшой буй работает на нас. Многа силен балгарский буй, мощний как лев, аз многа его харесва. А в том времени Серьожа пян как *** на плаж прастрялся и нехаеть.
46
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щото нямат пари доларите и еврото свършиха а никой не иска рубли.
45
14
 
15
 
! Отговори
и ние не ги щем преди 6 години
Та това си е добра новина....
44
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да варят в Крим за прас,ета е идиално Особено ако се научат да лочат и солена вода.Че от както Украйна ги одряза от водопровода са с 3 Часа течашта вода в денонощието
43
20
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Където има руски туристи няма богати туристи от европейските държави. Просто приема на треторазредните руски туристи е причина да падне авторитета на нашите курорти. На кой му се занимава по време на почивка с алкохолици,престъпници и ***?
42
13
 
12
 
! Отговори
мухахах преди 6 години
Влизате в "тубата" и пишете "руски туристи". То и клиповете са руски де. И веднага ще разберете защо *** не са желани никъде.
41
14
 
12
 
! Отговори
руски свинарник преди 6 години
руснаците обичат да идват тука че канализациите от хотелите изтичат до плажа. това е щастието на руснака да се къпе там..ха.ха
40
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И по добре най бедните и мръсни гости са имено руските .Беларусците поне не са нагли макар и също толкова бедни като мускалите
39
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бе да ходят дето щат по далеч от нас .. който е виждал руснаци на ол инклузив ще разбере защо не ги искам ..
38
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стига вече ни занимавате с тея руснаци. На никой не му пука дали ще идват или не.
37
10
 
14
 
! Отговори
Търново преди 6 години
Дано! По-малко пияни-заляни братушки. Да му мислят играчите които презастроиха черноморието.
36
9
 
12
 
! Отговори
КГБ преди 6 години
Да идат в Крим! Чакълени плажове и дачи-дворци достъпни само с пропуск или за ексурзия. Само на Хаваите всички плажове са общественни и без вход. Понимаеш?
35
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
много ясно че ще има отлив .. турция си върна спокойствието и не само руснаците ама и българи и всички се насочват натам и към други дестинации. нашите хотелиери тука искат цени по високи от тези в турция и гърция например за разгара на сезона аз не бих ги дал за вас не знам ..
34
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Земи си набий някоя палма в задния дворец . То ко беше хубаво щяха да ходят ама нъц
33
13
 
13
 
! Отговори
Вовка преди 6 години
С 680 долара средна заплата и 19.3% инфлация тази година руските туристи ще идат там където могат да си позволят. Олигарсите не ги бройте: няколко десетки хиляди от 140 милиона
32
10
 
9
 
! Отговори
Сводник преди 6 години
До руския хахрю .Твойте сънароднички ми ги заработват от турските тираджий може и дъщеряти да е при мен.Как тебя завут да ги питам мър,шите
31
17
 
16
 
! Отговори
Ех! преди 6 години
Страхотен е Крим.С палми, с дворци....Много го направила сега, и там е по-хубаво от нашето Черноморие.
30
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Държавата да рекламира в Китай , Япония , Арабските , Чехия , Прибалкика, Словакия , Полша и много други. Света гъмжи от хора. До кога, ще се осланяте и ще се вайкате с тея ? Точно това е зависимостта от нещо. Газа ако спрели , бабичкитее ако не дошли.... вършете си работата има много народ по света.
29
16
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 24КРИМ Е РУСКИ!
28
12
 
15
 
! Отговори
Нешо преди 6 години
Руските туристи отиват където водката е най-ефтина, а Руските туристки - където могат да им сложат по-големи рога :)