Искат ви свидетелство за съдимост на хартия? Оплачете се!

Дончев писа на чиновниците да проверяват това по електронен път
15
Искат ви свидетелство за съдимост на хартия? Оплачете се!
Снимка: архив, БТА

Свидетелство за съдимост да не се представя на хартиен носител от неосъждани граждани пред администрацията. За това е изпратил писмо вицепремиерът Томислав Дончев до всички администрации.

С промените в законодателството, в сила от началото на годината, отпада напълно изискването към хората с чисто съдебно минало да представят удостоверението като доказателство.

Администрациите пък са задължени да правят справка за данните за съдимостта на гражданите чрез проверка в регистрите и електронен обмен на информация.

Така при издаване на свидетелство за съдимост по служебен път отпада изискването гражданите да предоставят акт за раждане и вече не се събира държавна такса, припомнят от правителствената пресслужба.

В отговор на постъпилите оплаквания, че административни структури в страната продължават да изискват свидетелство за съдимост като част от необходимите документи за предоставяне на административна услуга, вицепремиерът Дончев инициира създаването на нарочен електронен адрес udostoverenia@government.bg, където граждани да сигнализират за неправомерно изисквани от тях удостоверения и свидетелства.

Сигналите ще се проверяват от Главния инспекторат на Министерския съвет.


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
17
 
! Отговори
Е 55 амг преди 11 месеца
В онея прибалтиката дето навремето са произвеждали вефове дето го има у кухнята на баба имат вече от 10 години електронно правителство създадоха скайп а имат население 2 милиона и скапан климат и са по добре ...а ние отличниците още с ХАРТИИКИ ОБРАЗЕЦ и МОЛБА ДО ... всичко е точно 30 години назад
13
3
 
8
 
! Отговори
кому е нужна преди 11 месеца
Защо все още се изискват СВИДЕТЕЛСТВО ЗА СЪДИМОСТ И МЕДИЦИНСКО при положение че това е измислица останала от комузнизма да има отчетност уж ...нали е пазарна икномика всеки работодател частник решава кой да вземе само при държавните служители е малко по различно ...явно администрацията и бюрокрацията в българия е на ниво сталинизъм ленинизъм въпреки че сме уж европа ...допреди 10 години имаше ПИШЕЩИ машини
12
0
 
3
 
! Отговори
браво преди 11 месеца
браво.....
11
1
 
5
 
! Отговори
House M.D. преди 11 месеца
Очаквам с нетърпение вашите жалби!
Ваш: Карекин II
10
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
ПРЕЗ 2013 ГОДИНА КОЙ ПЛАКА ТА ГО СПАСЯВАХМЕ ОТ ЗЛИТЕ КОМУНИСТИ ДА НЕ ГО РАЗЧЕКНАТ?
9
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Няма демокрация във феодализма.
8
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Искат ви свидетелство за съдимост на хартия? Оплачете се на следващите избори на хартия!!!
7
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
ОПЛАЧЕТЕ СЕ НА МУТРАТА ХАХАХА
6
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
На кого бе Дончев, на арменския поп ли да се оплачем?
Тук в провинцията всичките са гербави калинки и се подкрепят едни други, а и са некадърни до безобразие! Кажи ми на кого да се оплача?
5
3
 
29
 
! Отговори
Край преди 11 месеца
Този човек нищо не знае и нищо не може. Философ е по образование и с ползване на много чуждици си е съдзал образ пред ББорисв за голям капацитет. Реално този човек за нищо не става.
4
2
 
39
 
! Отговори
Обяснявам преди 11 месеца
Оплачете се!
Процедурата за оплакване е следната:
Отивате в службата за приемане на оплаквания. Изчаквате, ако се е случил санитарен полуден. После се нареждате на опашката и като ви дойде реда, си взимате входящ номер. С него се явявате минимум след седем работни дне, за да си вземете бланка за оплаквания.
После си изваждате свидетелство за съдимост. Иначе няма да ви приемат оплакването.
После.. (няма място, коментарите са ограничени. Но почти половината сте минали!)
3
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ние ли трябва да накараме хората ти да работят бе плешив козел, накарай си ги сам едно нещо можете ли да направите без да има проблеми
2
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Държавния хрантутник иска да има листя хартия в изобилие, колкото повече, толкова по-добре. Да се рови, да мишкува, да имитира дейност. Касовият апарат вързан с нап, те искат дневни касови отчети. Преглед минаваш с колата, печатат ти малко картонче, голямо картонче, като и двете седят на едно и също място. Застраховка правиш, полица ти дават, стикер ти дават, не знам си какво ти дават, а може просто един номер.
1
24
 
24
 
! Отговори
Браво! преди 11 месеца
Браво!
Всеки ден пада по още една тухла от комунизма и унижението на хората, което той продуцираше.
Браво!