Предпразнично: 7 дни преди Великден цената на агнешкото скочи!

Килограм българско агнешко месо струва средно между 13 и 16 лева
1 апр 2018 18:25,
81

Седмица преди Великден сме свидетели на скок в цената на агнешкото месо в търговските обекти в цялата страна. Тази година килограм българско агнешко месо струва средно между 13 и 16 лева, за разлика от вносното, което е значително по-евтино.

Въпреки това обаче изкупната цена от фермите на родните производители е 5 лева за килограм живо тегло, което според тях не стига дори за покриването на разходите им. 

И въпреки че фермерите са принудени да продават стоката си толкова евтино, в търговските обекти цената на агнешкото месо започва от 13, а на места достига и до рекордните 16 лева за килограм. 

Повечето хора са категорични, че заради изключително високата цена тази година няма да купят агнешко за празника, информира Bulgaria ON AIR.

А преди празника от Агенцията по безопасност на храните вече започнаха масови проверки за качеството и произхода на яйцата, козунаците и месото в цялата страна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БЕЗ КОМЕНТАРЛъжеш,лъжеш и пак лъжеш! Българите сме приели ДОБРОВОЛНО и с радост Истинската Христова Православна Вяра от Византия,чрез НАЙ-ВЕЛИКИЯ БЪЛГАРИН свети Равноапостолен Цар Борис-Михаил Български Покръстител! А това,че ти си езичник и противник на истината,означава че твоето мнение е без никакво значение!
75
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В първия ден от страстната седмица, в който Христос е влязъл Йерусали и е изгонил търговците от храма, се коментират цени...Яденето не е религия.
74
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жертвоприношенията продължават....
73
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Слагам на грила едно пиле, правя си една салата и си сипвам едно малко(няколко пъти).
72
0
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
28 години не сме яли агнешко и телешко и още сме живи едно пил бутчеи готово
71
1
 
3
 
! Отговори
маке преди 6 години
ами ора гледайте си ягнета кат мене и апнувайте не само по велигден
70
0
 
10
 
! Отговори
saki преди 6 години
Скъпо, ама като гледам учениците и студентите във Варна, как всеки ден по два пъти се редят пред мазния дюнер на Червения и дават по 4-5 лв. за нещо в което има 5 парченца вкиснато пилешко месо ,а останалото е набухано със стари зеленчуци и картофи , плюс кофти сос. Два *** дюнера с 200 г. месо общо в двата 10 лв. Килограм чисто агнешко 13 лв.
69
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абсолютна варварщина е да изколиш милиони агънца за да ги изядеш по повод възкръсването на Христос, вместо смирено да отбележиш повода!
68
6
 
5
 
! Отговори
БЕЗ КОМЕНТАР преди 6 години
Българския Народ е насила християнизирън през 866 г. от Византия пише си точно и ясно в Уикипедия за Борис I , чии са тези Празници сега нито един Историк не може да отговри в наши дни
67
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вегетарианско-веганската секта се е развихрила тук.
66
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оххх иска ми се това да ми е последното агнешко, пожелавам си го. Вървят едни клипове в и-нет как убиват агнета, да ти се скъса сърцето. Не ми се иска заради мен да убиват агнета, прасенца и тн. Виж ти, рибата не ми предизвиква толкова жал. Дано след година време имам успех с отказване на месото
65
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До No Sympathy for Fool" CHRISTIANS TO THE LIONS!" ( превод: Християните на лъвовете)То и Нерон е викал така,но накрая се е самоубил. Такива,които желаят и искат смъртта на християните,такива умират като кучета.
64
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До No Sympathy for Fool" CHRISTIANS TO THE LIONS!" ( превод: Християните на лъвовете)То и Нерон е викал така,но накрая се е самоубил. Такива,които желаят и искат смъртта на християните,такива умира като куче.
63
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дреме ми, не харесвам нищо овчо или козе. Хапвам си свинско.
62
9
 
8
 
! Отговори
Влади преди 6 години
Агнешко по Великден е нова мода отпреди 10-15 години. Никога преди не е било, освен ако Великден не е съвпадал с Гергьовден. Други моди, както козунакът и елхата ни идват от руснаците чак след Освобождението. Така че, можем и без агнешко сега, не е по канона. Ама нали сме вярващи само за пред хората...
61
8
 
3
 
! Отговори
No Sympathy for Fool преди 6 години
CHRISTIANS TO THE LIONS!
60
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До пишещите по-долу - субсидиите нямат за цел намаляне цената на храните. Основната цел на субсидиите е да се нагушат едни батковци.
59
3
 
18
 
! Отговори
От село съм преди 6 години
До пича 43. В Търговишко агнета живо тегло се изкупува за 4,50 - 5 лв. максимум( варира според килограмите на агнето). Това, че в магазина е 13-16 лв. сърди се на Алчните граждани а не на простите селяни както се изразяваш.
58
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 51",яж пий и се весели"За подготовката за Този Велик Християнски Празник,не е препоръчително хората да се тъпчат като прасета с месо,месни чорби и деликатеси , да пиянстват и да се отдават на разврат. Защото ако желаят да пиянстват и развратничат по време на Страстната седмица и на Великденските празници,то такива доказват че са по-долу и от животните."чалга до дупка"Православните християни НЕ слушат чалга, нито песните на кръчмарски певачки. Християнството НЯМА нищо общо с чалгата!
57
1
 
11
 
! Отговори
economist преди 6 години
Има пазарни механизми ...и една проста истина че една стока струва толкова за колкото са готови да платят за нея и след като тя не е монополна стока и има конкуренция нещата са си в реда на нещата а това че хората си чешат езиците и стар техен обичай