Предпразнично: 7 дни преди Великден цената на агнешкото скочи!

Килограм българско агнешко месо струва средно между 13 и 16 лева
1 апр 2018 18:25,
81

Седмица преди Великден сме свидетели на скок в цената на агнешкото месо в търговските обекти в цялата страна. Тази година килограм българско агнешко месо струва средно между 13 и 16 лева, за разлика от вносното, което е значително по-евтино.

Въпреки това обаче изкупната цена от фермите на родните производители е 5 лева за килограм живо тегло, което според тях не стига дори за покриването на разходите им. 

И въпреки че фермерите са принудени да продават стоката си толкова евтино, в търговските обекти цената на агнешкото месо започва от 13, а на места достига и до рекордните 16 лева за килограм. 

Повечето хора са категорични, че заради изключително високата цена тази година няма да купят агнешко за празника, информира Bulgaria ON AIR.

А преди празника от Агенцията по безопасност на храните вече започнаха масови проверки за качеството и произхода на яйцата, козунаците и месото в цялата страна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е цената на "българското" агнешко месо по Великден последните години.Кажете каква е цената на вносното по-ниска ли е и къде и за можем да го купим.Иначе празни приказки.Или и това което се внася пак минава под графата "българско" от спекуланти.
15
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ОтговорС тези 200 лева човека може да прави каквото си иска,негови са си. Като си купи две нови гуми за колата какво?
14
3
 
35
 
! Отговори
аз преди 6 години
И 20 лв да е килото не е там проблема а в доходите. А те са ниски заради КРАЖБИТЕ, КОРУПЦИЯТА и гербавото управление. Има нещо много сбъркано в нашата държава, ама много сбъркано.
13
1
 
16
 
! Отговори
Шлосер преди 6 години
Днес Ви вярваме, без никакви уговорки. :-) А, по принцип цената я определя пазара и който иска да му "артиса" стоката (било тя агнешко или яйца), е добре дошъл. Стига сте настървявали хората и сте създавали негативни празнични нагласи, много по-добре ще вървят нещата без Вашата непоискана "помощ". Мерси !!!
12
1
 
11
 
! Отговори
Весели празници преди 6 години
до Великден има време
11
3
 
13
 
! Отговори
Отговор преди 6 години
До Анонимен 9 С тия 200 лв. можеше да си купиш две нови гуми за колата , а не да се тъпчеш с 32 кг. агнешко.
10
2
 
24
 
! Отговори
Пенсионер преди 6 години
Въпроса за цената на агнешкото го дъвкахме отзи ден.Пак ли ще го нищим?Който има пари купува , който няма гледа.Или по Конституция всички на Великден трябва да ядем агнешко ?
9
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименВ тези колбаси от Германия има всичко но не и месо
8
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз вече съм спазарил едно агне от село. За 6 лева ще го заколят, разфасоват и си го вземам с дреболиите. 32кг по 6лв = 192лв. И малко за бензин ей ти 200лв, но ще знам какво ям. Който много разбира да се тъпче с измисленото месо по веригите..(ако може да се нарече месо)
7
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази година какво стана, Гръцките агнета по евтини от нашите . Въобще сме пълен цирк на пазара. То не е само с агнешкото , а с всички хранителни стоки. Сирене и кашкавал от Западна Европа по евтин от нашето. Колбаси от Германия по евтини от нашите и т.н.
6
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А после гръцкото било подбивало цената!Не,просто родното е прекалено скъпо.
5
3
 
34
 
! Отговори
оборот или цена преди 6 години
само в абсурдистан цените скачат за празника. келепир ганьовски
4
4
 
16
 
! Отговори
До 2 преди 6 години
Чудесно. Започвай да се готвиш за Коледа.
3
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
28години БЕЗ ТКЗС И ОЦЕЛЯВАМЕ.
2
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз си го купих в края на февруари - агнешки бут 3 кг х 8 лв за кг.
1
3
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нито сме производители нито търговци. Елементарни хора , които си мислят , че с продажбата на 5-10 агнета ще забогатеят .