Проверка: Качествена храна ли ще ядем по Великден?

Инспектори проверяват агнешко, козунаци и яйца преди празника
19

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

С какво качество е храната, която ще сложим на трапезата си за Великден? Традиционно Агенцията по безопасност на храните започва проверки в навечерието на празника.

Инспекторите ще проверяват щателно храните, които обикновено слагаме на масата за Великден - агнешко месо, козунаци, яйца. Ще бъдат проверявани и боите, с които боядисваме самите яйца, предаде репортерът на Bulgaria ON AIR Милена Енчева.

Агнешкото има здравна маркировка, която показва ветеринарния регистрационен номер на предприятието, където е добито месото, уточниха инспекторите.

Проверки ще има и около Гергьовден, а ако бъдат установени нарушения за пръв път в даден обект, глобата е от 500 до 1000 лева. При повторно нарушение тя може да стигне до 3000 лева.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
6
 
! Отговори
свинаря преди 6 години
Аз ще ям качествена храна по велик ден и не само тогава,но за софиянци не знам
12
4
 
9
 
! Отговори
PD преди 6 години
Качествена храна в индустриалното общество е мит. И цената също не е определяща, извън клубни идеи. Храната трябва да е евтина и в количество, за да освободи огромно количество хора от ангажимента за реалното и производство, за да вложи този ресурс в индустрията. Така че, свиквайте уважаеми клавиатурни умници, да сте доволни от това което Ви предлагат по магазините, и с илюзията, че някой, ще ви продаде най качественото което е произвел. Конкуренцията убива качеството, за сметка на количеството
11
2
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
всичко е гадно козунаците са само е е е е -та боите за яица сьщо месото не сезнае от кьде и много скьпо цените тази седмица скочиха неимоверно защото идвапразник не купуваите нищо няма да ви стане оставете тьрг вериги да се напечелятпразниците не са ядене и пиене а смирение защото има вьзмездие
10
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нищо не купувайте от магазините даже и хляб. От 25 години си отглеждам животни и птици садя си домати картофи чушки краставици даже жито си сея. Всичко което купувате от магазините е химия. Не съм виждал етикети на който да не е отбелязана химията която съдържа продукта но със ситни буквички за да неможе хората с по слабо зрение да го прочетат. Тровят ви с благословията на тези за които гласувате. Продължавайте все така и ще ви копат прави.
9
2
 
5
 
! Отговори
House M.D. преди 6 години
Основен компонент в козунаците е сухата вода. Така както има сухо вино, сухо мляко, суха супа и сух салам.
8
2
 
9
 
! Отговори
консуматор преди 6 години
Ееее, не дейте така ,без Е-та, тъкмо свикнахме с отровите и сега - с тях или без тях.
7
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пак ще ни тровят.
6
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ИНСПЕКТОРИТЕ ОБЛИКНОВЕНО СА ЖЕНИЦИ, КОИТО НИЩО НЕ РАЗБИРАТ ОТ МАТЕРИЯТА. ТЕ СА НАЗНАЧЕНИ С 1000 ЛЕВА ЗАПЛАТА ЗАЩОТО СА РАЗНИ ТЪЩИ, БАЛДЪЗИ, СВЕКЪРВИ И ВСЯКАКВИ ДРУГИ БЛИЗКИ НА МЕСТНИТЕ ГЕРБЕРУНГЕЛСКИ НАЧАЛСТВА.
5
2
 
11
 
! Отговори
БЕЛИТЕ ЯЙЦА - ПОЛСКИ преди 6 години
ХА-ХА-ХАТОЙ ЩЕ ПРОДАДЕ 3 МИЛИОНА ПОЛСКИ ЯЙЦА С ФИПРОМИЛ, А ЩЕ ПЛАТИ 3000 ЛЕВА ГЛОБА.
4
2
 
14
 
! Отговори
Lina преди 6 години
Оххх, голям глад. Имам чувството, като вляза в магязина,че ще е зя последно,това ми се случва по Великден и Коледа. То е запасяване 40, 4?50, 100 яйца, козунаци всякакви, салати. След това е задължителното включване от болницата с преяли козунаци и яйца. Гладен е народа. Предполагям,че магазините ще работят и след Великден, почти съм сигурна.
3
2
 
14
 
! Отговори
Ала_Бала преди 6 години
Ядем на евтините и качествени европейски храни. Да жив и здрав Бати Бойко, че ни направи с председателството на ЕС, негов активен у уважаван член. Текат благата към България, здравето пращи от отвсякъде. Дълбока благодарност към ГЕРБ и неговите ръководители Бойко Борисов и Цветан Цветанов.
2
3
 
14
 
! Отговори
месара преди 6 години
обикновено по празниците в България се продават най големите ***, значи това и ще ядем. не че през другото време не ги ядем де!
1
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КЪДЕ СА КОЗУНАЦИТЕ ОТ МЛЯКО И ЯЙЦА?????????????????????????????????????????????СПРЕТЕ ДА ПРОДАВАТЕ *** ОТ СОЯ!!!СОЯТА Е КУЧЕШКИ КЛЕФУК!!!!!!!А НА ВЕСЕЛИНА ЙОРДАНОВА ИСКАМ ДА И СЕ ПРАЗНЯ ВЪРХУ ЛИЦЕТО ЦЯЛА НОЩ!!!