На починалата ученичка й станало лошо час преди сигнала до 112

От Спешна помощ отричат линейката да е закъсняла
Обновена: 3 апр 2018 08:34 | 3 апр 2018 08:30,
99
На починалата ученичка й станало лошо час преди сигнала до 112
Снимка: Архив, Булфото

Още по темата
На 17-годишното момиче, което почина в столичното 96-о училище в "Люлин", му е прилошало час преди да бъде извикана линейката. Това стана ясно от думите на говорителя на Спешна помощ Катя Сунгарска.

"За съжаление нашият екип е констатирал смъртта на момичето. Охранителят свидетелства, че на момичето му е прилошало към 19 часа, опитвали са се да ѝ помогнат, пръскали са я с вода. Но при нас сигналът постъпва в 20:09 ч. Защо този един час е загубен няма как да знаем. Не е имало следи от насилие по детето", обясни Сунгарска пред Bulgaria ON AIR.

След трагедията снощи съучениците на момичето обвиняват лекарите, че са се забавили с реакцията си, а заради възникналото напрежение на място са пристигнали полицейски патрули.

"Сигналът е подаден в 20:09 ч., в 20:20 ч. линейката е била на мястото на инцидента. Втората линейка е повикана в 21:03 ч. - сигналът е подаден за майката на момичето, която е изпаднала в тежка нервна криза. В 21:15 ч. тя е била там", каза за Bulgaria ON AIR говорителят на Спешна помощ Катя Сунгарска.

По думите ѝ линейката е посрещната с удари и блъскане, а полицията е успяла да изведе колата с минимални щети.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
4
 
34
 
! Отговори
МАГИ преди 6 години
До АнонименЧУВАТЕ ЛИ КАКВО ПИШЕТЕ БЕ АЛО ЖУРНАЛИСТИТЕ! ИЗВЕЛИ КОЛАТА С МИНИМАЛНИ ЩЕТИ! БОЖЕ МИЛИ ДЕТЕ УМИРА ТЕ ЗА КОЛАТА ПИШАТ! ЛУДИ ЛУДИ СТЕ В ТАЯ ДЪРЖАВА НЕ....НОРМАЛНИЦИ ТАКИВА!
81
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Лекар от ЦСМППуснахме запитване къде можем да изкараме курс за парамедици и/или някакъв по-сериозен за първа помощ. Просто бяхме чули, че нямало такива хора и се търсили, а на нас тази работа би ни харесала. Освен това сме работили като спасители, морски и планински. Като казвам "нас", имам предвид двама човека.Познай бате! Вече около 2-3 години нямаме НИКАКЪВ отговор! Какъвто и да било.Хайде не ми минавайте само с номера, че сте нямали физическото време да върнете отговор! Срамота е!
80
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Рибата се вмирисва откъм главата.Има ли изобщо някоя служба или институция или власт,която да работи нормално и спазва правови и морални норми в България?НЯМА.
79
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мисля че Doktor Gogo i лекар от ЦСМП казват всичко напълно и изчерпателно, и казаното от тях в голяма степен се засича.Така че за всички неуредици на Спешна Помощ виновникът е един и това са българските държавни и общински власти.
78
1
 
42
 
! Отговори
Жалко за момичето... преди 6 години
..но реакцията на близките срещу лекарите е чисто криминално престъпление. Ако българското правосъдие продължава да толерира насилието срещу лекари, няма да мине много време преди да останем без тях!
77
3
 
45
 
! Отговори
doctor gogo преди 6 години
в бг няма спешна помощ. давам пример Варна 500000 население 8 екипа, сега работя в немско от 10 години и давам дежурства и на линейка в град голям като население като варна има 55 екипа и 2 хеликоптера, лекарите са 6 останалите екипи са парамедици, лекар директно отива на адрес за гръдна болка , безсъзнание дихателна недостатъчност, или ако парамедиците го извикат, и всичко се плаща от осигуровката ти едно посещение с лекар е 500 евро наистина се стига за 8 мин на адрес. те това е.
76
11
 
37
 
! Отговори
сър Джордж Пърдю преди 6 години
българите не заслужават здравеопазване
75
4
 
