МВнР предупреди: Започват стачки в жп транспорта на Франция

Ако ще пътувате, информирайте се за движението на влаковете
Обновена: 2 апр 2018 22:25 | 2 апр 2018 22:18, Веселина Йорданова
5
МВнР предупреди: Започват стачки в жп транспорта на Франция
Снимка: БТА

Работещите в сферата железопътния транспорт във Франция започват 3-месечни стачни действия от 3 април. Предвижда се стачните действия да продължат до 28 юни, като ще се стачкува на всеки 5 дни, предупреди МВнР.

По информация на българското посолство в Париж на някои места стачката на служителите в железопътния транспорт ще започне още днес - 2 април, вечерта.

Стачни действия са обявени за следните дати:
- През април: 3, 4, 8, 9, 13, 14, 18, 19, 23, 24, 28 и 29
- През май: 3, 4, 8, 9, 13, 14, 18, 19, 23, 24, 28 и 29
- През юни: 2, 3, 7, 8, 12, 13, 17, 18, 22, 23, 27 и 28.

По време на стачните действия средно само един влак TGV (високоскоростен влак) от осем ще бъде в движение. В провинцията ще се движи средно един влак TER (регионален експресен транспорт) и един влак Transilien (влакове, обслужващи предградията) от пет.

Авиокомпания Air Franace Inter също призовава служителите си да стачкуват на 3 април. Планирани са още два дни за провеждане на стачни действия - 10 и 11 април.

В случай на отменен полет, авиокомпанията гарантира, че ще уведоми лично клиентите в деня преди отпътуването чрез SMS или електронна поща. Авиокомпанията следва също така да поддържа актуална полетна информация на уебсайта си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
ж преди 6 години
Ало журналистите-за какво стачкуват? Може би за годините за пенсия или.......за по малки заплати
4
1
 
4
 
! Отговори
икономист преди 6 години
А точно това се опитват да ни внушат политиците и властимащите, в голяма част от т. нар. демократични страни! Постепенно нещата вървят на там, че всеки момент очаквам, някой "умник" да предложи идеята, за евтаназия на ненужния човешки материал. В България вече има много политици и бизнесмени, които отдавна говорят за хората като за нежива материя. Очаквайте скоро и навсякъде по света! Всичко това ще се случи, ако обикновените хора не се надигнат, за промяна на икономическата система!
3
0
 
4
 
! Отговори
икономист преди 6 години
Хората си уважават труда, и това е съвсем нормално нещо! А този Макарон(грешката е умишлена), както и други съвременни лидери на развити и не толкова развити държави, гледат само да ограничават човешките права. Целта е поробване на масите, и тяхното обричане на глад и мизерно съществуване, за сметка на богатите и все по-изтъняващата средна класа. Не че тези две групи хора, не заслужават удобствата и лукса, с които разполагат. Но това не означава, че за другите не трябва да има нищо!
2
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Франсетата съвсем полудеха.Имайте предвид че те са една от най-мързеливите нации в Европа.Само претенции и нула работа.
1
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А защо стачкуват нали при демокрацията няма стачки, а краварите от страх спят със оръжие под възглавниците и се оглеждат на всяко кьоше някой да не им светне по един куршум.