Камериерка скочи на хотелиери: Правите ни бели робини от алчност!

В туризма заплатите ниски, към персонала - неуважение
Обновена: 5 апр 2018 11:28 | 5 апр 2018 11:27,
229


Емоционално писмо, адресирано до работодателите в хотелиерския бранш, изпрати 43-годишна жена - дългогодишна служителка в сферата на туризма. Тя върди, че познава практиките на хотелиерите от Бургаска област до болка, хиляди пъти е лъгана, вероятно и това лято отново ще бъде измамена, но няма друг шанс, защото това е единствената ѝ прехрана.
 
Жената пожелала да се обърне към тях по този начин и ги призовава да пазят човешкия ресурс, защото скоро нито ще има кой да им работи в хотелите, нито ще има и туристи, защото ще бъдат изгонени от некачествения персонал.

Камериерката се обърна към всички хотелиери с думите: "Алчни сте, превърнахте ни в бели робини".

"Написах това писмо, защото съм тотално разочарована от интервютата, на които съм ходила досега и в бъдеще, които ми предстоят. Когато се уговаряш в началото на сезона за работа предложенията са едни, а когато отидеш реалността е съвсем друга", категорична е жената.

Според директора на Института за анализи и оценки в туризма вв няма да има изненадани от информацията, казана от камериерката.

"В родния туризъм заплатите са много ниски, има неуважение към персонала, някои дори не си получават парите въобще. Има липса на кадри и отново тази година туризмът ни ще е в криза", подчерта Драганов пред Bulgaria ON AIR.

По думите му чужденците, които идват да работят в България през лятото, спазват своя договор напълно, защото са с международни документи, но не така стои въпросът с българските работници.

Ваня Григорова от КТ "Подкрепа" смята, че когато десетилетия се държиш с работниците си с неуважение, нормално е те да се насочват към други работни места.

"Не е нормално българският работник да се чувства като гастарбайтер в собствената си страна. Работодателите не предпочитат чужда работна ръка, но когато има дефицит на кадри - няма как. Трябва да има увеличение на заплатите", завърши Григорова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


229
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
169
4
 
3
 
! Отговори
Oksa преди 6 години
Kamerierkite da idvat ot Katar, Iran, Afganistan, Palestina, Iordania, Irak, Oman, Turkmenistan, Izrael, Pelestina, Libia, Maroko, Tunis, Egipet, India....togava ste se varnat bg turistite...
168
3
 
36
 
! Отговори
хахах преди 6 години
Добре че още има работещи хора в тая държава! Щото иначе "програмистите" ще изпукат от глад.
167
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Живота не е само компютърни програмисти...и по добре ,щото от тях няма никой в час...те са в матрицата отдавна отдавна ,и по добре да не си един от тях....
166
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гарантирано от ГЕРБ!
165
1
 
53
 
! Отговори
Бобчо преди 6 години
Стига с тия програмисти!!! Не може всеки да става програмист, не е правилно. Кой ще сее доматите? Кой ще кара камиона с доматите? Кой ще построи магазина в който ще продаваме доматите? Кой ще ги подреди в магазина за да си ги купят програмистите, а и всички други?! А дали домати, краставици, вода, бира, все едно. Всеки трябва да получи достойно възнаграждение за труда си!!!!
164
3
 
38
 
! Отговори
полезни идиоти преди 6 години
всичките хотелиери са такива ,синове и дъщери на комунисти ,които ограбиха България !Дори някои от тях с цел да ви задържат в България пишат по форумите колко лошо било българите да ходят да "робуват" в западна Европа ! Ами щом им се връзвате на лъжите , тогава робувайте на тях ! В България няма бъдеще за нормалните хора понеже всички хотели ,заводи и големи предприятие са в ръцете на полезните ***.и !
163
3
 
22
 
! Отговори
Енгелс преди 6 години
До НикаИ в другия свят е така - *** в Индия, Пакистан, Нигерия, Бразилия, Аржентина, Мексико, все същият див капитализъм. Разбира се има и няколко държави, които правят изключение.
162
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мисля, че е крайно време да се намеси ***, защото фокуса се измести ПАК на програмистите. Изключително досадно е във всяка тема да се пише постоянно за програмистите. Обсебили са форума и няма спасение от тях. Направо е отвратително.
161
1
 
