Докъде ще стигне напрежението между Русия и Запада?

Бивш зам.-министър прогнозира, че то ще се увеличава
2 апр 2018 22:09, Екип на Bulgaria On Air
50

Докъде ще стигне напрежението между Русия и Запада заради отравянето на Сергей Скрипал не може да бъде предвидено. Едно обаче е ясно. То ще се увеличава. Това заяви в студиото на "Денят ON AIR" бившият зам.-министър на отбраната Симеон Николов.

"От години академичната общност и много анализатори предупреждават за системно нарушаване на международното право. Великобритания сбърка с действията си. На първо място трябваше да се обърне към Организацията за забрана на химическите оръжия, а не към Съвета за сигуност на ООН", посочи Николов.

По думите му британският премиер Тереза Мей е стигнала твърде далеч и сега ще трябва или да докаже категорично, че Русия стои зад този опит за убийство, или да понесе политическите последици.

По-рано днес руското външно министерство изрази предположение, че Великобритания има интерес от отравянето на бившия руски двоен агент Сергей Скрипал.

На пресконференция министърът на външните работи Сергей Лавров изрази възмущение, че страната или отклонява, или не отговаря на руските искания за консулски достъп до Юлия Скрипал, както и надежда Сергей Скрипал да излезе от комата и да не му се случва нищо лошо.

Русия отрича да е отговорна за нападението от 4 март срещу бившия разузнавач и дъщеря му в Солсбъри.

"Европейският съюз се подведе и не дочака резултатите от лабораторните изследвания, които предстои да бъдат готови в края на тази седмица. А доказателствата по случая, представени от посолствата на Великобритания в много страни по света, са направо смешни", отсече бившият зам.-министър на отбранатa в студиото на Ганиела Ангелова.

Пред Bulgaria ON AIR Симеон Николов подчерта, че останалите 190 страни членки на ООН, които не са сред 28-те, защитаващи тезата на Великобритания, се безпокоят, че може да ги сполети същата съдба.

Вижте повече във видеото и на Bulgaria ON AIR!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
напрежението ще стигне до тоталното унищожение на запада....ТВЪРДО СРЕЩУ ЗАПАДНИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ
42
0
 
1
 
! Отговори
пенко преди 6 години
Поне 20 % българи знаят какъв е превода на руската дума "СКРИПАЧ ". Те трябва да разбират ,че СКРИПАЛ Трябвя да означава : СВИРЧО , СКРЪЦЛЬО, ФАЛШИВ ЦИГУЛЬ !!! Но самият предател няма нищо общо с "ИЗМИШЛЬОТИНАТА" на ЦРУ ! Той е произведение на цялата СОЦПАРТОКРАТСКА "СОЦИАЛИСТИЧЕСКА" ГАДОМЪРСОТИЯ !?! КГБ-СБ трябва да е ОБИДЕНА, не за това че е опитала да ликвидира ПРЕДАТЕЛ, а за това , че и приписват: "НЕКАДЪРНОСТ ДА УБИЕ -ЛИКВИДИРА/ БЕЗ СЛЕДА /някой по СВЕТА !!!
41
2
 
8
 
! Отговори
нико преди 6 години
до Русия в иэолация:той и един с мустачки думаше така преди77години но му се наложи да се гръмне стрепереща ръчица...хо,хо.та,това с глинените крака на Русия не еактуално,иэмислете нещо ново....
40
3
 
3
 
! Отговори
до 36 преди 6 години
Възвращаемостта от изградената спортна инфраструктура ще се смята след 50 години. Осем нови и свръхмодерни стадиона са това с градската инфраструктура около тях. Иначе да, 1/3 от парите се връщат веднага.
39
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много видове войни се появиха - студена , търговска , кибер , гореща - може би има още - войната по пътищата . В същото време ние най - старателно си плащаме данъците .
38
22
 
3
 
! Отговори
Русия в изолация преди 6 години
Никой не се съобразява с Русия, защото тя е военен колос на глинени крака, тъй като е икономическо джудже.
37
3
 
12
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 6 години
Брей някой нормален анализатор да чуя по бнт то ,нацелва нещата в десятката,евала за госта!
36
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Истината ще излезе. Русия е невинна.
35
2
 
15
 
! Отговори
:):) преди 6 години
таз Тереза я гонят лимките, но се чудя баба ти Меркел що и се води по акъла.И германците не са германци вече, изродиха се май...
34
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До пълна победа на Русия. Дотам, как докъде.
33
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Във всяко престъпление първият въпрос е: A qui bono? Кой има изгода? Обективно, освен Англия и САЩ, само една страна има интерес от анти-руска истерия, и това е Украина на бандеровците. Вторият въпрос е, кой е имал възможност да го извърши: украинската разведка също е наследник на КГБ, и разполага с целия арсенал съветски отрови. Изводите правете сами.
32
1
 
17
 
! Отговори
до27 преди 6 години
абе ***, какви пари от световното ще нахранели руснаците, ти имаш ли представа колко се печели от такова първенство нищо, вдичко е за престиж. Към момента са похарчени 13 милиарда долара. Реална възвръщаемост 30%
31
7
 
1
 
! Отговори
тв преди 6 години
Тази девойка водещата не става за такъв вид предаване. ОЧЕВАДНО Е!
30
39
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
да не забравяме и намесата в референдума за независимост на Каталуния - и колко ли още знайни и незнайни операции, наредени от джуджяка. тотална руска агресия, която обаче е прикрита изключително добре, реално си играят по цял свят и си правят каквото си искат
29
48
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия никога няма да признае.Освен това,не става дума само за Скрипал,а за нарастващата руска агресия,която трябва да лъде спряна.Многото убийства извършени от руските тайни служби,анексията на Крим,изпепелената Източна Украйна,свалените саволети,атентатът в Черна гора,в македонския парламент...
28
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Новият ръководител на АНБ на САЩ Пол Накасоне вчера открито заплаши Русия с кибер война. Бъдете уверени, че по време или малко преди началото на световното по футбол в Русия англосаксите ще направят нови провокации. Да му мислим ние с нашата миниармия и глупави политици.
27
46
 
7
 
! Отговори
бедна Русия преди 6 години
Ако им спрат световното по футбол руснаците ще вият от глад, защото те на тези пари разчитаха да замажат очите на бедната по-голяма част от Русия.
26
31
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лека смяна ч.угуни, и не забравяйте да обмените рублите в долари.
25
33
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мечтата на всеки русофил-трансджендър. Разпад на Америка и ЕС, хахаха.И рублата да е основна валута за разплащане в света.
24
34
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Съдейки по броя на плюсовете и минусите има около 10-11 съветски трола на смяна.