Нашата полиция ни пази! Но трябват коли, обувки, облекло...

Синдикати настояват за минимални стандарти в полицията
Обновена: 4 апр 2018 15:24 | 4 апр 2018 15:20, Веселина Йорданова
48
Нашата полиция ни пази! Но трябват коли, обувки, облекло...
Снимка: архив, БулФото

Бързи и технически надеждни коли, облекло и обувки трябва да имат полицаите, за да си вършат добре работата.

Европейският полицейски синдикат смята, че в минималните стандарти за екипировка трябва да има два чифта (според сезона) обувки, 4 чифта чорапи, термобельо, два панталона/поли, две якета (според сезона), три ризи, две шапки, пепърспрей и още редица неща.

Полицейската униформа, автомобили и средства за защита са най-важни, за да могат полицаите да изпълняват най-ефективно задълженията си и така хората да се чувстват сигурни, каза председателят на СФСМВР Валентин Попов, цитиран от БТА.

По думите му фрапиращо в Сърбия е, че полицаите носят една униформа 7-8 години. Също пример от там за лошо прилагане на закона е фактът, че полицаите трябва, но нямат спрейове за защита. В доста държави полицаите нямат служебни телефони.

Само в 2-3 държави специализираните полицейски автомобили са оборудвани максимално добре. В доста държави обучението по чужди езици е занемарено.

Който иска да има добра сигурност, трябва да има добри закони, добро оборудване и добър екип, каза Райнер Вендт - ръководител на германския полицейски синдикат. Той допълни, че редица полицаи са пострадали именно заради лошо облекло и липса на средства за защита.

Ресорният зам.-вътрешен министър Стефан Балабанов заяви, че България съвсем не е най-лоша страна от гледна точка оборудване на полицаите. До края на май в полицията влизат още 300 коли.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
3
 
! Отговори
Чоко преди 6 години
До реал мадридМного си *** моето момче .На теб ти е простено .Сигурно още не си завършил още 8 клас .
41
9
 
0
 
! Отговори
реал мадрид преди 6 години
за работата която извършват не трябва да получават повече от минималната работна запалта 510 лв ...половин милион милицинери на 6 милкиона човека +преход е ви резултата...едни цел живот бачкат за едно големо нищо други цел живот си седат на бюрцето и карат мерцедесчета и беемвенца НЕ СЪМ ХЕЙТЪР А РЕАЛИСТ
40
7
 
0
 
! Отговори
Бедния българин преди 6 години
Ехаа тъкмо да им вдигнат парите и хоп още искат. Това българина е алчно същество, като види че му дават иска още , но не стига че там само синчета и дъщерички назначени с помоща на връзки ( синчета на кметове, дъщерички спали с точния човек, няма ми стигне мястото да описвам) , дебели тюфлеци по на 24,25 години които ги мързи да дишат, точно тея ненужни моржове взимат по 1200 лв за спане по коли и мързелуване по цял ден. 0 % работа, но държавата прави реформи там , вместо в държавния сектор.
39
2
 
6
 
! Отговори
4 преди 6 години
Стига писахте за това бягство от тоя затвор !Точно полицаите са рискували живота си, за да ги хванат и тикнат вътре. Сега избягали и... пак полицията трябва да ги търси, за да спим спокойно. И си представете каква ще е срещата им, като тея кримки повече няма какво да губят !!!
38
2
 
2
 
! Отговори
Чичо Кънчо преди 6 години
Влезте в един сайт за аукциони, нарочно не искам да напиша името, за да не ме обвини някой в реклама. Напишете в полето търсене полицейска униформа и ще видите колко униформи, фуражни, ризи, панталони се продават. Носят си старите с години, защото си продават новите. И то най-официално и няма кой да се сезира и да ги накаже. И всеки, който желае може да се дегизира на полицай и да безчинства!!!
37
2
 
5
 
! Отговори
Трима немски офицери преди 6 години
Трима немски офицери да командват и нещата ще се оправят.А и така най-малко половината полицейски трътки сами ще напуснат, щото ще ги карат да работят.
36
0
 
3
 
! Отговори
Потърпевш много пъти преди 6 години
До всеки полицай чистачка и ще се оправим.
35
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Та нали преди Новата година им дадоха 40 милиона за обувки и дрехи, след Новата година 100 милиона за заплати. Е ний в таз държава само за полицията ли ше работим. Нали моного получават и заплата и пенсия, много от тех са за сжаж у МВР то иниче са земеделци получават и субсидии . Нема друга такава държава.
34
1
 
7
 
! Отговори
пери преди 6 години
не им трябват пари на тези мерзавци марзи ги да работят.
33
1
 
2
 
! Отговори
до Димитров преди 6 години
Разбира се! За тези пари ще подберат само каймака на обществото - кадърните и тези, на които им се работи. Или викаш да поработят 10-ина години здраво, пък после да им вдигаме парите.
32
2
 
10
 
! Отговори
Димитров преди 6 години
Да започнат да работят, а не само да искат. Едно допитване до народа за работата им, ще им даде много точен отговор, дали сме доволни от тях и заслужават ли заплатите и привилегиите си, дали работят за нас или за бандитите. За да не бъда упрекнат за отношението си към тях, ще кажа че в сравнение със съдии, прокурори и алчната, и лишена от морал съдебна система, направо са се убили от работа. Ps. Ако здравната система убива част от хората в държавата, то ПОЛИЦИЯ И СЪД УБИВАТ ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА
31
0
 
10
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
Да събираме ли помощи?Нещо като "българската полиция",ама не за Коледа.
30
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чудех се защо полицаите са толкова боси в защитата ни, а то било, че нямат чорапки!!! Жална ни майка, ако се окаже, че и *** нямат! Надзирателите поне по бели *** ги хванаха бандюгите, та не им светнаха съвсем дупетата. Леле, за какви хора плащаме данъци!!!
29
0
 
10
 
! Отговори
Финансов министър преди 6 години
Като не знаят как да си харчат парите.
28
4
 
11
 
! Отговори
спете спокойно преди 6 години
Народната милиция ви пази ама не вас а престъпниците.Храним 60 000 престъпника от нашите данъци а странично колко си докарват Бог знае във всяка една далавера е замесен милиционер корумпиран.Време е това министерство да бъде закрито
27
0
 
14
 
! Отговори
цирк преди 6 години
А този синдикалист как смята трябва ли да работят полицаите?!и ако не работят защо да получават заплати и привилегии?!
26
0
 
10
 
! Отговори
факт преди 6 години
Синдикатите в МВР лъжат народа и изнудват журналистите да пишат лъжи.
25
1
 
12
 
! Отговори
народа преди 6 години
Стига вече изнудване,всичко има в полицията и заплатите хич не са малки спрете се вече и се хващайте за работа че ни писна вече да ви храним а вия да не работите и вечно да мрънкате.
24
0
 
10
 
! Отговори
:):):) преди 6 години
И каски по 1000 лева бройката трябват, нищо че най-качествените в чужбина са по 150 - 200 долара.
23
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да си купуват сами чорапите изпадналите, нагли търтеи.