На починалата ученичка й станало лошо час преди сигнала до 112

От Спешна помощ отричат линейката да е закъсняла
Обновена: 3 апр 2018 08:34 | 3 апр 2018 08:30,
99
На починалата ученичка й станало лошо час преди сигнала до 112
Снимка: Архив, Булфото

Още по темата
На 17-годишното момиче, което почина в столичното 96-о училище в "Люлин", му е прилошало час преди да бъде извикана линейката. Това стана ясно от думите на говорителя на Спешна помощ Катя Сунгарска.

"За съжаление нашият екип е констатирал смъртта на момичето. Охранителят свидетелства, че на момичето му е прилошало към 19 часа, опитвали са се да ѝ помогнат, пръскали са я с вода. Но при нас сигналът постъпва в 20:09 ч. Защо този един час е загубен няма как да знаем. Не е имало следи от насилие по детето", обясни Сунгарска пред Bulgaria ON AIR.

След трагедията снощи съучениците на момичето обвиняват лекарите, че са се забавили с реакцията си, а заради възникналото напрежение на място са пристигнали полицейски патрули.

"Сигналът е подаден в 20:09 ч., в 20:20 ч. линейката е била на мястото на инцидента. Втората линейка е повикана в 21:03 ч. - сигналът е подаден за майката на момичето, която е изпаднала в тежка нервна криза. В 21:15 ч. тя е била там", каза за Bulgaria ON AIR говорителят на Спешна помощ Катя Сунгарска.

По думите ѝ линейката е посрещната с удари и блъскане, а полицията е успяла да изведе колата с минимални щети.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
6
 
37
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 6 години
идеята на написаното е че разбираш ли че тези които са се обадили са били вионвни шото са обадили късно ....само че пак казвам не прави логика да се обадят чак когато момичето е мъртво ....тоест след 1 час и 10 минути ...не гледайте кво ви пишат а мислете с главите си ...у нас все другия е виновен ! никога ние не поемаме вината върху себе си ....
41
0
 
43
 
! Отговори
Дзивко преди 6 години
Бг смешки, кажи на кой да се обадиш, дори и да видиш, че човек е починал, естествено на бърза помощ, тва с часа на сигнала се проверява за минути ..
40
8
 
43
 
! Отговори
бг смешки преди 6 години
абе народа е пр***СТ , мързелив и завистлив ! не го ли виждате бе !?!? и мърляв !
39
11
 
38
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 6 години
Милена момичето е починало за 1 час ....прилошало му е в 19 часа ... значи до 20.09 часа вече била мъртва ...а докторите казват че тогава са се обадили на Бърза Помощ ..... тва според мен изобщо не е вярно ... замислете и ше видите че никак не прави смисъл това
38
1
 
64
 
! Отговори
Дзивко преди 6 години
Когато става дума за дете и катастрофа линейките обикновено идват бързо, поне такива наблюдения имам
37
21
 
38
 
! Отговори
бг смешки преди 6 години
ми лъже някой да ... то е близко до акъла ! аз лично вярвам на децата обаче ...1во защото няма за кво да лъжат и 2ро защото знам как работи Бърза Помощ в София ! в над 60 % от случаите закъсняват и после разправят че линейката не била закъсняла ..... позната история!
36
1
 
50
 
! Отговори
милена преди 6 години
До бг смешки 2Никой не казва, че е починала в 19 часа, тогава и е прилошало, то може и 20.10 да е починала, а линейката да е дошла 20,20.Всичко ще се разбере след аутопсията
35
2
 
57
 
! Отговори
милена преди 6 години
До бг смешкиАз се сещам за една причина защо лъжат.Оправдават себе си , защото са се обадили много късно. Но за едно нещо си много прав-някой много яко лъже.
34
1
 
37
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 6 години
До миленада Милена ! права си но се замисли че няма как да ти стане лошо и да починеш в 19 часа за 1 час и да се обадят чак в 20.09 ч .... някак си изобщо не се връзва , не мислиш ли ....
33
10
 