60
 
! Отговори
Лекар от ЦСМП преди 6 години
До АнонименЛинейка тръгва от Сточна гара само два пъти по време на дежурство-когато започваш работа и след като ти е свършила малкото почивка която ти се полага.Във всички останали случаи след приключване на дадения адрес веднага се диктува нов.Така че аз може да съм в Младост и да ми кажат адрес където Ви е угодно и аз тръгвам веднага и максимално бързо!!!Проблемът е че с 13-14 екипа за цяла София и 21 села които се водят към София-град истинско чудо е ако стигнем за 10-11 мин!!!Няма лекари!!!
74
8
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябва труда на екипите да се оценява по това на колко повиквания са отишли на смяна и колко бързо са реагирали.Това трябва да е водещото, и най-добрите да могат да си докарат няколко хиляди лева заплата.За да имат стимул и да се стараят.Който не върши работа-наказания и изгонване,а защо не и съд.Нали говориме за капитализъм,конкуренция и възможности за развитие?Къде е това в момента.Такситата дебнат клиента-така трябва да е и в Спешна помощ!А сега-лъжа те че работя-лъжеш ме че ми плащаш!
73
0
 
38
 
! Отговори
практичния мислител преди 6 години
До Дзивкои допълнение от мен ЛИНЕЙКИТЕ НА ТЕРИТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ НАБРОЯВАТ ОКОЛО 20, ЗА СОФИЯ ГРАД НАБРОЯВАТ ОКОЛО 12; ЗАЩО ЗДРАВНИЯ МИНИСТЪР АНАНИЕВ (КОЙТО E И БИЛ БИВШ ЗАМЕСТНИК МИНИСТЪР НА ФИНАНСИТЕ ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 25 ГОДИНИ) е дал обещание миналия месец (03-2018),че трябва да се купят минимум 400 линейки
72
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички линейки тръгват от Сточна гара,вместо да са позиционирани в различни точки на София и да реагира най-близко разположената.Защо?Толкова е близко до акъла.Линейките на смяна са недостатъчни,стари,амортизирани,необорудвани.Персонала вероятно не си дава зор,защото на колкото и повиквания да реагира на смяна,парите са едни и същи.Това в българските условия неминуемо води до някаква форма на скътаване и гледане да се свърши по-малко работа.
71
13
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо веднага приемате за чиста монета това което казва говорителката на Бърза помощ?Много сте наивни!Естествено че тя ще излъже за да си спаси гъ-за,както много пъти е ставало.Линейките редовно закъсняват и редовно лъжат че са дошли навреме.Държавата прикрива лъжата,защото иначе ще стане ясно колко дълбоко е пренебрегнала спешната помощ за редовия гражданин.А това упорито се прикрива.Липсват елементарни технически средства,модерно оборудвани линейки и персонал.
70
5
 
40
 
! Отговори
До бг смешки 2 69 преди 6 години
От Сточна Гара до Люлин извън час пик преспокойно се стига за 10-15 мин. За линейка и по-малко, и докато стигне точно до училищитето 10 мин са абсолютно възможни. Всеки ден пътувам Люлин - Младост и обратно през центъра и го взимам за около 25 - 30 мин в посока по време, когато все още има трафик.
69
6
 
88
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Народът е много *** - защо са ритали и блъскали хората от бърза помощ!? Направили са го от простотия. Както каза червеният професор - 80 % от българите са ***....или!
68
3
 
79
 
! Отговори
666 преди 6 години
По телевизията казаха, че момичето е имало епилепсия и друг път е имало припадъци и гърчове. В случая бърза помощ няма никаква вина. Тя вече е била мъртва, когато те са пристигнали.
67
41
 
37
 
! Отговори
хаха преди 6 години
абе според вас за кво са ги ритали и блъксали!?!?! щото са дошли на време ли .... ха-ха
66
14
 
32
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 6 години
хващаме ли бас че линейката за 10 минути ?!!?
65
24
 
35
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 6 години
няма как да е стигнала за 10 минути ! тва е просто абсурд .. ЛЮЛИН не е толкова близо до Сточна гара !
64
0
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега лекарите и полицията трябва да установят причината за смъртта на детето.Ако е било здраво,значи причината е в нещо друго.Истината не трябва да се крие,а да се каже,за да се избегнат други такива случаи,по възможност.
63
3
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как да не може да стигне за 11 минути. Пуснете си гугъл мапс и ще видите, че в момента разстоянието се взема за 19 минути от Сточна Гара до 96-то. Това е с всичките задръствания и светофари. Ако си линейка в 20:00 часа когато пикът е минал е напълно възможно да се вземе за 11 минути. Линехката е тръгнала от Сточна гара или поне така пишеше в предната новина.