Болно здравеопазване: Могат ли да бъдат излекувани проблемите?

Експерт: Проблемите са сериозни, а доверието - липсва
Обновена: 3 апр 2018 20:28 | 3 апр 2018 20:17, Красимир Ангелов
6

След случая с починалото в столичния квартал "Люлин" момиче отново се заговори за проблемите в Спешната помощ. Линейката, която пристига на място, само констатира смъртта на пациента. Веднага след това възникнало напрежение между близки на момичето и лекарския екип. На дневен ред отново е въпросът: В клинична смърт ли е здравеопазването?

Всяка година ресорното министерство има нов министър, нови скандали, които не водят до нищо друго освен до нови проблеми. Колко още ще реформираме реформите – коментират в предаването "Директно" Антония Григорова и Станимир Хасърджиев.

"Проблемите в системата са толкова сериозни, че доверието от страна на пациентите липсва. Изискват се спешни мерки – кардинални промени в начина, по който функционира цялата система. Докато в центъра не застанат гражданите, които трябва да бъдат излекувани, проблемите ще продължават и ще се задълбочават. Ножът е опрял до кокал", коментира в предаването Станимир Хасърджиев от Националната пациентска организация.

"Нещата не отиват на добре, за съжаление. Те ще се подобрят, когато сложим ясни правила на масата, които да са валидни и за двете страни", допълни още той.

Каква реформа е нужна – нови правила, нов закон, нови хора, тотална промяна на системата? И колко време ще отнеме? Вижте във видеото на Bulgaria On Air!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
Не! преди 6 години
Когато се махне англосаксонската с-*** и капитализма, може би!Няма да забравя филма на Мур "Недъзи" - пожарникарите, които спасяваха хора от 9/11 и не ги лекуваха. Безплатно ги излекуваха в Куба. Четейки стари мед. трудове китайски - корейски, няма да забравя Хео Джун (Книгите му са в Световното наследство на ЮНЕСКО - лекар, който лекува без пари и казва: "В момента, в който лекуваш за пари не си нищо повече от един търговец".БГ търговците - продавачи не печелят уважение, а отвращение и погнуса
5
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой е сега в центъра на здравеопазването?Търговците....Кой направи това?Политиците...Не само пациента трябва да бъде там.Забравяйки лекарите и мед.персонал далеч няма да стигнете!
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Здравеопазването ще се оправи САМО когато измрът всички българи и тази териториясе насели с германци.Положението за *** е БЕЗНАДЕЖДНО!!Независимо от масираните атаки на олигархичните медии които от няколко месеца заливат *** с послания колко "добре" се живеело в България, положението е КАТАСТРОФИРАЛО и е само въпрос на време да ЗАБОЛИ яко.
3
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато се излекува правораздаването и съдебната система като цяло, ще се излекува не само здравеопазването, но всичко останало!
2
0
 
4
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Благодарение на Драгалевския Ай Дукс пълзене стигнахме до тук.Дай Боже някой ден и той да се възползва от демокрррратичните придобивки! Амин!
1
1
 
9
 
! Отговори
ПРОБЛЕМ преди 6 години
Проблем има в Здравеопазването в България . Този Проблем се Надгражда от телефон 112 .Ако нямаше този телефон за ЕДИННА СПЕШНА ПОМОЩ в ЕС , а имаше телефон 160 , 150 ,166 - много хора щяха да са живи и да са до децата си , майките си , бащите си .