40
 
! Отговори
бг смешки преди 6 години
хубаво ....някой лъже тука многоо яко ! децата казват че линейката е закъсняла ... за кво да лъжат ?!!? ако й станало лошо и починала за 1 час как ше се обадят тогава чак в 20.09 часа .....ако се замислите ше видите че не прави никъв смисъл това нещо ... тва звучи като типично оправдание на лекарите че не са дошли на време ...
32
1
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Отваряте сайта на едно БГ приложение с карти и там давате началния и крайния адрес на линейката. Приложението смята, че от Бърза Помощ до 96-то училище се стига за 15 минути, а разстоянието 8.8км. Това е без трафик, светофари и т.н. Линейката е пристигнала за 11 минути от подаването на сигнала. Средната и скорост е била 70-80 км/ч. Това означава, че се е движила наистина бързо и няма никакво закъснение.
31
1
 
71
 
! Отговори
Ти чети преди 6 години
На 17-годишното момиче, което почина в столичното 96-о училище в "Люлин", му е прилошало час ПРЕДИ да бъде извикана линейката!Медиците ли са отговорни,че "децата" 1 час са чакали да извикат линейка?Знам какво е да чакаш линейка,минутите ти се струват часове!Мир на душата на това дете,и сила на близките и!
30
1
 
54
 
! Отговори
Лимонад преди 6 години
Разходи се до Пирогов... постой 1 час на една пейка пред който и да е от кабинетите .... ще видиш много неща, които могат да се оправят... ще видиш как има кабинети с хора с много влошено здраве, които просто си чакат... извинявай, но не ми се струва толкова нормално.... 4 часа Да чакаш и да се чудиш дали ще умреш преди Да ти дойде реда за преглед... Нещата малко изглеждат като - е щом 4 часа оцеля пред кабинета - добре си... но утре си направи нови изследвания...И не са лекарите виновните....
29
0
 
64
 
! Отговори
милена преди 6 години
До бг смешкиХайде пак да прочетем заглавието-"На починалата ученичка й станало лошо час преди сигнала до 112". Това се опитват да ти кажат, че сигналът е подаден много след като на момичето и прилошава.
28
13
 
37
 
! Отговори
бг смешки преди 6 години
вие четете ли заглавието бе ?!!? на черното викате бяло ..... ******или !
27
2
 
72
 
! Отговори
журналист преди 6 години
До бг смешкиАко говориш за децата от детската градина си прав,но тук става въпрос за младежи на 16-17, които подчертавам са видели как умира приятелката им. Няколко минути се струват като часове, а и търсиш виновни. Не казвам, че не е възможно и линейката да е закъсняла, но не бива да обвиняваме преди доказателствата. А изнесените до момента данни показват, че сигналът е подаден много след като на момичето и прилошало.Преди да съдите, изчакайте проверката и доказателствата по случая.
26
1
 
73
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До бг смешки26За кой деца говориш тези на 2-3 години или изпечените лъжци на 16-17 години?
25
7
 
81
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Отношението към лекарите ,които уж закъснявали за да спасят човешки живот показва ,колко изостанало,нагло и диво общество сме.Някой замисля ли се,че 80% от случайте на внезапни прилошавания,болки и тям подобни са следствие на не лекуване на тези болести ,за които е имало по-леки симптоми ,но *** отказва ,да ходи на лекар ,за да се лекува!Докато не дойде фаталния момент в който лекарите трябва на на минутата ,да се яват и за минута ,да го излекуват!Такава Бърза помощ,няма никъде!
24
39
 
32
 
! Отговори
бг смешки преди 6 години
защото децата почти винаги казват истината ! за разлика от възрастните които мн често лъжат .... за тва ! плюс тва няма как да всички деца да лъжат на куп .... отделно е пристгнала полиция защото са тръгнали да налитат на пристнигналите от линейката .... явно не си запознат кво се е случило точно ....
23
1
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От обаждането на 112 до получаването на сигнал в "Бърза помощ" могат да минат и два дни, ако не сте разбрали. Преди имаше отделен телефон за викане на линейка, но сега трябва да минеш през много спрял оператор, който да те оцени по десетобалната, преди да подаде сигнала напред. Това е и причината за забавянето - европейските директиви и българската реализация.