34
 
! Отговори
Ника преди 6 години
До 155Нещо не си схванал.Не става въпрос за банани, а за нормално отношение.*** в другия свят и виж,че там се работи сериозно,но никой не си позволява да ти показва, че е постигнал повече от теб,защото това би било самоунижение.Друг е въпросът за произхода на парите,нали?
160
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Програмистите и мениджърите викат проблема не е мой,проблема с отношението на работодателите е на всички,както и останалите проблеми,но този е един от основните.Ако аристокрацията в Русия беше постъпила нормално с работниците нямаше да тържествува комунизма в непознатите общества като нашето.Богаташите в бг трябва да овладеят алчността си и безумната разпуснатост и агресия към работниците
159
4
 
17
 
! Отговори
Енгелс преди 6 години
Така е при капитализма!Добрата новина е, че му идва края :))
158
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най добрите програмисти печелят от авторски права. Като измислят някаква иновация веднага я патентоват. После като и дойде точния момент продават патента/сорс кода на някоя голяма фирма и от това прибират стоци хиляди долари. Дори и милиони ако иновацията е голяма.
157
9
 
15
 
! Отговори
Абе преди 6 години
Във България почти няма добри програмисти. Единици са. Но пък има много митове и легенди. Особено по отношение на заплатите. Като чуя че някой "програмист" вземал 5000 лева заплата и винаги ми става смешно. То във цялата ни държава я има 15-20 инженера със такава заплата я не. Повечето си бачкат максимум за 1000-1500 лева чисто.А истинските майстори във програмирането ще ги познаете по това че те имат собствени разработки и обикновено не работят на заплата във посредствени фирмички.
156
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 163Щото всички станаха ИТ :)Не ни трябват български продукти, ни месо, ни хляб, ни млеко, ни сирене, ни плодове, ни зеленчуци... трябва ни само ИТ. Не виждаш ли зомботата в темата как проповядват- програмиране, програмиране, инженери, физици... Побъркали са се.
155
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 160Ти изобщо възприемаш ли?Какво програмиране търсиш в Магнаурската школа?Кой ти проми мозъка до такава степен, че повтаряш едно и също като робот? Кой те зомбира? Слез на земята!Статията е за камериерките!
154
1
 
15
 
! Отговори
До дмвмата преди 6 години
Специалисти по пазарна икономика, тя работи само при работеща съдебна система.Сещате се защо, така че не ми обяснява йте глупости.
153
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много хора в България зарязаха земята си и имотите си на село за да търсят по вола теле в градовете. Сега същите тези хора се оплакват как били експлоатирани.В същото време на пазара има огромно търсене за качествени български стоки/храни, а няма кой да ги произведе! Навсякъде всичко по магазините е внос. Това за храните.А другите стоки от първа необходимост?? Къде са например българските дрехи и обувки?Защо всичко е от Китай, Турция, и Бангладеж?Защото явно българина го мързи да мисли..
152
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не са само камериерките а всички работещи в България! Помитайте ги, време е!
151
29
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България е свободна държава, капитализъм и пазарна икономика!Никой никого не кара насила да се занимава със една или друга работа. Робството е само във главите на хората. Другата голяма глупост която чувам доста напоследък е че нямало работа и затова много хора не работели. И само се оплакват как заплатите били малки и само няколко професии изкарвали добри пари..... ПЪЛНА ГЛУПОСТ!Добри пари могат да се изкарват във всяка сфера на икономиката. Но трябва човек сам да поема инициатива.
150
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Все едно в Теоретичната информатика е същото - логика граматика , изчислимост , автомати, компилатора , синтактически анализатори - език за програмиране.. Това са учили първата година в Магнуарската школа - логика и граматика = език за програмиране.. Учили са студентите да мислят .. Програмирането , ще ви научи да мислите..